07 mars 2012

Onsdagen den 7 mars 2012

Roy: Att bli äldre i Sverige är verkligen inte så lätt. Att sitta i rullstol är måttligt kul vill jag påstå och det begränsar tillgängligheten till massor av aktiviteter. Att gå på bio med rullstol här runt är verkligen inte lätt. Det är en massa stolar ivägen om man ens lyckas ta sig in i salongen.
Bo: Det verkar inte som om kyrkorna heller har tänkt på vare sig äldre eller handikappade i sina lokaler. Definitivt inte med rollator eller rullstol. Vi har hunnit med att testa en del.
Roy: Att kunna använda rullstol i offentliga lokaler kan verkligen ha sina problem. Dom verkar inte vara byggda för andra än friska och gående personer. Vi hade problem med biblioteket bland annat och bokbussen kan vi glömma. Många affärer har ingen koll på hur rullstolar skall kunna komma in i butiken. Inte ens mamma med barnvagn är välkommen.

Bo: Som Du just sa – att bli äldre i Sverige är inget önskeläge. Speciellt inte om man har vårdbehov! Det skall sparas och sparas och då går det som det går. En dam på ett äldreboende ramlar ur sängen men hennes larm var avstängt. Damen avled.
Roy: Och Göteborg behöver ingen äldreombudsman. Märklig inställning med tanke på händelser som den med damen Du berättade om. Det är väl en ren besparingsfråga antar jag. Äldreomsorg kostar ju pengar ingen vill betala för.

Inga kommentarer: