09 januari 2013

Onsdagen den 9 januari 2013


Roy: Oj oj oj vad tiden går.... Tiden som pensionär rusar iväg under tiden man anstränger sig att göra ingenting. Uppenbarligen gör man ändå någonting!
Bo: Vi har ju börjat gnälla som fasen på att man numera inte kan använda de stora och för ändamålet byggda trafiklederna för att ta sig förbi Göteborg om man vill norrut. Nu måste man hålla på att kryssa runt på lokala gator och ta sig igenom olika bostadsområden bara för att kunna passera staden.
Roy: Vi vill ju inte bidra till trängsel utan vara goda medborgare och undvika att skapa trängsel.

Bo: Vi skrev till och med ett brev till Transportstyrelsen och bad om anvisningar om vilka vägar styrelsen rekommenderade för förbifart Göteborg.
Roy: Fast jag misstänker på goda grunder att dom betraktar oss gamlingar som idioter och mindre vetande.
Bo: Varför tror Du det?

Roy: Läste Du inte svaret eller? Det var väl så nära Goddag Yxskaft man kan komma utan att skriva det. Styrelsen har ju skickat ut massor av kartor på hur idiotiskt man placerat dessa vägtullar och så är man så inihelvete enfaldiga att man hänvisar till dessa istället för att svara på frågan.
Bo: Och Västtrafik har nu fått guldläge. Nu tvingas alla med taskiga löner att åka kollektivt på grund av de nya vägtullarna och då höjer man biljettpriserna kraftigt i hela regionen.
Roy: Det är väl självklart att hela regionen skall vara med och betala den ökade kostnaden för kollektivtrafikåkandet i Göteborg. Vi får ju ständigt försämrad service här ute i obygden och de resurserna läggs givetvis i regionens storstadsområde. Vi kan ju inte ens åka buss till och från en bio- eller teaterföreställning. Bussarna här är helt styrda av skolornas tider och tillåter inte ens arbetspendling.
Bo: Berätta något nytt för mig. Det var väl cirka 23 år sedan vi gjorde ett försök att få arbetspendling med buss inom kommunen i alla fall, men det gick de som bestämmer inte med på. Det fick räcka med skolbussar kamouflerade till linjetrafik och där är vi ännu.
Roy: Målet är att avfolka landsbygden ju!
Bo: Och vart skall dessa arma individer ta vägen då? Göteborg håller ju på med ekonomisk rensning vilket då är en variant på etnisk rensning. Ingen med normala inkomster har råd att bo i Göteborg och rakt inte vi fattigpensionärer.
Roy: Vi är onekligen lite inträngda i ett hörn.... men skit i det nu... nu drar vi iväg och dränker våra sorger i en stor hemlagad pizza.


Inga kommentarer: