15 januari 2013

Tisdag den 15 januari 2013

Bo: Och se det snöar, och se det snöar det var väl roligt va sa?
Roy: Inte alls roligt... Då får Du gå ut och skotta snö då!
Bo: Inte roligt!

Roy: Nu vill Boplats Göteborg att vi söker bostad utanför Göteborg och det låter väl som ett klokt råd. Med de prisnivåer man uppnått och med påfund som trängselskatt är det väl den mest klyftiga uppmaning någon yttrat på många år. Här har vi varken trängselskatt eller fantasipriser på villor och gott om frisk luft. Här har vi naturen precis utanför dörren. Den riktiga naturen alltså och inte nån anlagd park. Här finns till och med vilda djur.
Bo: Anhöriginvandring och liknande lär väl förbruka de få hyresrätter som finns och man får ju vara rejält förmögen om man vill köpa en bostadsrätt. Det byggs knappast bostäder för vanligt folk i den före detta arbetarstaden Göteborg. Nej nu är det lyxlirarstaden Göteborg som börjar sticka fram styrd av lyxlirarpartiet (S). De bostadsrenoveringar som sker i Göteborg har ju till syfte att höja hyrorna med flera hundra procent och förpassa pöbeln ut ur staden.
Roy: Samtidigt för (V) den omöjliga kampen att förvandla Göteborg till en jämställd stad. Det är skillnad på politisk vision och politisk verklighet vill jag lova. Fast nu gällde ju inte jämställdheten ekonomi utan kön. Därför vill man genomföra en massiv utbildning i skolorna som enbart riktar sig till tjejerna - självförsvar - feministiskt självförsvar och så skall nödvärnslagen ändras så att om en tjej slår ner en kille är det självförsvar. Fast jag undrar hur detta kommer att fungera rent mångkulturellt. Tänk om syrran klämmer till den hederskontrollerande brorsan? Hur fan skulle det se ut? Skulle tjejerna plötsligt få gå ut med vem de ville? Hemska tanke!

Roy: Jag såg att Västtrafik åter utmärkt sig med sina upphandlingar. Frågan är väl om man kan eller ens vill skriva vettiga anbudsförfrågningar? Frågan är väl om upphandlingssystemet verkligen fungerar med den verksamhet Västtrafik bedriver?
Bo: Du tänker på Bemannia-personalen? Jojo det hade onekligen varit justare att projektanställa dessa istället för att gå via ett bemanningsföretag, men idag verkar det som om en alldeles för stor andel av arbetskraften kommer från bemanningsföretag.
Roy: Det var inte så längesedan som det var förbjudet i lag och straffbart att driva bemanningsföretag och sedan exploderade marknaden för dessa företeelser och alla är uthyrda. Värst är det väl ändå med hyrläkare och hyrsköterskor?
Bo: Nja! Nu har vi ju hyrbusschaufförer vars anställning är densamma som anbudstiden och sedan arbetslös. Vad sägs om hyrpoliser? Eller varför inte hyrpolitiker! Mer yta och mindre sakinnehåll.
Roy: Hyrpoliser verkar bra. Då kanske kårandans mera negativa effekter kunde få ett slut. Idag kan man uppenbarligen göra rätt grova tabbar som polis utan att förlora jobbet, men som hyrpolis blir Du utan jobb på minuten.

Bo: Så är fransoserna på krigsstigen igen! Det är dock inte gay-samhället i sig de är upprörda över utan att de barn som växer upp i denna nya miljö väldigt sällan får veta vilka de verkliga föräldrarna är. Alla barn har än så länge en pappa och en mamma. Vi har ännu inte lyckats lura naturen totalt och man menar att barnen skall ha rätt att få veta vilka som är ens biologiska föräldrar.
Roy: Du tror inte att detta med biologiska föräldrar är lite överskattat som begrepp och verklighet i dagens moderna samhället då? Man köper och säljer ju barn för att homopar skall kunna ha barn och kunna härma det gamla kärnfamilj begreppet. Tjejerna går till nån klinik, blir gravida och barnen blir faderlösa! Också ett sätt att härma normen kärnfamilj. Inte så mycket nytänkande när allt kommer omkring.
Bo: Säg inte det. En del av fransmännen gillar tydligen inte den utvecklingen medan andra vill införa månggifte på samma sätt som tankarna går inom Citypartiet, ledsen Centerpartiet.. Fast jag tror nog att det mångkulturella ändå kommer att vinna och att olika särarter kommer att utplånas på sikt. Vi kommer alla att vara goda muslimerkristnakatoliker som lever i massäktenskap i kollektivhus. De enda som kommer att stå utanför tycks vara judarna. I alla fall om man får tro dem själva.
Roy: Det finns trots allt bara en slutsats att dra av detta! Vi är tillräckligt gamla för att inte behöva bry oss. Utvecklingen får ta vilken jäkla väg den vill för vi hänger ändå inte med. 

Inga kommentarer: