16 november 2005

Nu är det en ny dag....

Första snödagen!


Idag låg det snö på backen för första gången. Mor deppar!

Nya bostäder


Nu byggs nya bostäder igen, men inte för vem som helst utan för 55+. Seniorboende för välbeställda pensionärer är big bussines idag. Det är annonser om seniorboende och mässor för och om seniorer. 40-tallisterna växer och är en attraktiv konsumentgrupp. Vår stadsminister har också upptäckt att en jättelik väljargrupp inte längre kan förbigås utan vidare - PENSIONÄRERNA (dom som har slantar vill säga - resten skiter vi i).
Tre av fyra anställda inom kommun och landsting är oroliga för hur de skall klara sin ekonomi när de blir pensionärer - och det med all rätt!

Datacrasch


Denna dator beslöt sig för att crascha idag - så det var bara att installera från början igen.....kul..

EU ????


Är Sverige med i EU eller inte är frågan som man ständigt ställer sig. Nu har Sverige höjt tullen på etanol. Skulle inte varor och tjänster röra sig fritt inom EU? Fast denna etanol kommer från Brasilien. Det borde alltså vara en lätt match att importera den till ett EU-land utan skyddstullar och sedan ta det därifrån till Sverige. Syftet med skyddstullen var att skydda inhemsk produktion och vi har väl massor av inhemsk produktion som bör skyddas. Höjningen av tullavgiften innebär också högre bensinpris som gör finansministern glad.

Svenska Kyrkan


Nu lämnar ännu fler Svenska Kyrkan. Förr var det för att reducera skatten. Nu är ursäkten antingen att man är FÖR eller EMOT Kyrkomötets beslut den 27 oktober 2005. Det handlar om kyrklig välsignelse av homosexuella par.
Kyrkan har hamnat i den intressanta situationen att dom som proteserar mot prästuppropet - går ur Svenska Kyrkan. Samtidigt går dom ur som protesterar mot Kyrkomötets beslut. En typisk förlora - förlora-situation.

Åter till hemsidan

Inga kommentarer: