03 juli 2011

Söndagen den 3 juli 2011

Roy: Jag hade inte en aning om att det var olagligt att sexchatta. Att det kan vara olämpligt är en annan sak.
Bo: Snälla rara Roy. Allt som har med sex att göra skapar ständigt moralpanik. Jag tror att det är orsaken till att barnafödandet under lång tid sjönk. Nu stiger födelsetalen tack vare nysvenskarna.

Roy: Nu har GP haft en massa artiklar om införseln av alkohol till Sverige och hur förfärligt detta är. Så slår man upp fredagens GP och läser om en idrottsprofil som langar sprit.
Bo: Men det roliga kommer lite längre ner på förstasidan. Proffsens bästa grillviner.
Roy: En annan poäng är att vi sedan förser norrmännen med billig sprit. Det luktar dubbelmoral lång väg!

Bo: Apropå dubbelmoral så läste jag om skakningarna på Ullevi. Ett tydligt fall av att pengarna talar. Obehaget för de boende väger lätt mot Gamla Nya Ullevis behov.
Roy: Hur var det nu han sa gubben från miljöförvaltningen sa “alla som bor i Göteborg får räkna med störningar då och då”. Det är en del av priset för att få bo i en stad.

Bo: En man åtalas för jättebedrägeri. Brottet består i att han lovar hög avkastning och säkra investeringar.
Roy: Nu skall vi se – vem lurar vem? Personer med fet plånbok vill tjäna lättförtjänta pengar och lurar sig själv.

Bo: I Monaco ägnar man sig åt barnarov. Gubben är 20 år äldre än bruden, Sedan var det en vigsel helt i kommersialismens tecken. Väldigt olik vår kultur. Här skäms man inte för att man strippar sin omgivning på massor av pengar.
Roy: Och i gamla Sverige måste Försäkringskassan dra ner på antalet kontor och serviceställen för att hålla sin budget.
Bo: Det är rätt intressant. När jag gick i skolan skulle hushållen rätta munnen efter plånboken medan kommuner och stat skulle anpassa börsen efter utgifterna. Den sanningen har tydligen övergivits.
Roy: En annan sanning som inte längre gäller har med apoteken. Det är betydligt fler än vi som noterat de försämringar som apoteksreformen innebär. Så vi hade nog inte fel i alla fall…. Tack tack Konsumentverket.

 

Inga kommentarer: