18 augusti 2010

Onsdag 18 Augusti 2010

- Avgångsvederlag när man säger upp sig från jobbet????
- Gäller inte om Du får sparken alltså!
- Det är stora skillnader på folk och folk. Vi skulle ägnat oss åt rikspolitik istället för logistik... att köra buss.
- 112.000:--/mån är 4 förarlöner. Vi har definitivt satsat på fel häst.

- Bemanningsföretagen sväller och sväller. Idag anställer inte företag verksamma i Sverige direkt utan hyr in personal via olika bemanningsföretag.
- Är det detta som kallas för en flexibel arbetsmarknad?
- Jo visst. En märklig utveckling i globaliseringens bakvatten.

- Jag minns när privat arbetsförmedling var i lag förbjuden och vi fick dispens för att driva tjänstemannaförmedlingen.
- Det var en helsikes massa år sedan. Men vi gjorde nytta. Nu har man gjort vetenskap av konsten att söka jobb.
- Jag har märkt det! Nu är det nån typ av trestegsraket som gäller: Personligt brev, CV eftersom det är så töntigt svenskt att säga meritförteckning och sedan intyg och bilagor.
- En annan trend är att företagen INTE skickar tillbaka ansökningshandlingarna längre och att dom INTE hör av sig överhuvudtaget om man är utsorterad. Det kostar nämligen pengar!
- Sedan skall Du sälja Dig också. Så det är bara att ställa sig framför spegeln och öva, öva, öva och öva.
- "Jag har inte passerat bäst före! Jag har inte passerat bäst före! Jag har inte passerat bäst före!"
- Nej det är ett mantra man måste mala och mala, och Ditt brev skall vara högst en A4. Det skall vara unikt och väcka arbetsgivarens intresse. Det viktiga är inte vad Du får i lön utan vad Du kan tillföra företaget. Om Du inte är jätteunik kan dom lika gärna hyra personal. Då tar dom inga risker.
- CV eller som vi gamlingar säger Meritförteckning har utvecklats till psykologisk vetenskap. På det området finns det mallar och hela böcker om hur det skall göras.
- Allt detta visar i alla fall en sak tydligt! Det finns en djäkla massa sökande till varje jobb. Konkurrensen om alla typer av jobb är stenhård - och vi har inte passerat bäst före datum.... vi har inte passerat bäst före datum....vi har inte.... hu vad jobbigt detta blev.

- Jag såg en rolig annons där man söker skolbusschaufför. Där framgår tydligt att det handlar om delade tjänster och att man inte får betalt när skolan har lovdag, studiedagar, jullov, vinterlov och sommarlov.
- Men trots de lite dåliga lönevillkoren skall Du givetvis vara den ultimata skolbusschauffören.
- Vad trodde Du! Många företag har en chef skall Du veta, men få har en ledare.
- Det är verkligen skillnad mellan att vara chef och vara ledare.

- Eftersom vi hela tiden får höra att vi är passé så har jag lagt märke till en annan sak. Vi är inte intressanta på arbetsmarknaden och vi är inte populära som fd heller! Vi är inte populära någonstans. Som äldre skall man äta billig skitmat som är transporterade från nått skitbilligt storkök. Knappast miljövänligt och idag i dessa upphandlingarnas tidevarv norm.
- Men hallå! Vart tog hemlagat vägen? Vart tog närodlat vägen? Vart tog miljövänligt vägen?
- Men snälla Du! Det där kostar pengar. Man har inte råd att ge tillbaka nått av allt det som vi som passerat bäst före bidragit till! Vi är ute ur bilden! Det är trenden just nu.
- Men är inte detta en medveten kommunal strategi för att så snabbt som möjligt reducera antalet äldre? Det tror jag. Jag menar att det är ju allmänt känt att aptiten avtar när man blir äldre och då passar man på att servera smaklös och näringsfattig mat i hopp om att bli av med dessa parasiter så snabbt som möjligt. En medveten strategi helt enkelt. 20% av landets äldre är klart undernärda.
- Så Du har våta drömmar om hemlagad mat gjord på närodlade färska råvaror? Idiot!

- Nån har kul i vår omgivning. Nittorp är nu omdöpt till Nit Lott och Grimsås heter Grillsås.... och inkompetens är absolut inte straffbart. Som ämbetsman på ett statligt verk får man uppenbarligen vara hur klantig som helst. Det finns gott om bevis för detta.
- Nä nu skiter vi i detta och går ut och rullar hatt för pensionspengarna... Resten av månaden blir det soppköket nere i hörnet! För vi är ett par glada pensionärer.....



Inga kommentarer: