05 juli 2007

Torsdagen den 05 juli 2007

Fådda skurar


Det har regnat i stort sett hela dagen så regel ETT: Du får inte skvätta ner gående. Har gällt fullt ut. Eftersom det är Torsdag och metroligisk sommar så är det mängder av resande till kvällens evenemang i Borås. Jag har inte en susning om vem som är huvudartist idag. Det är ingen idé att engagera sig i sådant eftersom mina arbetstider inte medger ett socialt liv...som att gå och titta på någon artist på Stora Torget i Borås. Det funkar helt enkelt inte - från sådant är man utestängd.
Har också noterat att Borås Tidning inte längre publicerar artiklar som kritiserar kollektivtrafiken och insändare i samma ämne är också stoppade - så mycket var yttrandefriheten värd. Har VT7 ett finger med i spelet?
Fick också av en slump veta att vi åter skall trafikera Bryggaregatan (sedan i Måndags). Något besked till depåerna med ett sådant budskap har aldrig gått ut. Men jag ser det som ett tecken på vår obetydelse i BL-sammanhang.
Ringde förmannskontoret 4 ggr i middags utan att få kontakt - så det fick vara. Senare på dagen ringde dom faktiskt upp mig och ville veta att jag var i tjänst. Det gör 1 på 6 så här långt. Kanske det vore idé att ha ett speciellt förarnummer. Motargumentet är att dom bara kan svara i en telefon i taget och kan då inte prioritera förartelefonen. Jag vet inget - jag är ju inte i den situationen. Man kan för övrigt inte har griniga äldre gubbar till trafikförmän - hur skulle det se ut?!

Linjerna 350 & 360 skall INTE trafikera Sågbacken & Grändvägen. Precis som tidigare skall dom inte heller trafikera Vasastaden och Daltorpsskolan. Noteras skall att även linje 303 hoppar över Daltorpsskolan på väg ur Borås vissa turer.

I övrigt finns inte så mycket att lägga till. Man sitter ensam bakom en ratt 8 - 12 timmar om dagen och nu i sommar har det varit mycket sparsmakat med att träffa kollegor. Man kan nog klassa det som totalt isolerat ensamarbete.

............

Gjort nått bra idag!


............

Avgått i rätt tid hela dagen och kört så folk somnat! och inte backat på nått.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy

3 kommentarer:

Anonym sa...

Noterat 3 negativa insändare i veckan. Skulle de vara stoppade eller hårt filtrerade.
Ett korrumperat Blad?
Tror inte det, semester tider kanske.

Jöran Spångberg sa...

Det var BT själva som skrev det...

Anonym sa...

När arbetsledningen tar initiativet att i media förnedra förarkåren som tjuvar, odugliga och socialt inkompetenta måste ju allmänhet och media hänga på.

Han har även lyckats få polisen misstänksam mot förarna men detta slår ju tillbaka när de samtidigt kollar vilka skrothögar vi måste köra omkring med.

Bussförare är nu lovligt byte för vem som helst som behöver avreagera sina egna problem. Allmänheten behöver en slagpåse och BL/VT uppmuntrar på alla vis att skylla allt elände och orättvisor i världen på bussförarna.
Tänk om vi bara fick jobba i fred, köra i lugn och ro -kanske få tid att prata några ord med passagerarna men det går nu inte en dag utan att dessa djävla kontorsnissar lyckas förstöra såväl arbetsmiljö som trivsel.