31 januari 2006

Förarmöte måndag

Det var mycket länge sedan vi hade ett förarmöte på vår depå....så länge sedan att jag inte ens minns det längre. Det behövs sällan med andra ord. Nåja, vi blev informerade om än det ena än det andra. Det hade bl a blivit för dyrt att låta BiV ta hand om redovisningen hos "grannarna" så det har hon kvar. Kan gissa att hon kämpat emot.
Vi fick höra synpunkter om hur vissa tjänster bör köras. Det gäller att komma ihåg att köra rätt och komma ihåg alla extrasvängar på Z:a-turer.
Sedan skall bussen städas & tvättas efter avslutad tjänst - inte mitt i en tjänst.
Vi blir äntligen av med vår låggolvare och får en buss från vår granndepå. Där minskar dom med ett fordon. Även i den andra depån längre bort är förändringar att vänta.
Vi fick veta lite om det nya biljettsystemet. I planerna ingick att periodkort och liknande skulle vara igång i mars - nu blir det kanske i november. Vissa trodde inte man skulle komma igång före pensioneringen. I Strålkastaren 6 2005 skroderar Värsttrafik om det nya pris- och betalsystemet där cirka 300 olika varianter av månads- och periodkort ersätts med 8 stycken, men det är skjutet på framtiden - igen.
I Borås står en dator och tänker ut smarta lösningar om hur de olika depåernas tjänster skall se ut - de fackliga listombuden är totalt överkörda och tillfrågas eller informeras inte längre - och fackklubben tiger och går i ledband. (Man kan undra varför man lägger runt 4.000:--/år till dessa?). I morgon skulle denna smarta maskin meddela resultatet. Blockbuster heter det smarta programmet. Vi får väl se hur smart Blockbuster egentligen är.... Det är ju far och son som sköter det hela och deras förtroendekapital ligger väl på minus hos flertalet.
Fikat på mötet var i världklass som vanligt.
Idag är det Tisdag och då kör vi lite annorlunda på våra Z-turer. Så det är väl dax att göra sig klar....

Hör av Dig.....
Brev till Bancoboy


Åter till Hemsidan

Inga kommentarer: