30 juni 2012

Lördagen den 30 Juni anno 2012

SONY DSC

Bo: Nu när alla dessa trevliga delårsrapporter kommer som visar att storföretagen betalar ut höga bonusar till sina chefer trots lågkonjunktur och hög arbetslöshet kan jag tycka att även vi pensionärer borde få rejäla bonusar.
Roy: AP-fonderna delar visst ut höga bonusar, men bara till sina chefer. Inte till kunderna!
Bo: E re så det ligger till!

Roy: Inte nog med att pensionärerna blir snuvade på bonusar, utan istället får betala högre skatt och inte får sina pensioner uppräknade, drabbas de också av telestrul när de vill ha färdtjänst!
Bo: Jag hörde att det var trassel med telenätet både till Makedonien och Estland. Men vill man ha det billigt så får man naturligtvis acceptera sämre kvalitet.
Roy: Fast nu sa ju inte Värsttrafik just så då. Dom tyckte mera att det var extremt frustrerande att kunderna inte kom fram till dessa länder för att där beställa en körning.
Bo: Jojo! Det går bra att slingra sig på svenska också.

Bo: Man kan för övrigt fråga sig varför vi firar Midsommar? Jo jag vet det men jag såg en annons: STÖRST PÅ MIDSOMMAR – 200 butiker med allt Du behöver för att fira Midsommar.
Roy: Jo i det läget kan man ju undra vad det handlar om! Lägger man till det ökande fusket med datum-märkning så blir Din fråga, bäste Bo, ännu mer aktuell. Jag är ibland förvånad över att kunderna accepterar det istället för att byta inköpsställe.
Bo: Vi har ju bytt eftersom det alltid varit problem med datum i både Tranemo och Svenljunga.
Roy: Det blir ju så. När man blir äldre vill man ju inte äta skämd mat!

Bo: Jag tittade lite på kartan över vart de nya betalstationerna skall ligga runt om i Göteborg. Bara en fullblodsidiot kan gå på att det handlar om en trängsel-skatt. Jag tror att det i forna tider hette vägtull eller något liknande.
Roy: Japp så är det! För nu
inför Göteborg vägtullar som egentligen är en medeltida uppfinning av härskare och tyranner. På den tiden spände man ett rep över floden och ville den resande fortsätta sin färd levande fick han betala tull. Enda skillnaden från medeltiden är att man inte slår ihjäl den resande vid vägtull stationerna om han inte betalar. En annan skillnad är att förmånsbilarna slipper att betala.
Bo: När nu
tullavgifterna blivit så populära så kanske man skall införa en lokal valuta för oss som inte får vara med i ekonomernas lekstuga på Börsen och i AP-fonderna. Eftersom vägtullavgifterna går till viktiga ändamål, förr var det krig, så kan även den nya lokala valutan trygga ålderdomen för oss pensionärer. Bara en tanke då.
Roy: Du e inte riktigt tiltad som vi andra idag Bo. Tror Du verkligen att dagens tyranner och diktatorer skulle gå med på det!?
Bo: Nu går vi ut och klipper gräset Roy! Det är nästan gratis ett tag till.

Inga kommentarer: