04 mars 2006

Fredag 2006-03-03

Vad var det jag trodde!


Att prägla bilden av motståndarpartierna har blivit viktigare än de politiska sakfrågorna i den socialdemokratiska valplanen. Kristdemokraterna ska tigas ihjäl. Moderaterna ska framställas som opålitliga och beredda att säga vad som helst för att bli valda. Centern ska enligt planen framställas som ett lydparti till moderaterna. Folkpartiet är lite knepigare, eftersom partiet har en socialt tydlig profil i exempelvis socialförsäkringsfrågorna, så metoden blir att misstänkliggöra att fp i längden inte kan stå emot den moderata politiken.
En (S)-märkt har redan fått offras i detta märkliga spel med anledning av mejlkampanjen mot moderaternas partiledare. (S) försäkrar att han var ensam om påfundet. Jag misstänker att det endast är (S) som tror på detta.

Säkerhet i buss


Trafikföretaget Connex får sätta upp 256 övervakningskameror i stadsbussarna i Eskilstuna. Länsstyrelsen har sagt ja till ansökan som innebär att varje ledbuss utrustas med åtta kameror och varje mindre buss med fyra. Samtidigt installeras ett tyst larm så att föraren kan tillkalla hjälp utan radioanrop. Företaget räknar med att kamerorna ska minska förekomsten av våld, hot och skadegörelse på bussarna. Kameror och tyst larm - det är grejor det! Vem skall sedan ha råd att se till att det fungerar i verkligheten och vem skall komma och hjälpa föraren?

Politik = krig


Politik är detsamma som krig. Det tar sig lite olika uttyck. I gamla Sverige krigar vi inte med vapen utan med vilseledande information, så kallad desinformation. I riksdagen i januari förklarade vår nuvarande finansminister att han var bekymrad över den politik Centerpartiet står för, det är uppenbart att Centerpartiet glider åt höger. (S) berättar alltså hur Du skall uppfatta de andra partierna. Det är alltså ointressant att informera vad man själva står för. Moderaterna är opålitliga och kommer att säga vad som helst för att bli valda. Det vill säga - dom härmar (S).
Det finns fem geundläggande härskartekniker. En av dessa är osynliggörande.
De fem är: Osynliggörande, förlöjligande, undanhållande av information, dubbelbestaffning samt påförande av skuld och skam.
Osynliggörande är en ful men effektiv teknik. (S) kommer att osynliggöra Kd och se till att dom hamnar utanför 4% spärren.

Falskt busskort


En kontroll avslöjade en person som åkte buss och tåg på ett förfalskat busskort. Han påstod att han köpt kortet.

Radio 7


Radio 7 är en populär lokalkanal som hotas av nedläggning. SR skall minska med 400 medarbetare. Slutfacit är troligen att all Radio sänds från Stockholm med hjälp av något 100-tal personer. Lokala kanaler är nämligen dyrt och i rika Sverige har vi inte råd med sådant.

Service



Jag en liten men viktig fundering. Begreppet service hos kollektivtrafiken. Denna reflektion består av två delar:
Väghållningen på de vägar som kollekivtrafiken trafikerar. Den verkar inte vara prioriterad, inte i någon kommun. Om vi verkligen menar allvar med att kollektivtrafiken skall få trafikanterna att ställa bilen måste ju de vägar som vi trafikerar vara i toppskick. Skicket på hållplatserna. Det är varken kundvänligt eller god service att hållplatserna inte hålls snöfria. Det är ju knappast lockande att åka kollektivt om man måste stå i en snödriva och vänta på bussen. Inte heller är det så kul att behöva kliva av bussen i en stor snöhög.Jag undrar hur många kunder t ex en bensinstation skulle ha om deras snöröjning hade samma standard.

Västtrafik Sjuhärad hade möte med vägverket igår och hade då med sig BL´s bild av hurväghållningen fungerar eller inte. VT bör ha samma intresse som vi då entreprenörernas "misslyckanden" vid olyckor, avkörningar och därmed inställda turer drabbar VT enbart då viten inte utgår pga. bristande väghållning. Jag känner mig rätt säker på att det kommer ut någon form av handlingsprogram från detta. Vi från BL´s sida kommer att vara mycket tydligare med att ställa in när förutsättningar för trafik inte finns (vi har fanimej inte råd att köra på chans). Den olyckan som skedde i onsdags i Hillared kom upp på tapeten igen igårefter ditt samtal till mig. Jag ringde VV och förklarade att vi inte skulle köra om halkbekämpning inte startades pronto. Efter mycket dividerande gick de med på att kontrollera var bilarna fanns och när de kunde vara i Aplared och Hillared. Ett problem är dock att föraren som körde sandbilen i onsdags inte tyckte att det var speciellt halt - det förstår jag inte men oavsett så är det inte bra om vi har olika uppfattningar då trovärdigheten minskar.Vi riskerar att bli som herden i sagan om "vargen kommer". De ringde tillbax och då de skulle gå på vägarna vid 16.00 körde vi vidare.

Åter till hemsidan

Brev till mig

Inga kommentarer: