09 augusti 2005

Idag är det en annan dag (050809)

Dotter skulle på begravning men hade ingen bensin - det fixade hennes far.

När hon åkt till sitt var det mors och min tur att dra ut på en runda. Det skall ju både flyttas och fyllas år (nästan samtidigt). Så vissa förberedelser var nödvändiga. (Kan knappast redogöra för detaljer i detta skede:)

Igår fick sig gräsmattan en överhalning och blev "korthårig". I övrigt pågår en eftertänksam packning av diverse prylar. Det gäller ju att tänka efter före så långt det är möjligt. Alternativa TV-apparater testades till exempel. Skrivbordslampa kollades så att den var hel. Damsugare och damsugarpåsar sammanfördes. Ny trådlös telefon (gåva från vänner i Svenljunga) provades och man lärde sig hur den fungerade.

Innehållet i Pappas pryllåda växer och köksstolar målas om till rätt färg. Dragbilen fick en översyn av däcken och däck med dåligt mönster byttes ut. Det är onödigt att köra på dåliga däck. Risken för olyckor ökar dramatiskt.

För övrigt har vädret varit si så där...

På lördagen var det KvarnDag i Ölkestorp och mor med vänninna hade svamputställning. Finessen är att man får en utsökt svampstuvning framåt kvällningen till det grillade köttet. Inte alls fel. Det hade för övrigt varit hygglig mycket besökare på KvarnDagen och detta trots en lite osäker väderlek. Det är alltid trevligt när det kommer besökare till evenemang. Det ligger ju trots allt förberedelser innan genomförandet.
.

Inga kommentarer: