07 september 2005

Nu är det onsdag igen [050910]

Min arbetsgivare


Min arbetsgivare har taskig ekonomi och detta faktum få jag läsa om i bladet. Arbetsgivaren tyckte inte att det var värt ansträngningen att internt informera sina anställda. MBL och annat käckt tycks inte vara något prioriterat område.
Men å andra sidan kunde man läsa sanningen i senaste nummret av Strålkastaren, Västtrafiks propagandatidskrift, att bussföraryrket är ett lågstatusyrke av genomgångskarraktär. Diskare var visst lite längre ner på skalan. Vi talar om en skala på 100 yrken. Där ligger både chauffören och diskaren väl förankrade i den lägsta fjärdedelen.

Skandia


Apropå Skandia. Den där VD:n kunde väl tipsa oss andra hur man gör för att höja pensionen med ett betydande antal miljoner. Att hålla sådan vital information för sig själv är höjden av egoism.
Nu skall ju Old Mutual ta över och pensionsprogrammen utbetalas i Rand istället och skattebefriade i något land med behagligt klimat. Bara namnet "gammal muta" borgar ju för ett lönsamt chefsliv.

Blandade intryck


Utbyte av information mellan myndigheter skall stoppa bidragsfusket. Det var väl detta som datainspektionen en gång i tiden skulle sätta stopp för. Samkörning mellan olika dataregister skulle vara förbjudet, men det var då det. Fast å andra sidan skall nog (S) vara försiktiga med att slå mot sina väljare.

SVT utslängt ur Ryssland. Vem är förvånad - den regimen vill knappast ha reportrar som rapporterar sanningen och hoppar över den officiella lögnen.

Folkhälsokommitté i Västra Götalandsregionen säger nej till sänkt spritskatt - det är tillräckligt nära till Tyskland och Danmark och vi skall inte undergräva färjeföretagens ekonomi ytterligare.

Orkanen över New Orleans blottlägger verkligen vilken typ av land det så kallade demokratiska USA egentligen är. På alla nivåer. Det kommer bli en gigantisk folkomflyttning av de fattiga i regionen. Presidenten anklagas för rasism, men jag tror det är kommersialism dom menar. Fattiga människor har ingen köpkraft.

Nu har vi en riktig goding igen.... Färre sjukhus ska ge bättre vård.. Jag minns en annan klassiker: För att ytterligare förbättra vår service till allmännheten kommer vi i fortsättningen att hålla stängt på lördagar. Vi måste få ned den dyra bemanningen på nätterna, när människor ändå inte behöver oss. Det är svensk sjuk- och åldringsvård i ett nötskal.

Längre lastbilar skall ge mindre trafikkaos och mindre utsläpp eftersom var tredje lastbil blir onödig. Hur många lastbilar slipper vi med lastbilståg?

Dom påstår att det är kyrkoval på söndag - men jag har inget sett om det på TV eller i dagpressen. Är det sant?

Risker med att vara bussförare


Det finns ju olika typer av hot mot en busschaufför. En bilist som ansåg att en buss hindrat hans vilda omkörning blockerade bussens färdväg och gav sig sedan på föraren med knytnävsslag. Föraren var smart nog att trycka på överfallslarmet. Exit för bilisten.



Inga kommentarer: