23 juni 2012

Midsommardagen den 23 juni 2012

Roy: Det var Midsommarafton och midsommardagen det.
Bo: Japp och vi har levt på en spökgata hela helgen. Inga hemma under helgen och givetvis inga på festplatsen då vi firade midsommar.
Roy: Då kan man i alla fall inte komma och klaga på att de små samhällena dör heller. De gamla traditionerna dör helt enkelt ut.

DSC04241Bo: När den levande musiken ersätts av en bärbar dator och en förstärkare så är det bara ytterligare ett tecken på landsbygdens avveckling.
Roy: Hur tyckte Du att det gick att ta sig in i bygdegården då Alfhilda alSvensson?
Alfhilda: Du är en skämtare Roy så Du är!
Rut: Jag var inne en runda och tittade. Alla ramper och annat som kunde ha underlättat för Alfhilda var prydligt undanstoppat i en förrådsskrubb.
Roy: Skitsmart. Men man kunde visa upp det om nån stolle skulle ifrågasätta det och därmed har man antagligen ryggen fri.
Bo: Japp – livet på landet i ett nötskal. Jag satt och funderade på hur dom skall ersätta folkdanslaget! Musikerna är ju ersatta av en dator med en förstärkare. Kan man ersätta dansarna med hologram eller storbildsskärm och DVD?
Alfhilda: Kan undra om alla tyskar som äger hus runt om i byn kommer att köpa det? Dom bor ju bara här några veckor under den så kallade sommaren. Resten av året står husen tomma.
Rut: Nog tjafsat om detta, vi får roa oss själva! Nu tänker jag dra med mig gubben och natta. Kom nu Roy! Sluta munhuggas med Bo!
Bo: Sov gott då Roy Winking smile  

Inga kommentarer: