03 september 2005

En vanlig lördag (050903)

Läster i bladet


Tror Du att låga boendekostnader kan locka nya innevånare till Din kommun? lyder frågan. Att frågan ställs är i sig rätt lustig eftersom kommunen kämpat för att få upp boendekostnaderna - man ville öka andrahandsvärdet på villor.
Dessbättre var de tillfrågade klokare än frågeställaren och påpekade att utan en fungerande arbetasmarknad spelade det inte så stor roll på vilken nivå boendekostnaderna låg. Ack så rätt de har.

Idag är det Tranemo Marknad


En traditionell höstmarknad med sedvanlig fylla fram åt kvällen. Veckan innan var det Texasdagen med traditionell fylla redan under eftermiddagen. Recentionen av Texasdagen skrevs av en av medarrangörerna för att garantera partisk information. Detta gick att utläsa i bladet på ett och samma uppslag för den som var läskunnig.

Kyrkoval


Det finns dom som hävdar att det skall bli ett kyrkoval den 18 september. Till vilket samfund då? De senaste valen jag hört talas om har det inte funnit något att välja på. Alternativet har varit att "gilla läget" dvs rösta på ett enda alternativ eller avstå. Personligen kallar inte jag det för val. För övrigt har det inte förekommit ens skuggan av en valkampanj.

Vinmässa


Någon vinmässa blev inställd eftersom det bara är Systembolaget som får anordna vinprovning för allmänheten. Ack ja! Annonser och reklamblad för vinmässan uppfattas som reklam för alkohol. Ack ja! TV4:s vininformation, TV3:s spritreklam, Radio 7:s vinkällaren, pressens information om nya viner osv osv är alltså icke reklam för alkohol. Man kan ibland undra hur obegåvad vissa får lov att vara (inga namn angivna - märk väl).
Inte undra på att resorna till Tyskland och Danmark frodas - dom har inte samma dubbelmoral.

Polisstation läggs ner igen


För att öka polisens service lägger vi ner polisstationen på Din ort. Målet för verksamheten är att enbart ha EN polisstation på Norrmalm i Stockholm som servar hela landet. Alla utryckningar sker från huvudstaden och prioriteras därifrån. Brott som sker mer än 60 minuters bilresa från Stockholm bortprioriteras som ointressanta eftersom dom sker i områden som skall avfolkas.

Botemedet


Botemedlet heter fiskolja som sägs kunna stoppa hjärtdöd eller var det hjärndöd, men problemet är ju att vi redan fiskat ut all fisk. Ingen fisk = ingen fiskolja = fortsatt hjärtdöd eller om det nu var hjärndöd. Slutsats allt utanför StorStockholm fortsätter att avfolkas. Västra Götalandsregionen och Göran Johansson har nu gett upp och erkänt sig besegrade av Stockholmsmaffian. Göteborg och Malmö skall avvecklas eftersom myndigheter och lokalpolitiker där är på tok för fixerade vid närområdet och kan för lite om det som händer i riket dvs i Stockholm.
Att regeringen just avvecklat en massa militära aktiviteter runt om i landet är ju en del i nedläggningen av Sverige utanför StorStockholm. Vägavgifter och skyhöga bensinpriser och höjda energiskatter ingår också i strategin av avfolka Sverige. Sanningen är ju den att vi har inte råd med en massa människor som bor utspridda på så stora ytor. Det krävs ju miltal med teleledningar, fiberkabel, elledningar och liknande. Det går åt en massa onödiga brevbärare och post måste fraktas långa vägar. Tänk bara på all bensin, diesel, mat, kläder med mera som måste transporteras långa vägar bara för att folk envisas med att bo utanför StorStockholm.
Sedan kan vi slippa hela debatten om alkolås samtidigt. Eftersom alla bor i StorStockholm får dom åka förortståg/tunnelbana. Det behövs inga bilar, ingen bensin, ingen diesel. Där löste en stor del av energifrågan.
Lösningen är ju tämligen enkel. Plantera skog överallt utom i StorStockholm. Det blir effektivitet det.....Ohhbs! Nu löste vi visst klimatfrågan också.

Åter till hemsidan




Inga kommentarer: