08 januari 2011

Lördagen den 8 januari 2011

Roy: Intressant detta med miljöfrågorna!
Bo: Tycker Du!
Roy: Alla köpcentra är skapade för bilism och har inget annat alternativ. Nu skall man visserligen prioritera miljöbilar och straffa alla fattigare satar som inte har råd att byta bil.
Bo: En typiskt rikemansreform alltså, gynna dom som har gott om pengar och straffa dom som inte tjänar så mycket - varför är jag inte förvånad?
Roy: Titta sedan på kollektivtrafiken. Tänk Dig att t ex 40 passagerare var och en har två fulla ICA eller Coop-kassar. Det skulle inte fungera! Stick ner till exempelvis Knalleland och köp en 42 tums led-TV och försök ta med den hem på bussen.
Bo: Och vart finns möjligheten att ta med cykeln på tåget eller bussen i dagens miljömedvetna samhälle.
Roy: Jag sitter här och grunnar på vem som egentligen tjänar de grova pengarna här - jag har en känsla av att det inte i första hand är miljön. Det är ju rätt mycket gullande med bilismen som är statens stora kassako. Sedan vill man ju vara rädda om bilbranschen som står för många arbetstillfällen i detta land än så länge....
Bo: Hur många fler än utrikesministern har stora intressen i oljebranschen? Man kan ju inte göra dom arbetslösa över en natt! I alla fall inte i städerna. På bôggda har man ju redan i sann miljöanda lagt ner 90% av alla tankställen och dragit i all kollektivtrafik.
Roy: Det är väl trots att så att de flesta miljöaktivister bor på fina adresser i Stockholm och inte ute på bôggda, så det är nog inte så konstigt som det låter.
Bo: Jag minns att vi föreslog en busslinje Borås - Ullared men det skulle bli för besvärligt. Tänk på alla kassar som folk skulle släpa in i bussarna. Dom skulle ju inte ens kunna hålla tidtabellen om alla skulle släpa på en massa varor de handlat. Det var den tidens trafikplanering anno 2007-08.
Roy: Och Du försöker slå i mig att det skulle vara nån skillnad nu? Nu skall ju bussarna i många fall köra ikapp sig själva. Du kan ju inte komma släpande på en massa matkassar då. Tänk vilken tid det skulle ta att lasta bussen och vilken tid det skulle ta att kliva av bussen.
Bo: Och med vilken hand skall man sköta de där flådiga elektroniska resebevisen? Kan Du säga mig det va? NEJ jag trodde väl det.
Roy: Vi får nog dras med ett miljöförstörande samhälle som suger ut bilismen en massa pengar till feta riksdagslöner ett bra tag till.
Bo: Till oss går i vart fall inga pengar.....

Inga kommentarer: