07 oktober 2005

Äntligen fredag.....

Nya riksväg 27


Den nya riksväg 27 har ju varit i bruk en tid och kollektivtrafiken skulle bli så mycket snabbare. 10 minuter skulle den spara i körtid - ändrades sedan till 6 minuter.
Faktum är att den nya vägsträckningen endast är 700 meter kortare än den gamla linjestäckningen via Målsryd och Aplared C. Dom 700 metrarna skall alltså motivera en tidsförkortning på mellan 6 - 10 minuter. Fantastiskt!

Fastighetsskatt


Den svenska statens sätt att beskatta den del som inte kan flytta utomlands. Samtidigt vill den nye VD:n för Svenskt Näringsliv ha näringslivet närmare folket. Det måste betyda att dom skall bo på arbetsplatsen. Målet är 500 000 nya jobb - frågan är väl i vilket land dom skall ligga.
Inte nog med att man återigen höjer skatten på Din bostad, man höjer dessutom energipriset för att värma den på vintern, samtidigt som man tjänar grova pengar på ett allt högre drivmedelspris. Det är så man skapar nya arbetstillfällen i vårt land. Ingen protesterar.
I Frankrike är det lite mer fart på innebyggarna - där strejkar man för full sysselsättning medan man i Sverige strejkar för att ett fackligt ombud fått sparken. Det är skillnad det.

Jobben


Electrolux varslar 150 anställda. Basindustrin Volvo skall också minska sin personal och så vidare.....Volvo Buss i Borås flyttar alltmer komponenttillverkning till Kina. Så här ser det ut var och varje vecka i dagspressen. Skulle alla dessa varsel vara sanna vore vi snart utan arbetstillfällen i detta land. Ser man på olika arbetsmarknadspolitiska förslag blir man fundersam. Plusjobb och andra sorters beredskapsjobb är alla placerade innom den offentliga sektorn medan företagen på andra sidan inte längre är så intresserade av att anställa pga den ökande ekonomiska risken att ha anställda. Det är ju hos de små företagen som de nya jobben skall komma sägs det - och sedan skapar man ett regelverk som i princip stänger dörren för den lösningen - fiffigt Elin.

Chaufförssjuka


Smärta i rygg och nacke leder till sämre minne och koncentrationsförmåga. Värken påskyndar även åldrandet. Hjärnan har fullt upp med att behandla smärtan. Ett intressant forskningsresultat som borde leda till att ett stort antal chaufförer omgående skickas hem eftersom dom rimligen är trafikfarliga.

Inga kommentarer: