09 augusti 2010

Måndagen den 9 augusti 2010


- Det är intressant och märkligt att det finns individer som ständigt envisas med att trotsa det naturliga och naturen. Just nu tänker jag på vad man har på fötterna.
- Du tänker att om foten själv får välja skulle den inte vilja bli tågångare, men den höga risken för stukning, benbrott och förkortad hälsena.
- Precis, men ofoget med högklackat skapar, utöver onödigt lidande, också onödiga kostnader för sjukvården. Alkohol och högklackat eller dans och högklackat är oslagbara kombinationer om man vill besöka akuten akut!
- Då skall man inte nämna deformerade fötter och trista fotoperationer längre fram.
- Så finns det individer som sitter och kör bil i eländet!
_ Det är ju trafikfarligt ju....

- Förr i tiden, före den 1 augusti, var det program omgivna av reklam i TV4 och TV6. Nu för tiden är det reklam omgivet av nått program.
- TV4 var snudd på o-sebart innan - nu är det hopplöst.
- Frågan är väl om vi tittare behöver reklamTV? Att reklambranschen behöver reklamTV är inte samma sak som att reklamTV gynnar tittaren och skapar bättre TV-program.
- Mitt intryck är nog att reklamTV's program blir allt ytligare och innehållslösare och är av typen slötitta du missar inget.
- Märkligt att ingen kommit på nån manick som pillar bort reklamen i rutan. Borde vara en verklig bästsäljare!

- Så landar jag i mitt lilla mantra - underskottet i pensionssystemet och det faktum att samtliga politiker inte vill ta i frågan.
- Det är onekligen lite märkligt att olika större politiska "lån" ur systemet förbigås med absolut tystnad. Ingen minns Kjell-Olofs specialskatter eller HSB Perssons bandskattning. Dom förutsatte hela tiden att den bestulne skulle betala ytterligare några gånger, men det är knappast en metod som kompenserar deras politiska uttag för att förbli vid makten.
- Men det märkliga ordet överskott i ett pensionssparande låter konstruerat. Konstruerat för att kunna beskatta det.
- Inte sant! I politiken uppfinns det hela tiden nya märkliga ord utan innehåll.

- Jag kom att tänka på nått helt annat. Datorer och kringutrustning har under åren blivit snabbare och snabbare, skärmarna har blivit större, modem och backupgrejorna bättre och bättre och elräkningen bara stiger.
- Men på mina datorer finns nån slags grön symbol för energisparfunktioner.
- Det är nog rätt så trendigt och utvecklingen går åt två håll. Jag såg en liten uträkning som gick ut på att om man använde datorn 6 timmar per dag alla veckans dagar så kostar en Kontorsdator ungefär 13 kr per vecka, en speldator cirka 26 kr för en vecka och min lågenergidator 2:50 i veckan.
- Det låter som betydande skillnader. Tänk då att speldatorn står på dygnet runt, då tickar det iväg nånstans på 104 kronor per vecka.

 

1 kommentar:

Svemicke sa...

"- Märkligt att ingen kommit på nån manick som pillar bort reklamen i rutan. Borde vara en verklig bästsäljare!"

Jo, den kallas för internetuppkopplad dator. De programmen som TV4 visar av kvalitet finns säkert att ladda hem till datorn från nätet. I övrigt kan statstelevisionen rekommenderas. Mer kvalitativ TV och utan reklam.