08 december 2005

Oss terrorister emellan

Trafiken


Som innevånare i västvärlden löper man cirka 390 gånger större risk att dö i en trafikolycka än i ett terrordåd. Så vi som lever i kollektivtrafiken dag ut och dag in är verkligen högriskobjekt.

Television


Vissa har en dumburk - andra har BeoVision. En del har teve - andra har BeoVision. Men jag kunde inte hitta en rad om att programinnehållet blir bättre - märkligt.

Världspolisen


Nu har världspolisen åter blivit ertappad med byxorna nere! Det är ju tur för dom att folk i allmännhet har kort minne och att en amerikan inte vet vad ordet demokrati egentligen betyder. I detta land är det enbart pengar som tar besluten. Sociala hänsyn förefaller inte tillhöra deras begreppsvärld och händelserna i New Orleans satte väl strålkastaren på den sociala spännvidden. Dessutom är USA ännu i denna dag beroende av sina slavar, illigala invandrare som gör alla jobb som ingen annan ens skulle kunna tänka sig.
Men lika naturligt är det att i alla lägen blåneka när man blir ertappad. Självklart utför inte USA tortyr - man köper dessa tjänster (fast var det inte några stackars militärer av låg valör som åkte dit för tortyr i Irak).
USA har ju i alla tider haft fångläger runt om i världen (aldrig i USA) och mer eller mindre hemliga så kallade militärbaser. Världspolisen måste ha järnkoll på varauflödena i världen och skyndar sig att lägga skyddstullar om något hotar den egna produktionen.
Irak är ju ett superexempel - man kände ett behov av att ha koll på oljeproduktionen och olja mot läkemedel funkade ju inte. FN klantade sig. USA styr ju även FN som de flesta redan insett.

Åter till hemsidan

Inga kommentarer: