07 juli 2012

Lördagen den 7 juli anno 2012

Roy: Så har jag städat Facebook igen och plockat bort folk som aldrig skriver något svar och de som bara baktalar mig.
Bo: Visste inte ens att Du brydde Dig om Facebook!
Roy: Nä – jag har faktiskt dragit ner på min närvaro där nu när Rut ockuperar detta sociala media. Fast ibland vill jag nog hävda att det är mera asocialt!

Bo: Nog om detta! Jösses vilka svallvågor trängselskatten i Göteborg givit upphov till! Makthavarna är för och Göteborgarna är emot.
Roy: Vi har väl redan tidigare kommit fram till att det inte är en trängselskatt utan en permanent vägskatt. Det intressanta är väl att få se vilka beteendeförändringar den kommer att ge upphov till
Bo: En sak är jag i alla fall säker på! Den har skapats för att hålla sådana som oss borta från stan.

DSC04563

Roy: Vi två älskar ju att skälla på TV4:s reklam och nu vill dom ge oss ännu större anledning att göra det.
Bo: Jasså?
Roy: Japp! Som Du minns ökades reklamtiden 2010 med 30 % och nu vill man plussa på med ytterligare 40%.
Bo: Varför inte löpa linan ut och köra 100% reklam?
Roy: Hur många tittare skulle de ha då tror Du? Fast om dom istället kör programmet i 3/4 av rutan och kör reklamremsor i den återstående fjärdedelen nederst i rutan så fick man ju in 100% reklam som dessutom är ljudlös.
Bo: Nu var Du allt ett ljushuvud Roy!

Roy: Visste Du att Dalarna är midsommarfirandets mittpunkt? Det är som man firar midsommar i Dalarna som är rikslikaren.
Bo: Dalarna har säkert vunnit massor av priser i marknadsföring. Dalahästen – en symbol för Sverige. Dalarna – centrum för midsommarfirande.
Ornäsbjörken – Sveriges nationalträd. Som Dalarna är så skall resten av Sverige efterlikna. Dalarna är helt enkelt rikslikaren. Det svenskaste som finns.

Roy: Läste att hemtjänsttaxorna måste höjas kraftigt. Sisådär en 125% eller mer. Kommunerna måste spara.
Bo: Höjde staten pensionerna lika mycket eller?
Roy: Nix! Rent statistiskt och samhällsekonomiskt måste det nog avlida sisådär en 130-140% pensionärer för att kommunernas budgetar skall gå ihop. Företrädesvis då kommunalrådens föräldrar med flera.
Bo: Nu överdrev Du allt väl kraftigt!
Roy: Kan väl hända, men det finns en poäng med det för i samma tidning som man inte hade råd med pensionärer har man råd med lyxiga bostadsrätter med ett kvadratmeterpris på cirka 60.000 kronor.
Bo: Det är då man inser att man verkligen är överflödig – aha det var så Du såg det! 130% pensionärsdödlighet. Det börjar gå upp ett liljeholmens. Det kostade en månads pension för mig och Alfrida att hyra en segelbåt en vecka. Motorbåtshyran för en vecka var två månaders pension för gumman och mig. Nej vi är inte med i matchen längre – det är så sant!
Roy: Det blir väldigt mycket dom och oss i dessa sammanhangen. Ett uppdelat samhälle.

Bo: Och värre lär det bli. Nu läggs alltså skolan ner i de små landsortssamhällerna som ett ytterligare steg att tömma landsbygden. Samtidigt gör man boendet i städer så dyrt att landsortens befolkning inte har råd att flytta dit heller.
Roy: En slags långsam utrotningspolitik alltså? Kan nog tro att det är sant. Det klassiska landsortspartiet har ju blivit urbant. Dom skiter i landsbygden för där finns inte längre några röster att få.

Bo: Jag läste en insändare om Försäkringskassans charmoffensiv. Den verkar inte riktigt gått hem. Kan just undra varför.
Roy: Du menar inte att begreppet kund hos försäkringskassan inte funkar?
Bo: Inte för insändaren i alla fall. Försäkringskassan är en myndighet som bestämmer över liv och död och då är det rent bedrägeri att kalla undersåtarna för kunder. Handläggarna på Försäkringskassan har betydligt bättre kompetens än den samlade läkarkåren att avgöra hur pass sjuk Du är eller hur stor Din arbetsförmåga är.
Roy: Då är det till Försäkringskassan och inte Vårdcentralen man skall vända sig när man är sjuk!
Bo: Ledsen Roy! Försäkringskassan har lämnat landsbygden i sticket. Det är åtskilliga mil till närmsta Försäkringskassa numera. Rent allmänt har alla myndigheter övergett landsbygden.
Roy: Jo det är sant. Det finns en trend att pengar är allt! Detta visar sig även när det gäller Västtrafik. Nu höjer man priserna med sisådär 7% utan att t ex pensionerna höjts med en enda sketen procent.
Bo: Jag har precis för mig att vi fick en höjning med 0,6% på någon delpension. Kommer dock inte ihåg hur många öre det blev. Fast det är ju så sant – örena är ju avskaffade.

Inga kommentarer: