14 augusti 2005

Dagen efter - dagarna före (050814)

Födelsedagen


Så har dottern fyllt år i år också. Stort lass presenter och en hel del gratulanter. Några hade den dåliga smaken att inte komma pga dålig planering eller fylla eller vadå? Så kan det gå.
Nåja vi var ett glatt gäng i alla fall och kycklingsallad, kakor och tårta gick som smör i solsken. Allt gick ner!
Dottern och två glada töser lämnade kalaset cirka 18:30 för färd till Onsala och vidare till sista dagen på Göteborgs-Kalaset. Lite av sista natten med gänget. Några kusiner var visst guider också. Så nu vilar festar-gänget ut och nyktrar till för att så småningom återinträda i det grå och trista vardagslivet utan glitter och glamor. Hur kul är det?

Snart flyttning


Packningsjobbet har tuffat på hyfsat och 85-90 % är förberett och nedpackat. Presenterna från födelsedagen skall packas så dom klarar en transport. Strax kommer måndagen och släp skall lastas inför avfärd Tisdag morgon.
Hundvakt är ordnad så att vovvarna slipper åka bil i mer än 80 mil i onödan. Dom skulle knappast stå i centrum mitt i en flytt så det vore grymt att ta dom med fram och åter.
Så tisdagen kommer att bli en prövning på många plan. Både fysiskt och psykiskt.

Mat i närheten


Läste en artikel om närproducerad mat. En artikel som spred fördommar om vår omvärld. All mat som inte produceras inom Sveriges gränser är skadlig för oss eftersom den innehåller antibiotika, salmonella och hormoner - underförstått förekommer inte sådant i svensk mat???
Sedan vidgas plötsigt begreppet närproducerad och man tar hellre äpplen från Frankrike än från Sverige. Konstig logik. Våra baslivsmedel i detta land är ju knappast närproducerade. Såväl mjölkprodukter, kött som bröd har utsatts för långa transporter innan de når oss konsumenter. Så det är väl bara att sluta köpa sådant antar jag.

Inga kommentarer: