29 april 2008

Tisdagen den 29 April 2008

Med stigande bensinpriser borde bilismen dö ut och kollektivtrafiken blomstra. Men vi är tydligen inte där ännu! Fast nog går det åt det hållet i rätt så rask takt och rätt som det är kommer Sverige att stå stilla.
För övrigt vill MrBanco påpeka att samarbete i trafiken är guld värt och inte minst när bussförarna samarbetar med varandra. Trots att MrBanco är en riktig grinkuk tar han av hatten för dessa trafikens gentlemen.
Låggolvsbussar måste ändå på något sätt vara Guds straff till busschauffören! Någon annan förklaring finns inte - jo kanske en till: "Din arbetsgivare hatar Dig!" Kör faanskapet genom exempelvis Aplared, som närmast skall jämföras med Volvos testbana i Torslanda, och Du får omgående reda på hur många lösa delar en låggolvsbuss består av. Testa gärna själv - nej det var så sant ja, hela Borås stad liknar Volvos Torslandabana. MrBanco ber om ursäkt för sin glömska.


Idag var visst HELA kontoret på möte! Det var nästan så att städerskan också var med. Möte om vad? Det har inte vi med att göra! Skit Du i det! Sköt Ditt Du! Glömde vi informera om att vi hade möte idag - det skall Du bara glömma!




Den där grinpellen Mr Banco var på ett utmärkt strålande pisshumör igår. Först fick han åka runt i en låggolvsbuss utan utrop, utan fönsterhammare (se bild), utan färdskrivare, utan WC, utan varvräknare, med en så kallad förbandslåda under himlen och med en icke reglerbar defrostervärme (där värmen stod på max). Gissa om han var extra gnällig! Tänk vilken underbart genomtänkt förarmiljö.
På toppen av detta blir gringubben anklagad för att ha tagit "fel" buss. Vadå fel buss och rätt buss? En blå låda som förhoppningsvis startar och rullar en hel dag och där så lite som möjligt har slutat fundera. Tänk om det kunde bli samma väsen för varje ostädad buss eller otankad buss, men ack nej! Telefonerna hade gått varma och snart visste alla att den där MrBanco är en hal typ som tar "fel" buss. "Jag fick minsann ta den där sketbussen 217 som han rätteligen enligt alla konstens regler skulle haft, och titta nu på den där stackaren som skall köra kvällstjänsten i den sketbussen i stället för den där fina bussen som MrBanco snodde från oss...en opålitlig djävel den där MrBanco". TeliaSonera med flera tackar så mycket.


Är det någon som vet om vi har certifierade kassaapparater i våra bussar. Det får bara förekomma certifierade kassaapparater i framtiden, ett nytt inslag i vårt övervakningssamhälle där skattemyndighetens inställning är att alla skattefuskar (utom skattemyndighetens personal då). Deras senaste idé är just certifierade kassaapparater. MrBanco undrar vad denna myndighet skall hitta på härnäst? Trottoarskatt kanske? Apropå skatt - en tillfällig skatt som infördes en gång i tiden var registerhållningsavgiften som då skulle finnas tillfälligt under en period då vi alla bytte typ av nummerplåt på alla Sveriges fordon. MrBanco undrar om det är någon som minns att någon så kallad tillfällig skatt någonsin tagits bort igen...MrBanco minns ingen och nu byter den tillfälliga registerhållningsavgiften namn till VÄGTRAFIKREGISTERAVGIFT och permanentas! Snyggt jobbat.


Affärsområde Trafikantservice erbjuder tjänster inom kollektivtrafikens serviceområden. Här arbetar cirka 200 personer med en mängd olika uppgifter - står det på Göteborgs Spårvägars hemsida...Bara för att det står Trafikantservice på bilen innebär väl knappast att normala trafikregler upphört att gälla eller? Japp det är högst troligt tror MrBanco. Organisationen omfattar trafikledningsinformation, biljettkontroll, indrivning av tilläggsavgifter, kundservicebutiker, trafikledning på Nils Ericson Terminalen, hållplatsservice, skyltverkstad, distribution av tidtabellsmaterial, hittegods, leveranskontroll, trafiksamordning, informatörer, tågvärdar, trafikreklam, tidtabells- och kartproduktion, informatörer på Gtic och stationsvärdar på Hammarkullens station. För hela bolagets räkning samordnar Trafikantservice även hanteringen av de kundsynpunkter, som främst kommer via Västtrafik. Att kalla exempelvis biljettkontroll & indrivning av tilläggsavgifter för Trafikantservice tyder på någon typ av galghumor av värsta slaget! Man vill göra gällande att deras uppgiften är att stödja trafikhuvudmän (dvs Västtrafik) och driftföretag (dvs BL) med service, som underlättar för resenärerna i kollektivtrafiken. Man arbetar därför i nära kontakt med deras resenärer vilket ger goda möjligheter att fånga upp synpunkter från allmänheten och föra dem vidare ut i verksamheten. Kontakterna med resenärerna sker i första hand genom kundservicebutikerna, men också via tågvärdar, vid daglig biljettkontroll och biljettförsäljning samt i samband med vägvisning och information vid spårarbeten och större evenemang. Dom är med andra ord fiender till förarna - åtminstone står det så på deras hemsida....
Jag bara undrar om MrBanco vill ha in dessa stormstyrkor i bussen. Vilken känsla dom måste ha när dom stänger av riksväg 27 mellan Skrämbo och Hagadalen och bryta upp bussens dörrar och storma. Vilken adrennalinkick det måtte ge. "Du, du och du följer med här!" Man tar in dem i en stor svart Dodge med tonade rutor där man systematiskt verbalt misshandlar passageraren. Utanför står vakter med blänkande brickor, ASP i hölstren och kevlar på händerna. Stämningen är förtätad - skall detta verkligen kallas för Trafikantservice? MrBanco tycker att det verkar vara det mest missvisande namn någon kommit på.


Ropen skallar - någon kallar, alla undrar vart sommartjänsterna blivit av? Inte dom för stadstrafiken utom dom som MrBanco och hans anhang skall köra efter under nio sommarveckor! Själv tycker MrBanco att det är skönt att slippa allt rävspel, alla lögner och all oärlighet som legat bakom varenda ändring av tjänsterna som på något sätt berört Svenljunga & Tranemos Depåer...MrBanco har aldrig fattat varför de är två - det hade varit smartare om det varit en enda från start....fast det är historia nu. Ordet kollega fick i dessa sammanhang en helt ny innebörd.




Buzznet :

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mr Banco!!!
Du har så rätt, DU ÄR EN STOR DJÄVLA GNÄLLKUK.
Tack gode gud för att inte Mr Banco kör hos oss i Borås.

Jöran Spångberg sa...

Det är alltid trevligt att kunna glädja sina medmänniskor. Nu är boråsförare jätteglad i flera dagar för att gnällspiken MrBanco inte kör i Borås!
MrBanco är också glad att han inte kör i Borås - se där 2 glada. Inte illa alls.