14 september 2005

Onsdag 14 September

Fragment


I den stora dagstidningen läser man med stigande förvåning om alla dessa bilköer in till och ut från storstaden. Hur skall vi korta köerna? ställer man sig frågan. Egentligen är ju svaret hur enkelt som helst, fast det passar inte den moderna bilisten - parkera bilen och spar massor av bensinpengar/dieselpengar. Åk kollektivt - för ju fler som åker kollektivt dessto bättre kollektivtrafik och vips är alla köer borta och alla kommer till jobbet på kort tid och i tid.
Den första åtgärden är att ge tåg, spårvagn och buss absolut företräde i trafiken. Dom skall alltid kunna rulla oavsett köer. På det sättet kommer bilisten alltid sist till jobbet.
Det är ju rätt så onödigt med en person per plåtlåda på 2x5 m = 10 kvm för att komma till och från ett jobb där lådan kräver en p-plats för att kunna stå stilla i 9 timmar. Energislöseriet blir ju gigantiskt dessutom.
Tänk vilken förbättring av luften det skulle bli om sisådär 75% av bilarna aldrig kom in i staden.
Fast det är ju otrevligt med datorhaverier i ställverken för då blir ju pendeltågen stående.

För övrigt kan väl sägas att TrafikHuvudMannen i Sjuhärads bärande princip är bäst för flertalet - sämst för fåtalet - må landsbygden dö i frid.

Diesel för de som verkligen behöver


Vissa måste ju köra som till exempel kollektivtrafiken. Då kan man ju ersätta bränslet i dieselbussar med BTL diesel, eller syntetisk diesel. Förespråkarna radar upp en radda fördelar. En jättefördel för Sverige är att vi slipper importera bränsle. Vi skapar en inhemsk industri och arbetstillfällen inom landet (som vi sedan beskattar till döds).
Elenergin har redan blivit en kassako för staten - konsumenterna kan ju inte flytta på sig. Alla söker billigare alternativ och blir ständigt lurade. Fjärrvärmeanvändare sitter fast i ett system där man nu ogenerat höjer prisnivån. (S) skall utreda varför partiet hela tiden höjer skatter och avgifter så att energikostnaderna stiger. (Mp) fattar ingenting eftersom det ligger i deras politiska ideal att fördyra energianvändningen.
En annan kassako är fastighetsskatten, men det är väl en annan historia. Dessutom kan man konstatera att det inte föreligger något verkligt intresse från makthavarnas sida att bygga ut den förnybara energin. Oj! det konstarerade jag visst redan innan. De så kallade elcertifikaten är en ny statlig kassako. Undras vad man kommer på härnäst?

Bilindustrin


Bilindustrins nedgång sprider sig. Vem är egentligen förvånad! Högre kostnader för att äga och köra bil innebär automatiskt att allt färre har råda att äga en bil. Till detta kommer stramare skatteregler för tjänstebilar.
Det utvecklar ju inte heller billigare bilar med andra motorlösningar eftersom bilindustrin är så tätt sammanbunden med oljeindustrin. Vi sitter fast i ett beroende av bensin/diesel när helt andra möjligheter finns nedgrävda i byrålådor eller uppköpta av oljebolagen och dödförklarade.

Sjukvården


Nu undrar man vad som händer när man sparkat si så där 3700 anställda inom sjukvården i Den stora staden för att dom jobbat sig sjuka, vantrivs på jobbet och tar sig en vilodag med mera med.....4 korttidsfrånvaron och Du är ute. Det kommer väl aldrig att uppstå personalbrist? Läkarbrist kan det ju inte bli tal om för den gruppen berörs inte av dessa nya regler. Dom skriver dessutom sitt eget läkarintyg. Sjuksköterskor är också undantagna - hur skulle det annars se ut - en läkare utan servicepersonal. Nej vi sparkar på dom med sämst arbetsuppgifter, sådan vi aldrig själva skulle ens fundera på att ägna oss åt. Likhet inför företagsledningen - vad är det?
Sedan klarar inte systemet av den så kallade vårdgarantin...trots att man har tvångskommenderad personal. Det finns med andra ord för många sjuka personer. Lösningen är alltså att ge dom sparken enligt modellen ovan.

Ny tolkning av mänskliga rättigheter


Den forna kolonialmakten StorBrittanien vill definiera om mänskliga rättigheter. Ett lands säkerhet borde väga tyngre än en terroristmisstänkts mänskliga rättigheter. Du läste rätt om du noterade just misstänkt. Inte rättsförd och dömd, utan mera godtyckligt misstänkt på oklara grunder.
Man skall skydda medborgarna i det egna landet är ett av argumenten och i England var det dessvärre medborgare i det egna landet som visade sig vara terrorister vilket leder till ett jätteproblem - vilka medborgare i det egna landet är värda att skydda? Britterna vill också kunna utvisa sina egna medborgare som yppar sympati för terrorism. Nu ökade godtyckligheten rejält. Bland annat handlar det om reglerna för tortyr - men dom har ju redan USA satt ur spel så vad bråkar man om.
Ett annat inslag i den så kallade terroristbekämpningen är att all teletrafik skall lagras i databaser. Det gäller mobilsamtal, sms, e-post och internettrafik. Har Du halkat in på en olämplig sajt är Du körd.
Det märkliga är att rekordmånga personer var telefonavlyssnade förra året. Det var enbart de som blev utsatta för "legal" telefonavlyssning. Hur många som i övrigt avlyssnades redovisas aldrig.

Synen på demokrati


Var tredje har lämnat partierna (av dom som var med alltså) och därför är demokration i fara. Färre och färre röstar i val. Varför? Det lär sysselsätta en och annan partiperson (av dom som är kvar). Eftersom samtliga är ofelbara fattar dom inte varför man tappar medlemmar och röster.
Samtidigt uppstår nya partibildningar som avknoppningar ur de etablerade partierna. Några fick inte ta tillräckligt med plats och försöker på detta sätt att skaffa sig en annan plattform för att höras och synas - med andra ord ingen egentlig förnyelse av partisystemet. Det finns en rejäl dos av svågerpolitik i partierna och inslaget av utlandsfödda svenskar tycks inte ändra på detta. (S) ledningen anser sig ofelbar och högsta ledningen påstås ha ett enormt kontrollbehov. Att fördela avsvaret, så kallad delegering, påstås vara uteslutet.
Det lär till och med ha kommit ut en ny bok i ämnet. Enligt tidningsuppgifter lär ledningen dra fördel av människors sårbarhet - låter helt olikt partiprogrammet.
Situationen är troligen likartad i alla riksdagspartierna vilket innebär att Du som medlem inte har en chans att påverka och varför då vara medlem?
Prislappen för svensk så kallad demokrati är ungefär 130 miljoner kronor för att övertyda cirka 9 miljoner svenskar. Det skulle betyda 14,4 miljoner per svensk????? Vad snackar vi om!!!! Skicka slantarna direkt.
Av dessa 130 miljoner har (S) rejält största andelen.
I detta sammanhang kan ju nämnas att mäklarlagen skall ses över. Man utnyttjar visst människors sårbarhet?! Det var visst någon VD som står åtalad för girihet också - utnyttjade han människors sårbarhet? Vem vet.

Åter till hemsidan

Inga kommentarer: