18 december 2007

Tisdagen den 18 december 2007


Den stora bluffen


Hela Sverige fick digitalTV för det är så fantastiskt. Med detta fantastiska tekniska under skulle vi fler kanaler. Vadå fler kanaler? Var det en massa dåliga betalkanaler som var orsaken till teknikbytet? Så har det i alla fall blivit. Bättre bild och bättre ljud hette det också, men en stor del av de flesta dygn består bilden av en massa stora fyrkanter och om det skall vara någon förbättring vet inte jag. Och så var det HDTV! Okey men då måste Du vara betalkund hos CanalDigital (franskt - där kungen kommer ifrån) för att få se den fria statstelevision i HDTV.
Sedan räckte det givetvis inte med en enda digitalbox - nä nä varenda djävla apparat skulle ha sin didgitalbox....så man fick liksom skrota videobandspelarna....
Dom så kallade Fria kanalerna skulle vara SVT1, SVT2, Barnkanalen/Kunskapskanalen (samma kanal), SVT24, TV4, TV6, The Voice, Storstads-TV och Axess-TV. Fast det där var också en sanning med förbehåll. Vi får INTE in alla dessa fria kanaler för Terracom levererar inte samma i alla sina subnät.
Så av hönan bidde det en fjäder. TV4 isåg snabbt potentialen och flyttade ut alla sina publika program till betalkanaler så den fria TV4-kanalen blev ett tomt skal. Kommersiellt helt korrekt. Vill man tjäna pengar gäller det att sno publiken på så mycket som möjligt. TV6 gör mest bara reklam för TV3..... The Voice sänder lite äldre musikvideos ibland och resten finns alltså inte. Så i praktiken är det SVT1 & 2 samt SVT 24 (mest som Text-TV), Barnkanalen och ett rätt så innehållslöst TV4 (hänvisar ständigt till sina betalkanaler) som är så kallade fria kanaler.


Inkomstförsäkring


Efter nyår gör det inget om någon av medlemmarna i Jusek blir arbetslösa för då fyller inkomstförsäkringen upp det som a-kassan inte betalar. Fiffigt sa Knutte. Försäkringen garanterar Dig motsvarande full lön när man lägger ihop en medioker a-kassa med en inkomstförsäkring. Så det är bara de som redan är fattiga som drabbas av försämrad A-kassa, de med större plånbok har sitt på det torra.
Apropå det - hur har Du med Ditt Ego-tal?


Jag har sett att.....


.....facket skärper tonen efter rånet i Västerås. Undrar just vilket fack man talar om och på vilken facklig nivå man då befinner sig? Penninghanteringen måste bort från bussarna vrålar Kommunal, men det skrek dom redan efter insidenter i Norrköping (tror jag det var) och sedan dess har det inte hänt så värst mycket. Det naturligtvis illavarslande att Kommunals ordförande blir lite upprörd, men hon har redan en stabilt hög lön och sitter skyddad långt från verkligheten så hon behöver inte oroa sig - ingen kommer att råna henne eller sticka knivar i henne. Kommunal är tydligen inte speciellt duktiga på att få igenom sina berättigade krav och jag har då aldrig hört att det skulle vara en stridsfråga värd att gå i strejk för eller någon annan typ av mildare stridsåtgärd. Så frågan kan knappast vara så allvarlig.
Fast Byggnas är oroliga för dom hos Datainspektionen där dom inte får registrera icke medlemmar. Det kommer att försvåra deras fackliga arbete....???? Jaja somliga har konstiga bekymmer.
Fast i Karlstad kräver nu Kommunal lokalt att kontanthanteringen skall bort. Där skall Swebuss & Karlstadsbuss snacka ihop sig. Något liknande finns ej att läsa i t ex BT eller UT. Nej där är det mer snålkörning (EcoDriving) med kommunala fordon som toppar listorna. I Halmstad skall man visst kameraövervaka ett korvschapp.
I Uppland höjer man priserna så att det på så sätt samlas lite större kassor hos förarna och så gör visst Västtrafik också vill jag minnas.


.....man vill sänka farten i Svenljunga Centrum till 30 km/tim. Lite oklart hur stort område som är Centrum, men om det avser gatorna runt torget är det ett utmärkt förslag, men om genomfartsgatan är inkluderad är risken stor att man korkar igen hela samhället på för- och eftermiddagar.


.....det är illa med skyddet mot hot och våld även på våra vårdcentraler och i det sammanhanget börjar man ju undra vilken typ av samhälle vi är på väg emot. Jag trodde i min enfald att man gick till en vårdcentral för att söka hjälp och inte för att "banka" ner personalen. Då är det bättre att uppsöka ett gym.
Rent allmänt verkar en tydligare separering av befolkningsgrupper vara på väg. De mer penningstinna vill inte att dom och deras barn skall beblanda sig med kreti & pleti så nu vill man ha egen sjukvård och egna skolor och så vidare...och man får det givetvis också. Den lilla inkomstförsäkringen ovan för akademiker visar på samma trend.... Populasen skall hållas kort. Dom skall bara jobba och hålla käften så att vi andra kan njuta av livet.


....Västtrafik vill höja bötesbeloppet vid tjuvåkning från 800:-- till 1200:--, alltså en höjning med 400:--. Varför så blygsamt - om man nu avser att det skall vara avskräckande så kan jag ju tycka att 12.000:-- är betydligt mer avskräckande. Kan tänka mig att de flesta som åker fast aldrig betalar sina böter för man har inga synliga pengar.



....åtta minibussar för transport av funktionshindrade i Karlstad nu förses med alkolås. Det håller på att bli en riktig guldgruva att hitta på olika anordningar för att kontrollera sina medmänniskor. Måste nog komma på nått eget snart. Här finns pengar att tjäna känns det som. Lita aldrig på Dina anställda - kontrollera dom skall jag ha som slogan... borde sälja riktigt bra faktiskt. Funderade just på vilken typ av utrustning man skall ha vid vårdcentralerna och för att få gå in i en buss. Kanske skulle samma typ av kontroll som vid utlandsflyget öka säkerheten vid vårdcentraler och i kollektivtrafiken. Skulle tro att risken för hot och våld skulle sjunka. Fast nu är jag ju ute och cyklar..faan också -- det är ju arbetsgivaren som skall kolla sin opålitliga personal ju inte skall personalen få kolla kunderna inte... tänk vilka tankefel det kan bli.
I Malmö har man missat den dagliga personalkontrollen med påföljd att Hemtjänsten hoppade över vissa "kunder" för att få lite bättre med tid. Resultat: En kund avled!

1 kommentar:

Svemicke sa...

Mycket bra skrivet om digital-TV:n!!

Själv förstår inte jag varför TV6 ligger i gratisutbudet. Kan det vara för att den är så dålig att ingen vill betala för den?