11 februari 2011

Fredagen den 11 februari 2011

Roy: Jag sitter här och grunnar på en sak.
Bo: Kan Du grunna överhuvudtaget?
Roy: Jo
Bo: Ut med språket nu då!
Roy: DO eller Diskrimineringsombudsmannen vill ju ta bort Jul och Lucia eftersom de är specifikt kristna högtider som inte platsar i ett mångkulturellt samhälle. Det är starkt provocerande att ha tex ha adventsljusstakar i fönstren så det måste vi sluta med.
Bo: Förvisso är julen en kristen högtid som ersatte midvinterblot när Sverige kristnades - så det blir till att återgå till de hedniska traditionerna igen då!
Roy: Kan man göra det utan att stöta sig med de andra världsreligionerna?
Bo: Bryr jag mig eller!

Bo: Fast nog har vi valt fel bana här i livet. Tänk att den där Hosni Mubarak snott ihop ungefär 400 miljarder kronor i förmögenhet.
Roy: Det lär bli en hyfsad pension och ändå vägrar han avgå!
Bo: Men varken USA eller Storbritannien ser honom som en diktator. Enligt Blair är han en modig man och en kraft för det goda.
Roy: Det låter som samma godtyckliga sätt som man klassar terrorister. Wikileeks grundare är väl terrorist enligt USA och det är lite lustigt att han är så tvärsäker på att Sverige går i USA's ledband att han kommer att utlämnas till USA så snart han skickas till Sverige.
Bo: Ser jag förvånad ut tycker Du? Men 400 miljarder skulle inte sitta fel.

Roy: Nu är dom där reportrarna förvånade över att 2000 vägtrafikstopp orsakades av tunga fordon.
Bo: Nån glad skit på nån verk trodde att 5 mm däcksmönster skulle lösa alla problem. Tji fick dom. Det är inte så enkelt att släpa upp en massa ton för en backe om man inte får väggrepp.

Bo: Men Du Roy... vad håller dom på med nu då... tåg Vänersborg - Göteborg tar lite över en timma medan ersättningsbuss tar bort emot två timmar och dessutom går det visst åt fem bussar för att ersätta ett tåg.
Roy: Vilken syn. Fem bussar i rad på riksväg 45 och alla skall dessutom trassla sig in i Trollhättan, Lilla Edet och Älvängen på vägen till Göteborg.
Bo: Det finns förslag på att köra från Vänersborg mot Uddevalla och direkt ut på motorvägen E6 till Göteborg. Non-stop.
Roy: Låter vettigt!

Roy: GSBuss har visst tvingats ställa in över 100 avgångar. Man har 30 bussar som väntar på reparation. Gissa vad dom skyller på!
Bo: Nån annan typ väghållaren.
Roy: Inte bara. Man har dragit ner på personalen i de egna verkstäderna för att minska på underskottet av ett taskigt upphandlingsavtalavtal och Volvo Truck Center och Neoplan Man skall ha personalbrist.
Bo: Men då får dom väl hyra in bussar...?
Roy: Hur lätt är det då! Dom måste ju innehålla Västtrafiks usla biljettsystem och ett trafikledningssystem och troligen bör dom vara lackade i Västtrafiks färger och ha Västtrafiks logo.
Bo: Jag hörde att Västtrafik kräver 10% fordonsreserv. GSbuss har ju 239 bussar så det borde ju finnas i alla fall 23 reservfordon.
Roy: Tro dä! Med tanke på alla vägbulor och krav på låggolvsfordon är det ett under att det ens rullar bussar i den staden. Jag menar då Göteborg så klart.
Bo: Jo det är sant. Dessa tvättbrädegator sliter ut såväl chaufförer som hjulupphängning, stötdämpare/fjädring, avgassystem och en och annan växellåda.
Roy: Det var väl speciellt en låg modell som klippte diffen i alla vägbulor! Minns inte vad den hette nu.

Bo: Nu skall jag ut och skotta snö...
Roy: Du också! Så lustigt!
 

Inga kommentarer: