09 mars 2006

Onsdag 2006-03-08

Urled är världen!


Förarcertifiering


När det gäller förarcertifieringen ligger till så här: Västtrafik har som krav att de förare som kör trafik som ingår i den senaste upphandlingen, d.v.s. stadtrafiken i Borås, skall vara certifierade före mitten av aug.-06. Av den anledningen måste Boråsförarna genomgå certifieringen först. Nästa krav som Västtrafik har är att alla förare i regionen skall varacertifierade. Det finns idag ingen känd tidsgräns från deras håll när detta skall vara klart. Så när jag är klar med boråsarna blir det depåernas tur. Det fanns ett par från depåerna som gärna ville göra det, så jag tog med dem vid ett tillfällei slutet av förra året. Skulle inte tro att vi är så där imponerade av denna certifiering, som förefaller totalt meningslös. Tro mig veta att man i vart fall inte blir vare bättre förare eller får några andra förmåner på grund av den papperslappen. Det lär väl med tiden gå runt en massa fd bussförare som är certifierade eftersom yrket är ett genomgångsyrke och avskälpningsplats för de som inte platsade på den normala arbetsmarknaden. Lågstatus med andra ord - mycket låg status....

Fler biljettställen


Både Svenljunga och Marks kommuner kräver att Värsttrafik ordnar försäljningsställen där man kan köpa färdbevis. Som jag tidigare skrivit så har ju Värsttrafik gjort tvärt om och dragit in en massa försäljningsställen. Man menar att kunden via Internet kan prenumerera på sina kort - Hur go är inte den Mellan Svenljunga och Tranemo pendlar 460 personer och mellan Svenljunga och Mark 305 personer. Mellan Mark och Göteborg arbetspendlar 1591 stycken och mellan Tranemo och Gislaved är det 600. I detta läget får inte bussbiljetten öka i pris för då blir bussen inte intressant som alternativ. Notera även att pendling mellan ytterdelar av kommuner och till och från centralorten inte nämns överhuvudtaget.

Fundering


Kan globalisering vara detsamma som att ett större antal konsumenter gör ett fåtal individer ännu förmögnare? Fundera på den.

Åter till Hemsidan

Inga kommentarer: