31 augusti 2010

Tisdagen 31 augusti 2010


- Hej Du... Nu är vi här igen!
- Jo det börjar bli lite tjatigt!
- Så sant så sant! Nu la jag märke till att fler än vi börjat reagera på den tilltagande vandaliseringen av hållplatser och fordon. Det är bra.
- Men att man ännu håller på att tycka illa om ett ofullgånget biljettsystem förvånar mig lite. Västtrafik har inte övertygat resenärerna om systemets förträfflighet ännu. Och att man egentligen inte har nått bevis för att man betalt eller ej och i så fall hur mycket är irriterande.
- Biljettkontrollanterna verkar tycka att Du är en tjuvåkare bara för Du inte förstår hur detta idiotiska biljettsystem fungerar. Väldigt kundvänlig inställning - he he he!
- Och som grädde på moset tar det en evighet att ta bussen i jämförelse med bilen. Ofta går det inte ens en buss överhuvudtaget.

- Det känns nästan som att vi håller på att bli experter på att misslyckas att söka jobb.
- Vadå? Jag skriver ju personligt brev, bifogar ett CV (meritförteckning) och lägger ibland med lämpliga bilagor.
- Och hur har utfallet varit då?
- Samma som på Lotto... Ingen vinst!
- Det är alltså därför vi nu håller på att tramsa med att äta var sjätte timma då? Vi skall tydligen gå ner i vikt och minska på utgifterna samtidigt.
- Men det fattar Du väl att tiden mellan måltiderna är till för att aktivera fettförbränningen. Det är nämligen hungern som startar fettförbränningen.
- Alla köper inte detta med sex timmar mellan måltiderna.
- Min plånbok gillar det! Dessutom är visst grönt thé väldigt nyttigt. Det minskar risken för tyst stroke. Det finns så trevliga antioxidanter i thé som skyddar en påstår forskarna. Personligen tycker jag att det är gott att dricka.

- Vi tror vi är världsmästare i nyttiga och medvetna val.
- Och det är vi alltså inte!
- Nä. Vi skriver gärna inköpslistor som vi sedan av tusen skäl struntar i.
- Jag hoppas att man i alla fall får med sig det viktigaste.

- Nu går vi in i höstperioden och går då samtidigt in i kalastider för svampvänner.
- Jo tack! Jag har lagt märke till detta. Det gör gott i plånboken. En skog full med godsaker!

- Vi har nog missuppfattat detta med att åka till jobbet!
- Va?
- Jo men för en del unga företagare är jobbet placerat i laptopen. Det där med fast anställning blir allt mer sällsynt. Nu gäller projektarbeten, göra inhopp och andra lösa förbindelser.
- Det är lite skillnad på arbetsmarknaden idag mot igår!
- Och dom skillnaderna växer! Tänk bara på vad som händer på telefonisidan. Nu går utvecklingen mot att de fasta telefonabonnemangen skall bort och att allt skall gå till mobiltelefoner.
- Jo jag har märkt detta! River Du ner en telefonledning av misstag och man lagar den inte längre utan ger dig ett mobiltelefonabonnemang istället.

- Nu är bensinens och dieselns saga all och OPEC kan ta sig i brasan. Nu är det H2 som gäller!
- Nä vät Du vad. Det är alltså vätgas som gäller för dagen. Alltså ut med etanol och biogas... Det svänger sa katten om svansen.

- Vet Du vem som vinner valet?
- Nä Du - inte en aning!
- Jo den som berättar den bästa sagan.... ha ha ha 

Inga kommentarer: