04 augusti 2005

Idag är det den 4 augusti

En arbetskamrat har nu fått igång sitt bredband på 0,25 Mb - vilket i sin tur borde förbjudas att kallas bredband - och är glad och lycklig för det. Nu återstår bara att behärska tekniken att surfa på internet.

Annars har semestern mest bestått av en massa alternativt arbete och rätt så lite ledighet. Ovan nämnde arbetskamrats ADSL problem har tagit en viss tid i anspråk. Dotterns förestående flyttning har också medfört en massa nya spännande problem. Alla har i skrivandets stund inte funnit sin lösning.
Vi har i alla fall fått fatt i en ritning över lägenheten i Västerås planlösning som ger lite ledtrådar över hur den kan möbleras. Vi har fått ihop en massa prylar som alla skall transporteras till Västerås så vi har hyrt en rejäl täckt släpkärra.

Denna burken har fått för sig att den med jämna mellanrum skall "gå ner". Har inte riktigt kommit på varför ännu. Hoppas att kunna lösa problemet snart.

Fler arbetslösa och färre jobb är den dystra statistik man får läsa vecka efter vecka och det är knappast det mest upplyftande man kan läsa om. Samtidigt läser man om alla dessa bonusar som delas ut på en betydligt högre nivå. Man kan ju lätt räkna ut att bonus utbetalas till den som sparkat flest anställda. Skulle tro att Telias ledning snart kommer att få en fet bonus efter att ha gjort 3.000 personer arbetslösa.

I ljuset av stigande arbetslöshet, ungdommar som aldrig kommer in på arbetsmarknaden och direktörer med feta bonusar är det väl inte så konstigt om man "tappar" bort brev som kan göra kompisen arbetslös.

SSU och Ung Vänster har i åratal fuskat med medlemsantalet. Kan det rent av vara så att (S) partiet fuskat med valresultatet i åratal? Bara en tanke med tanke på att det tycks vara kulturellt betingat att skaffa sig fördelar med alla tillgängliga medel.

Samtidigt som direktörer fifflar till sig feta bonusar så måste de ju se till att någon betalar dom. Därför slog IT-polis (vad nu detta är sör sort) till mot fildelare i 15 länder. I operation "Site Down" som givetvis leddes av världspolisen USA (i detta fall av FBI) gjordes över 200 husrannsakningar och värdet av det beslagtagna skulle vara ungefär 770 miljoner kronor. Denna uppgift torde vara lika trovärdig som de massförstörelsevapen som skulle finnas i Iraq när G. Busch ville åt deras olja. Jag tror inte en sekund på dessa fantastiska värdesiffror därför att jag inte tror att gemeneman skulle köpt motsvarande produkt. Den var inte tillräckligt intressant för att köpa. Och dessutom är inte all fildelning olaglig som man lätt förleds att tro. Man kan väl anta att fildelarnätverken i framtiden kommer att jobba i krypterade "tunnlar".

Inga kommentarer: