17 mars 2012

Lördagen den 17 mars 2012

DSC02152

Roy: Den nya datalagringslagen torde vara lätt att göra något åt!
Bo: Hur då bästa broder? Protester tycks inte hjälpa.
Roy: Nej det fattar väl jag också. När man skall komma åt makten är det plånboken som gäller. Sluta att betala för användning av mobil och internet. Jag garanterar att det kommer att hända grejor. Telekombolagen kommer inte att gilla när deras intäkter försvinner och att plötsligt stänga av några 10-tals tusen kunder kommer dom inte att klara av.

Bo: Jag hörde ett kul svar på en fråga.
Roy: Och hur löd frågan?
Bo: Hur länge har Du tatuerat?
Roy: Då har vi bara svaret kvar då!
Bo: Ett till tio år!
Roy: Knäppt svar!

Bo: Med anledning av krogtiderna i Göteborg så funderar jag på vad det är för slags människor som sitter på krogen till klockan fem på morgonen. Det kan knappast vara folk som arbetar. Eller stämplar man in på SU direkt från krogen?
Roy: Man kan verkligen fråga sig detta.

Bo: Nu vet jag varför Göteborgs Stad vill ha vägavgift på Älvsborgsbron.
Roy: Berätta för en icke vetande.
Bo: För att pungslå att Volvojobbare på pengar för att finansiera Västlänken så klart.
Roy: Då kommer alla resor mellan Hisingen och fastlandet vara avgiftsbelagda och dessutom borde Lundbytunneln och Götatunneln också ha avgifter.

Bo: Undrar om man kan flytta till exempelvis Sydtyskland och få behålla all pension samt bostadsbidrag?
Roy: Vi måste nog forska i det. Hörde ju för några dagar sedan att man måste vara mantalsskriven i Sverige för att få svensk pension.
Bo: Nån typ av kommunarrest alltså. Kan det verkligen vara riktigt?
Roy: Som fattig pensionär är man omyndigförklarad.   

 

16 mars 2012

Fredagen den 16 Mars 2012

Roy: Jag har en gång i tiden suttit på en reklambyrå och kollat patentskyddade namn och uttryck för kläder. Aldrig kunde jag drömma om att politiska partier i sin strävan efter makt skulle ta patent på svenska språket.
Bo: Du är ett ljushuvud Du. Man kan väl inte ta patent på svenska språket!
Roy: Tydligen kan man ta patent på uttryck. Genom att säga Verklighetens Folk har jag just gjort mig skyldig till varumärkesintrång. Säger jag den Nordiska Modellen har jag ånyo gjort varumärkesintrång.
Bo: Herregud! Så nu måste man kolla med Patent- och Registreringsverket innan man öppnar truten?
Roy: Det verkar ta mig fasen som det är på väg att bli så ja!

Bo: Ett annat fenomen i tiden – fast inte särskilt nytt är att man inte ska lita på myndigheter och institutioner. När dom blir tagna med ‘byxorna nere’ så nekar man och att ta ansvar för sina handlingar kommer inte på fråga. Detta beteende anammas sedan av kommunerna som kopierar myndigheternas beteende. Man blir fälld för mobbing och döms att betala skadestånd, men givetvis vägrar man att betala och ta ansvar. Sådant kostar ju skattepengar.
Roy: Följ pengarna…..

14 mars 2012

Onsdagen den 14 Mars 2012

Roy: I Marks kommun slåss man för att inte skolan skall läggas ner.
Bo: I Svenljunga kommun händer samma sak.
Roy: Såg vi inte nått liknande i Ulricehamns kommun och till och med i Tranemo kommun?

DSC01591
Bo: Snälla Roy! Du har inte fattat detta ännu… Landsbygden skall läggas ner. Den är olönsam och kostar för mycket. Vi behöver den inte längre för att föda oss. Det är inte bara skolor som läggs ner som t ex skolan i Kalv eller skolorna i Örsås. Det gäller också all annan samhällsservice som affärer, bilverkstäder, bensinstationer, bank & post med mera med mera.
Roy: Är det inte kostnadseffektivt och vinstgivande så överger vi det med andra ord. Väl lika bra att plantera igen skiten med energiskog eller nått så att vi kan förse städerna med energi.

Bo: Det är lite samma som frågan om en TV4-profil får titta på SVT? Malou von Sivert gjorde i alla fall ett nummer av att inte sett Mello. En nästan överdriven markering att inte varit en av de 4 miljoner som tittade. Hon är lite finare än dessa 4 miljoner.
Roy: Och på fejan får Du veta allt om vad hon har på sig utom underkläderna, men det kanske kommer i framtiden. Reklamtrixen har inte hunnit ikapp ännu bara. Pengar har ingen moral så dom är snart där också. Tröja från J.Lindeberg, kavaj från Whyred, Awesome Rags, Byxor från Gina Tricot och skor från Whyred. I filmsammanhang kallas det visst för produktplacering.


Bo: Pengar är makt och makt föder våld. I vissa kulturer stenar man dem som man inte tycker passar in. Kulturen är ursäkten för att behålla kontrollen.
Roy: Hur smart är det att utrota en hel ungdomskull bara för att man inte gillar den musik de lyssnar på. Håller man på tillräckligt länge har man inga att ha makt över. IT-revolutionen skördar sina offer.
Bo: Då få vi väl stoppa IT-revolutionen och stänga ner Internet och smarta mobiltelefoner som ger möjlighet till kulturellt utbyte. Sådan skrämmer ju skiten ur makteliten i många totalitära länder. USA vill ju censurera Internet så även i denna låtsasdemoktrati börjar man bli nervös.

Roy: Även Israel är nervösa ser jag i dagspressen. För man flygbombar regelbundet koncentrationslägret Gaza med 1,6 miljoner fångar. Dessutom tar man ifrån fångarna på Västbanken deras små odlingslotter bit för bit under parollen – säkerhet för Israel.
Bo: Jag hörde aldrig att norska, danska, italienska, franska, polska eller holländska motståndsmän någonsin gav upp när Tyskland ockuperade deras länder, men man förväntar sig att palestinierna skall sluta kämpa för sitt land. En märklig filosofi.
Roy: Undrar just hur många generationer det tar innan även palestinier erkänner staten Israel? Alla som bodde i baltstaterna erkände aldrig Sovjet och det problemet kvarstår med tvångsförflyttade ryssar som inte hör hemma någonstans längre. Dom är inte ryssar, men talar ryska och dom är inte balter heller. Dom kom i kläm i maktkampen.
Bo: Makten bryr sig aldrig om människor. Syrien är väl ett strålande aktuellt exempel. Ryssland och Kina skiter väl i hur många som dör i Syrien. Det handlar ju om maktbalans och kontroll, inte om humanitet. Den som till äventyr tror det är dum i huvudet.
Roy: Så om USA sätter ner foten skulle staten Israel vara ett minne blott?
Bo: Nått åt det hållet.

13 mars 2012

Tisdagen den 13 Mars 2012

Bo: Follow the money heter det ju! Och det föreligger knappast något undantag i detta fallet heller.
Roy: Vad pratar Du om? Fattar nada!
Bo: Kina överför Volvoteknik till Geely. Förr kom Japaner till västvärlden och sysslade med industrispionage idag köper kineserna den teknik de anser sig inte ha. Pengar är makt oavsett hur man tjänat ihop dom.

Roy: Det där kan ju på sikt skada Volvo, men det bryr sig knappast kineserna om. Dom har ingen nytta av varumärket, men väl tekniken. Men jag hörde en annan sak här om dagen. Jag hörde att man träter om Spårvagnsinköpen från Italien var mer korkat än betalsystemet från Australien.
Bo: Tror Du inte att dom ligger ungefär i samma klass? Med tanke på alla mutskandaler som förekommit i Göteborg har man ju anledning att fundera på vilka ännu icke offentliggjorda skandaler som döljer sig bakom dessa båda huvudlösa affärer som kostat skattebetalarna ofattbara summor.
Roy: Där har Du kommit nått på spåren bäste kompis det känner jag på mig. Ingen kan väl göra så dåliga affärer utan att tjäna på det personligen.

07 mars 2012

Onsdagen den 7 mars 2012

Roy: Att bli äldre i Sverige är verkligen inte så lätt. Att sitta i rullstol är måttligt kul vill jag påstå och det begränsar tillgängligheten till massor av aktiviteter. Att gå på bio med rullstol här runt är verkligen inte lätt. Det är en massa stolar ivägen om man ens lyckas ta sig in i salongen.
Bo: Det verkar inte som om kyrkorna heller har tänkt på vare sig äldre eller handikappade i sina lokaler. Definitivt inte med rollator eller rullstol. Vi har hunnit med att testa en del.
Roy: Att kunna använda rullstol i offentliga lokaler kan verkligen ha sina problem. Dom verkar inte vara byggda för andra än friska och gående personer. Vi hade problem med biblioteket bland annat och bokbussen kan vi glömma. Många affärer har ingen koll på hur rullstolar skall kunna komma in i butiken. Inte ens mamma med barnvagn är välkommen.

Bo: Som Du just sa – att bli äldre i Sverige är inget önskeläge. Speciellt inte om man har vårdbehov! Det skall sparas och sparas och då går det som det går. En dam på ett äldreboende ramlar ur sängen men hennes larm var avstängt. Damen avled.
Roy: Och Göteborg behöver ingen äldreombudsman. Märklig inställning med tanke på händelser som den med damen Du berättade om. Det är väl en ren besparingsfråga antar jag. Äldreomsorg kostar ju pengar ingen vill betala för.

06 mars 2012

Tisdagen den 6 mars 2012

Bo: Jaha! Det låter nästan som den där norrmannen kan ha rätt i någon mening.
Roy: Bo, gamle vän, nu skrämmer Du mig. Skulle den där galna norrmannen ha rätt?
Bo: Tänk själv för fasen… Fler och fler europeiska länder inför shariadomstolar. Vi accepterar att muslimer och icke-muslimer hålls åtskilda. Själva tanken på integration år tabu.
Roy: Så Du menar att muslimer skall gifta sig med muslimer och befolka västländer via livmodern?
Bo: Så känns det. Den utveckling man ser runt om i Europa går stabilt åt separation. Även judarna vill ha egna regler i de länder de vistas i. Jag hörde att ordet kulturell mångfald nu byts ut mot juridisk pluralism.
Roy: Parallella rättssystem? Det låter verkligen INTE bra – det låter ju helt sjukt!
Bo: Öppna ögonen Roy. Belgien har shariadomstolar, minns jag rätt så har Canada det också. Tyskland är på väg att införa sådana domstolar. Här i Sverige förekommer liknande tankegångar.

Roy: När jag ser vissa mammor på TV och när jag läser vissa inlägg i dagspressen blir jag deprimerad.
Bo: Du gillar inte barn eller?
Roy: Tvärtom! Nu skall vi kunna skaffa faderlösa barn, barn skall inte ammas för länge eftersom mamman skall återgå till jobbet så snabbt som möjligt (arbetslinjen).
Bo: Vi borde kanske införa någon typ av förvaringsboxar a la centralstationer där man lägger in barnet medan man går på krogen eller på annat sätt förverkligar sig själv. Jag känner att det finns en växande grupp mödrar som inte vill att barnen ska hindra eller påverka deras sätt att leva. Det ska vara lika före och efter.
Roy: Vi som tänkbara fäder är överflödiga – vi kommer inte att behövas. Men jag undrar vad som händer med de barn som blir av fel kön?
Bo: Modern läkarvetenskap löser detta. Det föds inga pojkar. Fast jag medger att det finns ett problem! Muslimerna är inte riktigt inne på samma linje. Så om dom föder fram en massa barn som ammas och tas om hand av mammor i burka medan icke-muslimska kvinnor föder faderlösa flickor finns ju risken att de hamnar i minoritet.
Roy: Hoppsan… Har man tänkt igenom detta????

 

02 mars 2012

Fredagen den 2 mars 2012

Roy: Vilken härlig vårdag det är idag!
Bo: Fantastiskt, tänk att vi överlevde vintern.
Roy: Skillnaden mellan folk och folk framträder allt tydligare. Nu börjar man tydligt se hur privata vårdförsäkringar skall lösa sjukvårdskrisen genom att skicka en viss grupp medborgare till ett bättre privat alternativ.
Bo: I den bästa av världar kanske privata alternativ inte hade behövts, men de besuttna skaffar sig alltid ett eget system vid sidan av samhället. Man kan ju inte beblanda sig med populasen.

Roy: Jojo – att ett levande språk förändras är väl i grunden sunt fast ibland kan man verkligen fundera på vart det är på väg. Svengelska glider mer och mer åt nån typ av slangengelska.
Bo: Du tänker på mello, kidsen, favvo, business och alla de andra engelska uttrycken.

Roy: Kan vi verkligen skapa ett samhälle med bara elitmänniskor?
Bo: Insemination är nog en väg att gå. Utvalda mammor insemineras med utvald sperma från utvalda män. Det är samma principer som vi redan tillämpar på hundavel och hästavel.
Roy: Samma princip som slavägarna hade i USA för inte allt för länge sedan. Samma princip som det forna Sovjetunionen anklagades för. Fast nu har vi ju inte fått fram alla dessa elitbarn ännu och då blir det naturligtvis lite problem när alla ungdomar skall pressas igenom ett skolsystem som vill att alla har spetskompetens och där den mera ordinära ungdomen ställs åt sidan.

Bo: Medge att det lustigaste vi upplevt denna vecka är att tunga regionpolitiker plötsligt upptäcker nackdelarna med individuella lösningar inom respektive regionkollektivtrafik. På klarspråk att man måste lösa TVÅ olika biljetter för att åka från till exempel Västra Götaland till Halland.
Roy: I t.ex. Kungsbacka blir detta övertydligt eftersom Västtrafik sköter den kollektivtrafiken trots att man finns i Hallands län. Det är ju rejält korkat att försvåra för resenären att åka kollektivt om man samtidigt vill att folk skall ställa bilen och åka kollektivt i stället.
Bo: Låter minst sagt underligt, men jag hörde talas om överfulla bussar här om dagen och det skapar väl knappast ökat resande i kollektivtrafiken heller.
Roy: I områden som gränsar till ett annat kollektivtrafiksystem finns alltid dessa problem eftersom vi inte lyckas skapa ett nationellt betalsystem som gör att Du kan resa över hela Sverige med en och samma biljett. Jag kan tycka att det vore klokare om man gjorde hela Sverige till ett enda trafikområde och tog väcka alla dessa underliga länsgränser inom kollektivtrafiken som skapar mängder med mer eller mindre märkliga speciallösningar.
Bo: Jag kan inte annat än hålla med Dig!