14 mars 2012

Onsdagen den 14 Mars 2012

Roy: I Marks kommun slåss man för att inte skolan skall läggas ner.
Bo: I Svenljunga kommun händer samma sak.
Roy: Såg vi inte nått liknande i Ulricehamns kommun och till och med i Tranemo kommun?

DSC01591
Bo: Snälla Roy! Du har inte fattat detta ännu… Landsbygden skall läggas ner. Den är olönsam och kostar för mycket. Vi behöver den inte längre för att föda oss. Det är inte bara skolor som läggs ner som t ex skolan i Kalv eller skolorna i Örsås. Det gäller också all annan samhällsservice som affärer, bilverkstäder, bensinstationer, bank & post med mera med mera.
Roy: Är det inte kostnadseffektivt och vinstgivande så överger vi det med andra ord. Väl lika bra att plantera igen skiten med energiskog eller nått så att vi kan förse städerna med energi.

Bo: Det är lite samma som frågan om en TV4-profil får titta på SVT? Malou von Sivert gjorde i alla fall ett nummer av att inte sett Mello. En nästan överdriven markering att inte varit en av de 4 miljoner som tittade. Hon är lite finare än dessa 4 miljoner.
Roy: Och på fejan får Du veta allt om vad hon har på sig utom underkläderna, men det kanske kommer i framtiden. Reklamtrixen har inte hunnit ikapp ännu bara. Pengar har ingen moral så dom är snart där också. Tröja från J.Lindeberg, kavaj från Whyred, Awesome Rags, Byxor från Gina Tricot och skor från Whyred. I filmsammanhang kallas det visst för produktplacering.


Bo: Pengar är makt och makt föder våld. I vissa kulturer stenar man dem som man inte tycker passar in. Kulturen är ursäkten för att behålla kontrollen.
Roy: Hur smart är det att utrota en hel ungdomskull bara för att man inte gillar den musik de lyssnar på. Håller man på tillräckligt länge har man inga att ha makt över. IT-revolutionen skördar sina offer.
Bo: Då få vi väl stoppa IT-revolutionen och stänga ner Internet och smarta mobiltelefoner som ger möjlighet till kulturellt utbyte. Sådan skrämmer ju skiten ur makteliten i många totalitära länder. USA vill ju censurera Internet så även i denna låtsasdemoktrati börjar man bli nervös.

Roy: Även Israel är nervösa ser jag i dagspressen. För man flygbombar regelbundet koncentrationslägret Gaza med 1,6 miljoner fångar. Dessutom tar man ifrån fångarna på Västbanken deras små odlingslotter bit för bit under parollen – säkerhet för Israel.
Bo: Jag hörde aldrig att norska, danska, italienska, franska, polska eller holländska motståndsmän någonsin gav upp när Tyskland ockuperade deras länder, men man förväntar sig att palestinierna skall sluta kämpa för sitt land. En märklig filosofi.
Roy: Undrar just hur många generationer det tar innan även palestinier erkänner staten Israel? Alla som bodde i baltstaterna erkände aldrig Sovjet och det problemet kvarstår med tvångsförflyttade ryssar som inte hör hemma någonstans längre. Dom är inte ryssar, men talar ryska och dom är inte balter heller. Dom kom i kläm i maktkampen.
Bo: Makten bryr sig aldrig om människor. Syrien är väl ett strålande aktuellt exempel. Ryssland och Kina skiter väl i hur många som dör i Syrien. Det handlar ju om maktbalans och kontroll, inte om humanitet. Den som till äventyr tror det är dum i huvudet.
Roy: Så om USA sätter ner foten skulle staten Israel vara ett minne blott?
Bo: Nått åt det hållet.

Inga kommentarer: