31 oktober 2005

Idag är det Måndag igen!

Kollektivtrafik i Göteborg

Att köra kollektivtrafik i Göteborg (och att åka kollektivt iGöteborg) tycks vara förenat med stora risker i och med att polisen har rätt att använda spårvagnar och bussar som kravallstängsel vid idrottsevenemang. Det är dags att omvärdera säkerheten med att åka kollektivt. När händer detta i Borås?

Mer om kollektivtrafik

Arbetsmiljöverket skärper kravet på säkerhet i bussarna - utom vid idrottshändelser. Man vill minimera kontanthanteringen. Dock tror man inte att all kontanthantering kommer att försvinna. Tant Beata på landet skall även i fortsättningen få betala på bussen.I kungliga huvudstaden är man upprörd över att det privata företaget Connex på alla sätt försöker tysta kritiska anställda som "är illojala" mot företaget. Connex och andra privata transportföretag försöker med olika medel tysta kritiska anställda i ett läge där priskonkurrensen innebär att man måste tumma på både säkerhet och fordonsunderhåll.

Folkomflyttning

Det är ju alltid intressant att läsa om hur man i olika delar av världen genomför folkomflyttningar - och här hemma sitter vi och förfasar oss över detta.Ingen tycks notera att vi i all tysthet håller på och gör samma sak i Sverige. Vi håller på att tömmer våra kustområden med hjälp av fastighetsskatten och vi håller på att helt avfolka glesbygden genom att dra bort all samhällsservice samt medverka till att kostnaden för energi höjs (inte minst via konstiga skatter). Boendekostnaderna höjs via fastighetskatt kombinerat med energiskatter och höjda VA och renhållningsavgifter. Genom att dessutom fördyra användandet av egen bil samt ta bort kollektivtrafik är man långsamt på väg att lyckas.Kustområdena bjuds sedan ut till besuttna icke-svenskar som betalar reducerad fastighetsskatt och ingen inkomstskatt. Hurra vad vi är bra.....

Inga kommentarer: