02 mars 2012

Fredagen den 2 mars 2012

Roy: Vilken härlig vårdag det är idag!
Bo: Fantastiskt, tänk att vi överlevde vintern.
Roy: Skillnaden mellan folk och folk framträder allt tydligare. Nu börjar man tydligt se hur privata vårdförsäkringar skall lösa sjukvårdskrisen genom att skicka en viss grupp medborgare till ett bättre privat alternativ.
Bo: I den bästa av världar kanske privata alternativ inte hade behövts, men de besuttna skaffar sig alltid ett eget system vid sidan av samhället. Man kan ju inte beblanda sig med populasen.

Roy: Jojo – att ett levande språk förändras är väl i grunden sunt fast ibland kan man verkligen fundera på vart det är på väg. Svengelska glider mer och mer åt nån typ av slangengelska.
Bo: Du tänker på mello, kidsen, favvo, business och alla de andra engelska uttrycken.

Roy: Kan vi verkligen skapa ett samhälle med bara elitmänniskor?
Bo: Insemination är nog en väg att gå. Utvalda mammor insemineras med utvald sperma från utvalda män. Det är samma principer som vi redan tillämpar på hundavel och hästavel.
Roy: Samma princip som slavägarna hade i USA för inte allt för länge sedan. Samma princip som det forna Sovjetunionen anklagades för. Fast nu har vi ju inte fått fram alla dessa elitbarn ännu och då blir det naturligtvis lite problem när alla ungdomar skall pressas igenom ett skolsystem som vill att alla har spetskompetens och där den mera ordinära ungdomen ställs åt sidan.

Bo: Medge att det lustigaste vi upplevt denna vecka är att tunga regionpolitiker plötsligt upptäcker nackdelarna med individuella lösningar inom respektive regionkollektivtrafik. På klarspråk att man måste lösa TVÅ olika biljetter för att åka från till exempel Västra Götaland till Halland.
Roy: I t.ex. Kungsbacka blir detta övertydligt eftersom Västtrafik sköter den kollektivtrafiken trots att man finns i Hallands län. Det är ju rejält korkat att försvåra för resenären att åka kollektivt om man samtidigt vill att folk skall ställa bilen och åka kollektivt i stället.
Bo: Låter minst sagt underligt, men jag hörde talas om överfulla bussar här om dagen och det skapar väl knappast ökat resande i kollektivtrafiken heller.
Roy: I områden som gränsar till ett annat kollektivtrafiksystem finns alltid dessa problem eftersom vi inte lyckas skapa ett nationellt betalsystem som gör att Du kan resa över hela Sverige med en och samma biljett. Jag kan tycka att det vore klokare om man gjorde hela Sverige till ett enda trafikområde och tog väcka alla dessa underliga länsgränser inom kollektivtrafiken som skapar mängder med mer eller mindre märkliga speciallösningar.
Bo: Jag kan inte annat än hålla med Dig!
 

Inga kommentarer: