07 mars 2006

Tisdag 2006-03-07

Ledig tjänst i Tranemo


Ryktet gör gällande att det finns en ledig tjänst i Tranemo. En medarbetare på Depån har hastigt fått lämna sin tjänst.
Det är ytterligare något fall av kassamisskötsel som förorsakat varning under veckan.

Restider kortas för bussarn


Två timmar som sämst.Men i mitten av juni sänks tiden till 98 minuter.
Tiderna handlar om buss 300 mellan Svenljunga och Göteborg. Busslinjen, som idag sträcker sig mellan Gislaved och Göteborg, blir annorlunda när den nya tidtabellen träder i kraft 18 juni.För Svenljungas del kommer då bussresan med 300:an att gå betydligt snabbare. Och fler bussar kommer att ligga på en körtid på 98 minuter. Idag finns enstaka snabbussar som tar sig mellan Göteborg och Svenljunga på 95 minuter.Tydlig förbättringFör Tranemoborna blir förbättringen också tydlig. 300-bussen kommer nu att ta 118 minuter på sig för att transportera passagerare från Tranemo till Göteborg. Här tar idag bussresan runt 2,5 timmar.Orsaken till att bussresan kommer att gå snabbare är att just den "nya" 300-bussen inte kör in till Sätila eller stannar vid Landvetter.- Nu börjar den här busslinjen bli attraktiv för pendlare, menar Sture Sandquist, utredningssekreterare i Svenljunga kommun.- Men den kan göras ännu ett snäpp bättre. Restiden skulle kunna kortas med ytterligare 20 minuter.Då tänker han på att 300-bussen inte skulle behöva köra ned till Kinna. Utan gå raka vägen från Örby, genom Skene och mot Göteborg. Och lokaltrafiken i Mark skulle då anpassa sina bussar till 300-bussen.- Det gick inte att få igenom det kravet den här gången. Men vi kommer att fortsätta att agera för en ännu snabbare bussförbindelse med Göteborg, säger Sture Sandquist.

KALLT


Igår var det minus 23 grader. Idag är det minus 21 grader! När blir det vår?

NYA MASKINEN


Måndagen den 6 mars ersatte Västtrafik dagens månads- och periodkort med det nya Västtrafikkortet i Uddevalla tätort och kommun. Några av nyheterna med Västtrafikkortet är att det är gemensamt för hela regionen och innebär smidigare resor för Västtrafiks resenärer. Nu kommer det nya prissystemet och Västtrafikkortet att införas i område efter område. I början av sommaren ska det användas för all Västtrafiks trafik i hela Västra Götaland.

Gäller inte BL


Det är en mäktig känsla! Att känna att man hela tiden växer och utvecklas och hela tiden kan bli ännu bättre! Och bara genom att dagligen samla allt fler erfarenheter blir vi ju självklart skickligare.
Men vill man ha en extra skjuts framåt så är det en särskild tillfredsställelse att vidareutbilda sig - att gå en kurs för mer kunskap, eller för ren motivation och inspiration. Texten är hämtad från Västtrafiks hemsida "Körpunkten" (www.korpunkten.nu). Texten måste inte avse vårt eget trafikföretag. Eller så har man inte insett av vi finns..

Åter till hemsidan

Inga kommentarer: