31 december 2005

Snart Nyår

Nu också via bärbar


Nu kan jag fylla i nya bloggar via en bärbar dator också! Det är inte klokt vad tekniken går framåt :-)
Fast gårdagen var lite stressig med en dotter som gled i diket. Dock så gick allt väl och såväl fordon som förare hade änglavakt. Icke en skråma på någon av dem. Mycket bra! Med benäget bistånd från trevlig arbetskamrat så slapp hon ur diket och far och arbetskamrat fixade till så att bilen blev "som ny" igen.

Netonet bråkar med Elgiganten om annonsering av obefintliga varor - jag vill minnas att detta inte är ett nytt fenomen. SIBA och många andra inom samma branch har i många år anklagats för samma sak. Tycks vara en sjukdom. Kommer inte ihåg ifall någon någonsin blivit fälld i marknadsdomstolen.

Snö och halka har väl annars varit kollektivtrafikens lilla gissel de senaste dagarna och en avåkt timmerbil vid Enedal gjorde att vi under en tid fick välja en alternativ körväg mellan Lockryd och Svenljunga till våra resenärers förvåning - men dom kom dit dom hade tänkt sig i alla fall, trots vissa protester. Tänk så det kan bli!

Ikväll skall så en massa pengar bokstavligen gå upp i rök. Heder åt EKO som faktiskt vägrar att sälja fyrverkerier - annars säljer varenda källarföretag sådant i dessa dagar. Det förefaller som om cykelhandlare har en viss förkärlek för dessa produkter.

Tjafset om skolavslutningar i kyrkan eller inte rasar vidare mellan rektorer och präster samt civilpersoner. Snacka om att religion startar krig. Danmark råkade visst trampa någon annan religion på tårna och Arabförbundet har protesterat. Det är uppenbart att religion föder 0-nollerans. Självmordsbombare är en annan dödligt religiös variant. I Indonesien pågår ett religiöst krig - åtminstone säger man att det handlar om religion. På Nordirland har man hållit på länge och i Pakistan skall man ta krafttag mot koranskolor. al-Qaida för mågon form av heligt krig mot i stort sett allt som är västerlänskt.

Några andra väsentligheter!



Lågprischips, av potatis alltså, skall vara lika onyttiga som dyrare sorter. Dessutom var inte skillnaden i smak eller tuggmotstånd inte sådär dramatisk. Dock skall Du omgående reklamera påsar som innehåller potatischips som är gröna - de är hälsovådliga.

TV4 tjänar för lite pengar - eller gör av med för mycket - så nu sparkar man hallåor eftersom dom drar in för lite reklampengar. Allt handlar om kosing när man tittar på slutnotan.

Barnuppfostran är svåra saker. Läste något bra i en tidning: "Tillrättavisar man en tonåring idag så ringer de omedelbart BRIS. Tar man tag i dem ringer de polisen." Snacka om att man vet sina rättigheter - fast skyldigheterna har visst kommit lite på avvägar.

Åka kollektivt har i alla tider varit ett kärt ämne i tidningsartiklar och insändare. Nu har man i Borås fixat till några ljussignaler så att de släpper bussen först för att korta restiden. Resultatet blev en insändare som ville slippa stå och frysa vid hållplatsen, botemedlet var lägre pris????? Också en logik.

En hårddisk stals på ett socialkontor...undrar om informationen var krypterad?

Pensionärer belånar alltoftare sina hus och arvet till barn och barnbarn krymper. Nu borde det väl vara skattemyndigheten som borde vara mest bekymrad eller hur? Det finns cirka 500 000 villor och bostadsrätter som idag ägs av penionärer. En ny kassako? Bankerna tror det i alla fall!

Någon vill åt min dator


Se upp för .wmf och säkerhelshål i Windows XP. Ta aldrig emot e-postbilagor med andra ord. Den andra tisdagen i varje månad skickar Microsoft ut uppdateringar på sina programvaror. Man kan ju undra när dom blir kompletta?

Åter till Hemsidan

Inga kommentarer: