22 juni 2012

Midsommarafton den 22 Juni 2012

Bo: Glad Midsommar Roy! Nu är det supa, slåss och åka radiobil som gäller!
Roy: Glöm och dröm Bo!

Fyllhund

Bo: Men snälla Roy! Det är ju så man firar midsommar. En sillbit och en nubbe, en sillbit och en nubbe, en sillbit och en nubbe.
Roy: Inte denne gubben inte! Fast TV4 gör ohejdad spritreklam för snapsarna.

Bo: TV4 rosar som vanligt marknaden och framför den ena dåliga ursäkten efter den andra varför man väljer att sända vissa EM-fotbollsmatcher i sin NYA betal-HD-kanal TV4 Sport Xtra.
Roy: Det är naturligtvis för att locka betalande tittare till den nya kanalen. Man knäckte Bingolotto på samma sätt en gång i tiden.

Roy: På bussidan så söker Veliga Transport några som skall avveckla framtidens kollektivtrafik. En Affärschef och en biträdande Affärschef. De skall ha fullt ansvar för resultatet och det får inte bli minus för då blir de franska aktieägarna skitsura.
Bo: Det var väl några som skulle hit till Västra Götaland om jag läste rätt!

Bo: Annars har det varit märkliga inslag om den nya så kallade trängselskatten i Göteborg. Dess rätta namn torde vara finansieringsskatt. Det har ju väldigt lite med trängsel att göra och mer med att fullfölja PG Gyllenhammars vision Västlänken och satsningen på Riksväg 45 mellan Trollhättan och Göteborg, det så kallade SAAB-paketet.
Roy: Skatten gäller endast svenskregistrerade bilar. Dessutom är MC undantagna. Det innebär att alla utländska åkare kan åka gratis, precis som innan. Däremot kommer olika köpcentra i Göteborg att känna av förändrat kundunderlag.

Bo: Det är intressant att ta del av debatten om tillgänglighet för handikappade. Det finns alltså grupper av unga friska som inte behöver varesig rollator eller rullstol och som tycker att tillgänglighet för alla är alltför dyrt. Det gäller till exempel bostäder som skall vara anpassade även för handikappade.
Roy: Vem som helst av oss kan plötsligt bli beroende av en rullstol. Då först upptäcker man hur lite samhället är anpassat till handikappade. Jag hoppas att man slipper höra uttalanden av typen: Alla måste inte ha tillgång till allt. Det är inte självklart att allt skall ha total tillgänglighet eftersom de flesta inte är handikappade.
Bo: Det är lite märkligt att hög tillgänglighet betraktas som ett särintresse. De som sluppit bli handikappade är inte intresserade av att bidra till att göra livet lättare för de som inte haft samma tur.

Inga kommentarer: