07 december 2010

Tisdagen den 7 december 2010


- Så Du har varit ute och skottat snö nu då?
- Det verkar bli snö i repris i år. Jag har till och med fått skotta av vissa tak.
- Låter allvarligt. Jo det har verkligen kommit så pass mycket snö redan att den tynger på rätt bra.

- Jag har lagt märke till två lite märkliga saker den sista tiden och det ena är att så kallade fackliga ombud på arbetsplatser numera är väldigt tysta offentligt.
- Du menar att dom är skrämda till tystnad? Det låter ju logiskt med nuvarande system. Då kanske bussförare gör som musikerna - tar betablockerare för att förbli lugna i alla stressituationer.
- Man börjar fundera. Det senaste är att bussförare som kan för mycket inte är önskvärda i yrket. Som anställd bussförare skall Du knipa käft, slicka brunt och kamma medhårs.
- Du får ju inte hota arbetsledare och andras position i företaget och Du får absolut inte yttra Dig vid förändringar i företaget som syftar till att företaget spar pengar på Din bekostnad!
Du har nog rätt. Så man får absolut inte ta ett steg tillbaka och sparka en korkad arbetsledare i skrevet då?
- Bara om man har ekonomi för att förbli arbetslös resten av livet eller möjligheten att starta nått eget som verkligen försörjer en.
- Då känns inte en föreläsningsturné för aktiva bussförare som en lönsam id´då?
- Känns nog mer som ekonomiskt självmord!

- Nej nu skall jag ut och skyffla mer snö....
- Det är samma elände här också... Snön faller och vi skottar. Skolbussar och linjetrafik på vägnätet med höga vägnummer får halka runt bäst dom kan.
- Onekligen en märklig prioritering. Naturligt hade varit att i första hand ta hand om skolbuss och linjetrafiks körvägar och sedan det övriga vägnätet.
- Jag trodde verkligen att samhället ville prioritera att man åker kollektivt, men verkligheten visar ju med all önskvärd tydlighet på något annat!

Inga kommentarer: