30 juni 2010

Onsdagen den 30 Juni 2010








- Igår var det värmerekord och idag är det mera normalt som det verkar!
- Änna skönt så också! Jag grunnar på vart alla våra 27 Mhz-prylar tagit vägen?
- Du menar typ riktantenn sidbandsmottagare och slutsteg med mera?
- Nått åt det hållet ja. Du glömde lite bilantenner och transistorslutsteg och annat skoj!
- Och vart har alla roliga "rävjakter" blivit av?
- Bensinprisets fel... alltihopa är bensinprisets fel. Det skall fasen åka på "rävjakt" i linjebuss! Då kom en aldrig dit en skall.
- Du har så rätt så rätt. Och vad har hänt med alla polarna som deltog i alla dessa tokerier?
- Om jag det visste ändå! Tänk vilken vänlista det hade blivit på t ex Facebook!
- Den hade inte gått av för hackor.... Bara PRIGÖ hade en ansenlig medlemsförteckning för att inte nämna PRIKUNG med flera.
- Ja Du milde. Det var en annan tid med annan teknik och andra förutsättningar. Minns Du när vi drog iväg med de första mobiltelefonerna?
- Dom som nästan hade egna hjul. Jojo. Dom minns jag. De första hyrde vi för det var ingen idé att köpa, men de vi sedan köpte har vi faktiskt kvar. Jösses vilken täckning dom där NMT hade. Jag minns att jag hade 15 Watt på min bilenhet. Då var det ont om blinda fläckar på kartan.
- På den punkten har det onekligen blivit lite sämre. Men å andra sidan får man leta efter telefonen med förstoringsglas. Allt är så smått att man nästan måste ta till pennspetsen för att kunna använda det. Visst har det skett en teknikutveckling, men samtidigt blir vi sårbarare som samhälle.
Är det inte IceNet eller som man döpt om sig till Net1 som tagit över våra gamla 450 NTM-stationer?
- Jo dom säger det. Då har dom i alla fall räckvidd. Hastigheten blir väl kanske inte så lysande men dom torde inte har särskilt många blinda fläckar!
- Frågan som nu uppstår är väl vad som har gått snett när Telia (fast det nog egentligen är Scanova) river bort en massa mil koppartrådsnät i områden där den moderna GSM-tekniken inte fungerar eller där den kräver en massa extra antenner och förstärkare med mera.
- Koppartråd är ute och trådlöst är inne. Snart sitter det en basstation i varannan tall.

25 juni 2010

Fredagen den 25 juni 2010 (Midsommarafton)







PRETIGT

- Du jag var i Tranemo i går och gissa vem jag såg där?
- Nääää?
- Svenljungas Depåansvarige och oj så han undvek att hälsa....
- Jag har hört av olika passagerare att de nya bussarna inte precis är något under av bekvämlighet. Stadsbussar på landsväg. Skramlar och låter illa gjorde dom visst också.
- Fast det där vet vi inget om.... Vi åker ju andra fortskaffningsmedel. :-)

- Intressant!
- Va?
- Trafikverket skall tydligen ta krafttag mot tågförseningar kommande vintrar.
- Det låter rätt bra. Jag bara funderar hur detta rimmar med det faktum att det råder fri konkurrens på spårbunden trafik numera.
- Vad vi vet att den gångna vinterns tågförseningar ställde till det rejält. Missade anslutningar, förstörda varor, oväntade övernattningar och andra ovälkomna överraskningar.
- Jo jo, men hur skall nu detta betalas? Jo genom planerad reducerad trafik.
- Det verkar jättesmart.

- Kan Du inte prata saktare!
- Långsammare - för böveln; det heter långsammare.

- Man ska använda tjock ståltråd till stomme för att binda kransen.....!
- Hörrö Du - vad tog björkvidjen vägen. Pucko!
- Jo men våra asiatiska midsommarexperter i TV vet allt om svensk midsommar!
- Att fira midsommar går långt tillbaka i tiden. Vissa hävdar att det är en äldre tradition än självaste bronsåldern. Firandet lär vara äldre än landet Sverige till och med.
- Det är därför det finns gott om invandrarexperter på svenska traditioner. Vi tar dom för självklara. Dom stackarna har fått hålla på att studera och forska i ämnet.
- Men ska man ha slöjan över kransen eller kransen ovanpå slöjan?
- Ärligt talat. Ingen aning.

- Knappt är det stora bröllopet över förrän den kungliga såpan fortsätter. Syster Madeleine flyr landet för USA och broder Carl Philip utbrister i hjärtesorg för någon flickas skull.
- Jasså syrran drar till USA och vi som inte ens har råd att åka till Borlänge och för oss vill skattebetalarna inte betala.
- Det är vi som är skattebetalarna - pucko!
- Det däringa bröllopet kostade som sagt oss skattebetalare en rejäl slant!
- Jupp det var ett äkta bröllop.

- Och norr om rikets andra stad gick det fel. Grön Express skulle bli frälsningen för Kungälvs Kommun och tvåvåningsbussar skulle det bli så allt var guld och gröna skogar eller nått liknande.
- Och sedan hände nått?
- Det förefaller som om vårt kära kära Västtrafik helt missat att linjen skulle serva innevånarna i Kungälvs Kommun! Eller så vill inte Nobina köra där befolkningsunderlaget var något lägre eftersom dom inte tjänar pengar på det.
- Som jag fattat saken så har väl inte kommunen tagit så allvarligt på detta med kollektivtrafik och skött det lite med vänsterhanden. Då brukar det gå som det går.
- Tydligen och trafik med så kallade dubbeldäckare är långt ifrån problemfri den heller. Dom har betydligt högre axeltryck och kan inte köra överallt. Det innebär att Linjesträckningar måste ändras.
- Det brukar inte vara speciellt populärt.

- För oss som ställts åt sidan och som inte längre är heta byten på arbetsmarknaden är läget lite eljest.
- Totalt sett skulle väl fler få jobb enligt Arbetsförmedlingens gissningar.
- Där slog Du huvudet på spiken - gissningar - ett valår!
- Och den politik som skall ge alla jobb fungerar inte.
- Men äldrevården behöver ju uppenbarligen massor av personal eftersom det ständigt står om olika former av vanvård i dagstidningarna.
- Det är tydligen billigare för samhället att ha folk i arbetslöshet och upphandla äldreomsorg till lägsta tänkbara pris.
- Och följden av detta är att man reducerar personal för att få maximal lönsamhet på det maximalt lägsta anbudet.
- Det är självklart att det kommer att drabba brukarna. Lägsta pris kostar givetvis!
- Tydligen har man på ett äldreboende funnit ett sår fullt med larver. Ett sår som inte skötts som det ska. Vanvård kallas det.
- Som sagt... lägsta pris har sitt pris!

- Framtiden skall bli bränslesnål ropas ut i stora rubriker!
- Jasså, men är det bilindustrin som ska fixa detta? Det känns lite som självmål.
- Jo det gör ju det. Dom har på tok för starka intressen i befintliga framdrivningssystem.
- Så känner jag det också. Om det skall komma fram nått verkligt nytt som förändra på riktigt skall det verkligen inte ha kopplingar till dagens bilindustri.

- En sak är väldigt spännande just nu.... Bredband.
- Jag förstår att Du tycker det. Leverantörer höjer hastigheterna i sina fasta nät för att kunna behålla sina kunder i städer och andra områden där det finns en fungerande konkurrens.
- Det är väl knappast så konstigt när trenden går mot att överge de fasta näten för de allt bättre mobila näten. Med 16 MB i de mobila nätet på platser där konkurrensen fungerar blir det mobila näten intressanta.
- Telenor får bäst betyg med sitt obegränsade surfande och gamla IceNet, numera Net 1 har en bra bit kvar när det gäller hastigheter.
- Men jag misstänker att Net 1 har bäst täckning eftersom man i praktiken använder det gamla 450-mobilnätet som basstationer.



22 juni 2010

Tisdagen den 22 juni 2010


Girighet



- Det är inte svårt att vara diktatur om man är en olje- eller dyr råvaruproducent, typ guld, silver eller uran. Företag som idkar världshandel skiter ju i det mesta bara det ger goda förtjänster, det har historien lärt oss.
- Världens stora förmögenheter har knappast tillkommit med hjälp av empati och medmänsklighet. Stora brittiska förmögenheter har sin grund i kolonialväldet och slavhandel och det framstår knappast som så ärorikt i dagens värld.
- Så kommer vi till det land som just nu hyser en svensk journalist vid namn Dawit Isaak. Skulle han och hans gelikar få härja fritt i pressen pissar landets ledare i byxorna.
- Den officiella linjen är väl att Dawit Isaak är en intern angelägenhet och att vi inte vill byta blöja just nu.
- En liten gullig handelsbojkott med Eritrea är väl knappast aktuellt. Vad är några miljoner människoliv mot stora personliga förmögenheter. Platt intet.
- Landet har stora guldfyndigheter och vem fasen har sagt nej tack till guldtackor? Så vitt jag vet är dom lätträknade på ena handens tumme. Läste just om ett kanadensiskt företag som fullständig skiter i hur landets befolkning har det... nej här skall tjänas stora pengar och byggas nya förmögenheter.
- Eritreaner i exil betalar en "skatt" för att hålla sitt forna hemland under armarna. Undra om dom vore lika tjänstvilliga om dom blev hemskickade till sitt hemland igen och icke befann sig i exil. Förresten är väl svenska Lundin Oil inga inga mammas gossar ute i världen heller. Så vi kan knappast klappa oss för bröstet själva precis.
- Nej... Lundin Mining kommer knappast att göra familjen Lundin fattig och dom sover säkert gott om nätterna.
- Det tror jag säkert. Jag ser för övrigt en hel del likheter i detta!
- Likheter med vad?
- Hur utländska företag agerar i kungariket Sverige. Ta t ex ett företag som Veolia Transport. Deras prio ett är att tillfredställa sina utländska aktieägare. Då spelar det ingen roll om man bygger spår på ockuperat område eller utnyttjar svenska busschaufförer så långt lokala regler tillåter och kanske bänder man lite på reglerna också. Det primära är att tjäna pengar inte att tjäna sina anställda eller allmänheten.
- BP är väl ett annat exempel, fast där har det just nu gått käpprätt åt helvete. Aktieägarna är inte glada. Fast innehållen aktieutdelning kommer säkert att ersättas med någon annan typ av utdelning som får nått nyuppfunnet begrepp. Det finns alltid sätt att runda ett hörn.

- Om vi nu håller oss till samma tema ett tag till så såg jag att amerikansk-judiska organisationer har ungefär samma empatifaktor som de företag som bryter mineraler i Eritrea eller de handelsmän som en gång i tiden bedrev slavhandel. Dvs ingen alls.
- Det skymtade fram när Ship to Gaza var som hetast i pressen. Nu har det ju svalnat betydligt. Det säljer inga lösnummer längre. Så cynisk är pressen. Bara tjäna pengar.
- Att staten Israel nu symboliskt tillåter vissa hjälpsändningar till befolkningen i Gaza, som man långsamt håller på att svälta och bomba ihjäl för att få en lång kustremsa mot Medelhavet är det få som bryr sig om. Lika lite som man bryr sig om att israeliska bosättningar lugnt och utan alltför stor uppmärksamhet i omvärlden knaprar åt sig mer och mer av Västbanken. Israel genererar pengar till sina aktieägare och det gör förbanne mig inte palestinierna. Dom vill ju inte ens vara billig arbetskraft (läs slavar) åt israelerna.
- Är Du inte lite elak mot judar nu?
- Jasså. Om vi bara tittar tillbaka på den uppdelning FN gjorde och hur fördelningen av landområde ser ut idag så finns det all anledning att fundera på om det ändå inte finns en grund i alla illvilliga historier om judar som skapat judehat världen över och som en herre som Adolf Hitler så beklagligt utnyttjade till sin fördel.
- Med den synvinkeln blir konflikten i  området än mer oroande. Det ska bli oerhört intressant när nästa våg av Ship to Gaza skall försöka angöra hamnar på Gazaremsan. Kommer Israel att upprepa sina bravader.
- Det är tur att arabvärlden är så praktiskt inriktad att man föredrar att tjäna pengar istället för att hjälpa sina förtryckta broderfolk.
- Då är vi åter på ruta ett alltså. Att tjäna pengar och skapa sig personliga förmögenheter står över allt som stavas empati och medmänsklighet!
- Så Du vill påstå att vi är fattiga för att vi har ett samvete och bryr oss om våra medmänniskor.
- Huvudet på spiken.

- Nån (M)-politiker hade kul synpunkter på det nyss genomförda bröllopet. Han tyckte att det var en osund personkult.
- Han har verkligen missat poängen! Detta är inte alls osund personkult utan ren och skär kapitalism.
- Han klagade på Love Stockholm 2010 och Love Airport också. Ren och oförfalskad girighet och ett sätt att göra sig en rejäl hacka på årets stora händelse som media via hovets mediatjänst blåst upp till hysteri. Hade vi fått en enda krona från alla aktiviteter som varit runt detta bröllop hade vi varit multimiljonärer nu.
- Undra hur mycket hovet tjänat på alla dessa aktiviteter som vi skattebetalare betalt?
- Om Du tror att Du får veta det är Du idiot! Det är superduperhemligt. Det skulle skada den kungliga imagen om man började dissekera De kungliga finanserna. Därför har man i praktiken gjort det omöjligt.

- Det finns en annan fråga som har skapat en mer lokal debatt på senare tid och det är energifrågan. Nu har riksdagen fattat ett beslut som i praktiken innebär att vi skall satsa ytterligare på kärnkraft som energikälla, på gott eller ont, beroende på var man står politiskt.
- Så man har löst det lilla problemet med vart man gör av avfallet då?
- En bagatell på sisådär några 100tusen år.
- Så Du menar att det inte finns några vettiga alternativ som vi kan utnyttja?
- Förespråkarna hävdar att ingen nu känd teknik ens kommer i närheten av ett kärnkraftverk när det gäller att producera el. Jag har inte tillräckliga kunskaper för att avgöra vem som har rätt. Däremot är jag av instinkt livrädd för en supergiftig restprodukt som det tar 100tusentals år att bli av med. Sedan uppstår en annan fråga som ingen talar om! Vad händer om en invaderande fiende använder kärnkraftavfallet i krigföring?
- Det är det väl förmodligen ingen som vill veta.
- Men jag såg en sak i alla fall. Stora vindkraftverk till havs tycks vara grejen just nu. Det är dom som skall fixa de stora effekterna. Stora vindkraftparker till havs.
- Hum... Vart har vågkraften tagit vägen?

- Nu har jag kommit på det!
- Vad har Du kommit på nu då?
- Månggifte...Fransmännen vill visserligen häva medborgarskapet för icke franskfödda som ingår månggifte men det är bara en bagatell. Dom tokiga fransmännen har till och med bötfällt en kvinna som körde bil i niqab.
- Får man köra linjebuss i niqab i Sverige?
- Självklart - allt annat vore rasism! Men nu kom vi bort från poängen. Alltså månggifte där varje hustru söker bidrag som ensamförälder och alla andra bidrag som finns att söka.
- Hörrö Du... kommer inte fransmännen att skaffa sig ett problem om man ska straffa polygami? Nej visst fan! Det hade dom redan tänkt på. Det gällde ju bara icke infödda. Tur det för annars hade systemet med en eller flera älskarinnor ju klappat ihop. Det tillhör ju den franska kulturen.
- Du jag undrar verkligen om månggifte kan löna sig... tänk på alla omkostnader. Måste vara billigare att utnyttja ett bemanningsföretag. Hyr en fru (eller make).

- Du detta med SMS-biljetter visade sig vara en djungel av koder. Detta är vad Du skall lära Dig av koder: AV, AS, ANV, ASN, BV, BS, BVN, BSN, ET, FV, FS, FVN, FSN, GV, GS, GVN,GSN,G1D, G3D, GPV, GPS, GPVN, GPSN, GPPV, GPPS, GPPVN, GPPSN, KV, KS, KVN, KSN, KUV, KUS, KUVN, KUSN, LV, LS, LVN, LSN, LJV, LJS, LJVN, LJSN, MAV, MAS, MAVN, MASN, MKV, MKS, MKVN, MKSN, MDV, MDS, MDVN, MDSN, MV, MS, MVN, MSN, NT, PV, PS, PVN, PSN, SKV, SKS, SKVN, SKSN, SUV, SUS, SUVN, SUSN, SNV, SNS, SNVN......... och så vidare... och så vidare...
- Men då har jag en kort kort fråga. Vart är koden GMPV? Den betyder Göteborg, Mölndal, Partille vuxen. Jag hittade den inte.
- Shit Happens!

- Så var det detta med tittarundersökningar. Tv-bolagen tror att TV-tittandet sjunker till under hälften under sommarmånaderna.
- Varför tror dom det då?
- Jo förstår Du. De familjer som ingår i tittarpanelerna och som har nån typ av mätutrustning i vinterbostaden upphör att titta på TV under sommaren rent statistiskt.
- Men det kan väl inte vara sant. Man har väl TV i sommarstugan, husbilen eller husvagnen också. Det hade ju vi under vår storhetstid.
- Poäng! Men där mäter man inte tittandet och då blir det fel i statistiken. Därför sparar TV-bolagen på krutet under sommaren och matar oss men massa repriser.
- Fast en repris faller oss allt på läppen eller hur?
- Du menar Morden i Midsomer?
- Mmmmm......

- Tänk att en enda fransmans girighet höll på att försätta en av de större bankerna i Frankrike i konkurs och göra alla bankens småsparare till fattiglappar.
- Var det han som pysslade med avancerade spekulationer huruvida en aktie eller obligation skulle stiga eller falla i värde?
- Högst densamme. Och systemet med blankning är rätt utstuderat eftersom man de facto aldrig äger själva värdehandlingen, skuldebrevet. Ett rätt osunt sätt att sätta sprätt på andras pengar för att försöka skapa sig själv en förmögenhet.
 

21 juni 2010

Måndagen den 21 juni 2010 [Sommarsolstånd]

- Sommarsolstånd!
- Du min lilla gubbe skall vi inte bli småfräcka här. Det är inte göra-barn-stånd det handlar om.

- Jag såg en liten intressant spalt om mediebevakning. I detta fall av hovet.
- Såååå?
- Man frågar sig vad det svenska hovet vore utan en massiv mediebevakning och kommer fram till slutsatsen: Platt intet!
- Det måste också betyda att hovet förfogar över en slags propagandaapparat som ser till att hovet alltid är omskrivet.
- Självklart är det så. Under Kronprinsessans bröllop var det noga uträknat hur hovet skulle få maximalt god publicitet så klart.
- Fy katten vad pengar det skulle kosta att köpa den reklamen. Det är alltså kostnadsfri mytbildning på hög nivå. Allt för att hålla maskineriet igång.
- Jo Du! Bara SVT's insats inför och under bröllopet lär vara värt 740 miljoner och till detta kommer alla tidningars artiklar och bilagor med mera och på detta skall läggas t ex TV4:as insatser.
- Men då det gäller TV4 och pressen är det väl ändå ett ömsesidigt utnyttjande. Båda parter tjänar pengar som vi konsumenter bidrar med.
- Självklart!

- Jag såg en liten blänkare i en tidning här om dagen. Ett visst bemanningsföretag spår ökad sysselsättning. Det är faktiskt ett rätt så intressant påstående eftersom stora delar av fackföreningssverige kämpar emot den typen av företag.
- Det är i sin tur lite kul därför att vi har ju av någon märklig anledning redan hyrläkare, hyrsköterskor, hyrpiloter, hyrVD, hyrpersonal för tillverkning och logistik. Det dröjer nog inte länge förrän Nisse från... ja Du vet.. är hyrbusschaufför också. Trenden är rätt övertydlig. Företagen hyr lokaler, hyr personal, hyr maskiner och annan utrustning, hyr bilar, lastbilar, bussar, truckar och vad man nu mer behöver. Där affärerna börjar dala säger man tack för sig och försvinner poff i tomma luften och dyker kanske upp med någon ny affärsidé att mjölka. Man hyr på nytt - inga onödiga kostnader där inte!
- Det där med guldklocka verkar ligga rätt långt bak i tiden....
- Men sedan har vi det andra benet i denna verklighet. Skattefinansierad hjälp. Det så kallade RUT-avdraget.
- All statistik talar för att RUT-avdraget utnyttjas av de som ligger väldigt långt från fattigdomsgränsen på 9.600:--/mån.
- Va sa Du? Ligger fattigdomsgränsen per person på 9.600:--. Fan. Då ligger vi under fattigdomsgränsen. Då är vi chanslösa när det gäller RUT-avdraget. Totalt chanslösa.
- RUT-avdraget är verkligen en het politisk fråga. Skall man skattefinansiera en viss yrkesgrupp som skall arbeta på den så kallade fria marknaden? Beror alltså på politisk hemvist!
- I detta sammanhang är det lite kul att läsa om den kapacitet vissa hyrläkare uppvisar. Fler sådana och vi hade inga vårdköer! 72 patienter per dag är inte illa! Det är 6 minuter per patient utan avbrott.... Effektivitet i högklass.

- Visst känns det löjligt: Obama ökar trycket mot BP!
- Jag satt och funderade på vad som skulle hända om BP upphörde att leverera olja till USA? Det är lite roligt att media inte belyst den frågan, med tanke på att USA är jordens mest energislukande land.
- Men BP är väl också rätt beroende av den amerikanska marknaden eller?
- Jag är inte så säker på det längre med tanke på att Indien och Kina nu förbrukar mer och mer olja i sin förvandling från u-land till i-land.
- Då spelar presidenten ett högt och riskabelt spel med andra ord.
- Fast det är väl fler som spelar ett högt spel när det gäller energi. Vår fantastiska riksdag har nu tagit bort den stopplag som förbjöd fortsatt utbyggnad av kärnkraften i Sverige.
- Skulle det innebära att vi får billigare el igen?
- Det där är bara önsketänkande. Vi upptäckte ju i vintras att vi faktiskt sparade pengar på att värma huset med fotogen istället för el. Eftersom vi inte kan använda vedeldning så har vi inte kunnat räkna på hur mycket vi skulle spara på att vedelda för att få värme i husen.
- Men jag misstänker att det handlar om en rejäl slant.

- Inte nog med att Apoteken nu börjar annonsera för att vi skall handla just hos dom - något som vi själva får betala. Nu har även Försvarsmakten börjat med helsidesannonser för att få fatt i rätt typ av anställda.
- Vi står inför nya stora förändringar. Det inser man! Databevakningen av individen ökar - typ skattemärket på bilen är borta. Du gör en massa rutinärenden på en dator istället för att gå ut och uppsöka en bank, ett postkontor, en butik eller en myndighet. Allt blir mer och mer opersonligt!
- Apropå stora förändringar läste jag ett jättekul förslag här om dagen. Idag är det barnen som skall flytta in hos respektive förälder. En vecka här och en vecka där!
- Och vad är det nya???
- Jo barnen bor kvar i sin ursprungsmiljö och föräldrarna får komma och bo hos barnen en vecka var. Dom får byta arbetsplats varannan vecka istället för att barnen skall byta dagis, skola, kompisar och miljö stup i kvarten.
- Det låter rätt smart. Varför skall barnen straffas för att inte föräldrarna kan hålla sams? Låter som en rätt fiffig idé. Synd bara att den inte kan genomföras i verkligheten.
- Jo du... dröm och glöm. Vilka föräldrar vill bli av med sin barnfria vecka så man kan russla runt och förverkliga sig själv.
- Jo det är nog en viss skillnad på synen på barn förr och nu. Jag hörde nån förälder som hade den uppfattningen att det var dagis och skolan som skulle uppfostra barnen. Skrämmande. Och några damer på Öfvre Östermalm skulle visst ha barn som en slags assessor.

- Så har vi ett annat kul och lite aktuellt ämne. Beröring och privat sfär. Vi har en rätt kul kultur kring begreppet beröring. Det blir mål i en fotbollsmatch och plötsligt är det helt i sin ordning att krama (ta i) vem som helst som delar denna glädje. I vilket annat sammanhang som helst är det tabu. Som man kan Du t ex inte krama ett barn.... hu! Du är genast en misstänkt pedofil.
- I detta sammanhang kan man nu börja tjäna pengar på att hålla kramkurser. På kramkurser är det helt i sin ordning att ta på varandra på ett icke-sexuellt sätt!
- Ett smart sätt att göra sig en hacka ett av många av vår kulturs tabu'n.
- Onekligen. Om jag nu fattat saken rätt är beröring rätt nyttigt för oss människor. Det skall minska stressen, öka välbefinnandet, sänker blodtrycket och lindra smärta. Beröringen utlöser tydligen oxytocin - nått lugnande hormon.
- Det lär till och med vara läkande för både kroppsliga sår som en trasig själ.
- Så att bejaka sin personliga utveckling har sina nackdelar också.
- Tydligen. Men vissa ersätter tydligen beröring med att skaffa hund eller gå på massage.
- Hörde det, men inget slår kroppslig närhet, så länge den uppfattas som behaglig och positiv i en välbekant omgivning.

- Ett intressant perspektiv är kvinnors kroppar som slagfält för mode- och kosmetikaindustrin.
- Då antar jag att Du helt bortser från simultan superorgasm och annat som vissa kvinnor sägs längta efter.
- Japp! Glöm och glöm ännu mer. Nu handlar det om hårdvaluta. Vad skall kvinnor ha på sig från den mest intima trosa och bh till den flottaste av alla flotta modedesignade skapelser. Vad skall man ha under burkan eller niqaben? Viktigt, viktigt!
- Men herregud eller herreallá eller vad det nu heter! Mode- och kosmetikaindustrin är ju en jätteindustri med tillverkning i alla lågprisländer.

- Du vi skall kanske fundera på KY-utbildning hos IHM. Tar visst cirka 2 år!
- Varför det?
- Tydligen för att det är en juste yrkesutbildning om man vill tvärvända i sin yrkeskarriär vid 48-års ålder.
- Men varken Du eller jag är 48 år!
- Aj fasen, jag visste väl att det var nått som var fel. Undrar vart den praktiska gränsen går för att göra en rejäl riktningsförändring i sin yrkeskarriär!
- Jo Du det är en miljardkronors-fråga.


15 juni 2010

Tisdagen den 15 Juni 2010




- Ja Du, mycket skall man höra innan öronen trillar av. Grön kundkorg till singlar och röd kundkorg till de som redan löst problemet.
- Löst problemet?
- Singelkväll på ICA så klart! Med härliga raggningsrepliker a la ICA! "Oj då jag visste inte att änglar kunde flyga så här lågt."
- Eller "Ursäkta mig, vad gör din rumpa på min hand?" Ha ha ha!
- Vad sägs om denna: "Det krävs 134 minuter aktivt sex för att förbränna alla kalorier från en chipspåse. Jag har precis ätit 5 påsar, vad gör du ikväll?!" Fniss!
- Jaha, ICA gör verkligen ALLT för sina kunder!
- Det är alltid en jättekul idé! "Om det hade varit kriminellt att vara snygg, hade du fått livstid!"
- Nu får vi byta ämne. Eller hur? "Godafton fina ängel, vill du älska med mig med lampan släkt eller tänd?!"
- Lägg av! Fast jag har också svårt att hålla mig: "Alla dessa kurvor och jag som inte har några bromsar."

- Försäkringskassan uppvisar på nytt hur inkompetenta dom är. Nu är det en gravt cancersjuk som nekas ersättning! Om man får behandling 5 dagar i veckan har man lite problem att stå till arbetsmarknadens förfogande. Vilket inte Försäkringskassan inte insett!
- Men det är lugnt för Försäkringskassan säger att alla som lider ekonomisk skada på grund av Försäkringskassan kan begära skadestånd.
- Men då så... Har FK så mycket pengar?
- Du hörde om hon som låg kopplad till en konstgjord lunga och som förlorade sitt barn - allt tack vare svininfluensan. Nu nekas hon sjukpenning och skall istället arbetsintroduktion hos arbetsförmedlingen.
- Kommer arbetsförmedlingen hem och klär på henne på morgonen? Hon klarar ju inte det själv.

- En 50-tal aktivister tog sig in på Forsmarks Kärnkraftverk och då säger miljöministern att det inte är acceptabelt.
- Var dom för få eller?
- Nej nej problemet var att dom lyckades ta sin in på kraftverket...
- Jag trodde problemet var omröstningen i Riksdagen den 17 juni.
- Jasså Du har fattat detta. Jag lovar att det har ingen politiker gjort. Dom har bara reagerat på att några aktivister kommit in på ett kärnkraftverk och missat hela poängen i vanlig ordning, till och med Centerns ordförande.
- Fast det partiet har väl snart utplånat sig självt. Man har ju gjort helt om i en av historiens viktigaste miljöfråga.

- TV4 lär ha gjort bort sig i nån fotbollsmatch igen.
- Tror inte att dom bryr sig så mycket, bara dom kan redovisa si och så många tittare till sina annonsörer.
- Exakt. Det är en kommersiell TV-kanal vi talar om och där räknas bara en sak - antal tittare per minut. Skit samma hur!
- Har Du lagt märke till att mat luktar i TV4 medan den doftar i SVT!
- När Du säger det så...man kopplar ju ihop luktar illa samtidigt som man säger dofta gott.

- Det är lite intressant att Regeringen vill göra det fritt fram för privat kollektivtrafik. Det luktar Stureplanspolitik!
- Stureplanspolitik?
- Man har dålig koll på verkligheten och inte observerat att Sverige är ett långsmalt land med väldigt olika förutsättningar. Det ser helt annorlunda ut i Skåne och i Norrland.
- Så vitt jag fattar så tycker folket i norr att det är en fullständigt vansinnig idé. Varför ska man rycka sönder ett fungerande system.
- Varför skall privata aktörer få lov att plocka russinen ur kakan och låta skattebetalarna stå för resten.
- Dessutom är det väl så att i Norr är det lika viktigt med persontransport som med godstransport.
- Jag hörde att Västtrafik skulle få 335 miljoner kronor för att bygga ut kollektivtrafik i Göteborg.
- Det kan nog behövas eftersom antalet resenärer i den Göteborgska kollektivtrafiken ökat kraftigt. Speciellt på Expressbussar - sett ut vår synvinkel.
- Men det verkar som om kollektivtrafiken springer i vägen för sig själv genom den täta trafikrytmen. Det är för många olika linjer som hela tiden ska igenom samma flaskhals. Med 7-8 minuterstrafik blir det snabbt kö för t ex spårvagnar som inte kan köra om varandra. Det gäller att kasta på och av folk tillräckligt snabbt helt enkelt!
- Idealet är ett kollektivtrafiksystem som inte påverkas av annan trafik, snö & kyla, gående med mera med mera.
- Man kan undra hur KOLLA-projektet påverkar lastnings- och lossningstiderna?



14 juni 2010

Måndagen den 14 juni 2010

- Det är en märklig värld vi lever i.
- I Sverige hävdar vi att vi är mångspråkiga och i Belgien har man problem med två språk.
- Å fasen. Fast det är väl rätt naturligt. Om man inte talar samma språk kan man inte förstå varandra. Ett litet problem som man ibland i ivern tycks glömma bort.
- Men utbildningsministern vill nu premiera moderna språk i svenska skolor. Han säger att svenskan är ett så litet språk att vi liksom långsamt måste ta till oss andra större länders språk för att överleva.
- Okej! Och vad kommer sedan?
- Så länge lär vi inte leva, men inom företagsvärlden gäller engelska, franska och tyska. Engelskan och franskan är stora, men ryska och kinesiska lär segla upp som heta kandidater.
- Så svenskan blir ett minoritetsspråk i vårt eget land.
- Fullt möjligt, det skulle definitivt underlätta vissa typer av invandring om t ex engelska vore huvudspråket i vårt lilla land och sedan odlar vi våra sju minoritetsspråk så där lite vid sidan om.

- Jag tittade på en märklig film som heter Equilibrium som säger sig utplånat alla krig på jorden och alla motsättningar av alla slag genom att utplåna kultur, konst, böcker, seder & bruk, känslor och så vidare.
- Men samtidigt är man en stenhård polisstat som hejdlöst mördar allt och alla som har en avvikande åsikt. Filmen kan nog ses som nån typ av politiskt inlägg antar jag - samtidigt som den visar vad empatilösa hjärntvättade individer via massuggestion kan åstadkomma.
- Finns inte lite av kulturrevolutionen i Kina med här? Jaja...ett starkt debattinlägg är det allt. Känsloutbrott leder ofelbart till avlivning!
- Och alla bevakar alla.....Ett perfekt fungerande angiverisystem där barn anger föräldrar. En i teorin underbar värld!

- Tror Du att en film som Avatar får visas i oklippt skick i Kina då?  Den är ju verkligen en demonstration i civil olydnad och uppror, terrorism och vad Du vill?
- Inte en aning... låter knappast troligt i det skick vi har sett den. Fast det är rätt intressant att se hur vissa typer av filmer har ett slags inbyggt kulturbudskap.

- Jaha... Här kommer ett annat märkligt kulturbudskap. "Den biologiska klockan stod på vilande och hans uppvaktning var en väl inövad akt. Han hade nog sett henne som ett lovligt byte - lite som töm och glöm. Hennes kropp var lika intressant som grannens katt. Han hade varit en duktig artist som skickligt genomfört sin roll och hon hade njutit ohämmat - då! Nu granskade hon sin nakna kropp, fullmogen och väl bibehållen tack vare hårda träningspass. Åtrådd av ingen!"
- Jaha - så nu skall vi ha sexromaner också på bloggen....
- Knappast. Snarare deckare...


11 juni 2010

Fredagen den 11 juni 2010

- Jag måtte vara trög i huvudet för jag fattar inte vitsen med denna karusell!
- Karusell?
- Precis - Du hörde rätt!
- Nu skall Nobina, Orusttrafiken, Busslink och Veolia byta lite linjer med varandra i Göteborgsområdet igen och ett antal äldre bussförare kommer att bli bortsorterade. Dom duger inte längre. Åldersdiskriminering som ingen vågar ta i!
- Aha och hela detta karusellande bara för att hålla lite folk på Västtrafik sysselsatta med att skriva och värdera anbud? Verkar inte så lite sjukt. Vore det inte bättre att Västtrafik körde all trafik i egen regi så att det blev lite stabilitet i systemet?
- Du är väl måttligt klok Du.. hur skulle det se ut? Undrar hur länge RME kommer att klassas som det bästa som hänt världen?
- Etanol är väl i stort sett redan ute. Det var visst inte den dunderkur som alla trodde och biogas verkar vara lite i halvdunklet och RME seglar upp som den nya undergöraren.
- Grödorna vi odlar blir antingen biodiesel eller mat med andra ord!


10 juni 2010

Torsdagen den 10 Juni 2010






- Sicket trist väder! Regn, regn och mer regn!
- Bäste broder! Detta är en typisk svensk sommar - varken mer eller mindre.
- Apropå väder så har man visst firat Världsmiljödagen i Kungliga Huvudkommunen. Jag läste nått om global uppvärmning, men den kom väl av sig i vinter för då var det väl snarare global nedkylning.
- Och i Bonn samlas världens ledare för att fortsätta klimatförhandlingarna.
- Och hur fasen kom dom dit då?
- Skulle väl gissa att dom flög klimatvänligt???!!!
- Hur mycket klimatsmart snack har Du hört i förfäktningarna inför årets val?
- Va? Inte ett pip!
- Det är ju smart av de svenska partierna. Inget av dom pratar klimat och kärnkraft!
- Dom som skulle fira i Stockholm uppmanades i alla fall att cykla!

- Som en fortsättning på väder och klimat har EU beslutat att godkänna genmodifierad mat och vår jordbruksminister har godkänt att man får odla patentregistrerade genmanipulerade grödor i detta land.
- Varför är Du så förvånad? EU styrs av starka ekonomiska intressen. Dom skiter fullständigt i vad Du och jag tycker, ända tills vi och våra polare vägrar köpa den där genmanipulerade grödan. Det är först när Europas befolkning tydligt och klart via plånboken säger nej tack som det blir en ändring.
- Hur stor är den chansen då?
- Cirka 0% och det är precis det dessa krafter vet!
- Men om det kommer in protestlistor med några miljoner röster vad händer då?
- Troligen ingenting! Så länge större delen av konsumenterna överlever på att äta genmanipulerad föda kommer inget att hända, men om kunderna avlider en efter en blir det lite besvärligare för då är risken stor att livsmedelsbranschen står utan kunder rätt som det är och dom kanske dessutom står utan billig arbetskraft.
- Tänk Dig själv! Vete som Registrerat Varumärke! Snacka om monopolsituation på livsmedel.

- Sedan finns det andra hot mot vår miljö också. Vi lär ha mest kärnkraftel per capita och det sägs att den siffran skall öka kraftigt.
- Och avfallet från kärnkraften är det mest ofarliga som framställts på denna vår jord? Skulle inte tro det nej! Och man kan inte göra vapen av detta ofarliga avfall heller! Det är inte klokt vad den industrin försöker manipulera oss.
- Dom har väl lyckats för den 17/6 = torsdag nästa vecka så röstar Sveriges Riksdag för en ökning av kärnkraftanvändningen i vårt land. Även Centerpartiet, som tydligen nu bytt åsikt.






09 juni 2010

Onsdagen den 9 juni 2010



- Med tanke på passerad nationaldag i fullständig anonymitet i våra trakter och stundande skolavslutning återkommer alltså debatten om traditioner - så kallade svenska traditioner runt skolavslutningen.
- Det har varit rätt mycket tjafs om detta. Ett tag var det högsta mode bland skolfolk att den svenska fanan var stötande och nu måste en 100-årig tradition om skolavslutning i kyrkan vika för nya trender i samhället.
- Skolavslutning i kyrkan förutsätter väl att vi är ett enat folk med samma värderingar och det var ett tag sedan det var verklighet. Nu gäller en ny verklighet med en massa olika officiella språk och multikultur och delade lojaliteter.
- Jo det stämmer nog. En svensk riksdagsman bryter mot det lands lagar han representerar för att han föredrar sitt ursprungslands lagar istället.
- Ja! Det är det som är multikultur!
- Så på grund av denna multikultur nekas unga av idag att sjunga sommarpsalmen "Den sommartid nu kommer" tillsammans med sina skolkamrater.
- Precis, nu måste det skapas nya traditioner och så får vi se hur länge dom håller innan dom väcker anstöt!
- Men om nu gamla traditionella skolavslutningar väcker så starka känslor så bör även nationaldagsfirande vara oförenligt med det multikulturella samhället. Bara ordet ger ju rysningar och står i direkt motsats till flerspråkighet och multikultur.
- Nu är ju nationaldag i Sverige en nyss påkommen uppfinning och det finns inga gamla svenska traditioner att falla tillbaka på. Det är väl en av orsakerna att det inte firas överallt runt om i landet och att där det firas så råder ingen bestämd form för hur det ska ske. Det spretar väldeliga.
- Firandet i Slottsskogen gick väl i alla jordens nationers tecken och det är väl den form som kanske passar bäst, lite för alla nationaliteter.

- Helt apropå det där multietniska så skall visst Sharaf Hjältar ta nya tag mot hederskulturen!
- Intressant. Kan undra hur många hundra år den kulturen har på nacken?
- Inte den blekaste. Den lär i vart fall stå i motsats till demokrati, mänskliga rättigheter och jämlikhet.´Det säger i alla fall Sharaf Hjältar.
- Men enligt grundaren av organisationen finns det starka krafter i det multietniska Sverige som inte alls är intresserad av integration och som absolut inte vill sätta strålkastarna på hedersvåld. Det är ju en gammal fin tradition som man tagit med sig från hemlandet.
- Jo. Sant! Dock skall de nya Sharif Hjältar, omdöpta till SSG, göra som de som vill skapa entreprenörer, man startar med barnen.
- Aha. Och en del föräldrar kommer att slå ihjäl sina barn för att upprätthålla sina traditioner, men dessa föräldrar kommer att dö ut och de barn som överlevde kommer förhoppningsvis att ha tagit till sig SSG:s budskap.
- Men då försvinner ju ett inslag i det mångkulturella Sverige! Det verkar ju inte bra eller????
- Ja det är onekligen väldigt förvirrande.

- Den här Gaza-incidenten kan väl klassas som kulturkrock då antar jag.
- Jo det var en rätt rejäl krock mellan olika kulturer och en direkt motsats till det mångkulturella!

- Det där mångkulturella har ju skapat en slags karneval i norra Göteborg men total intolerans mellan veganer och köttätare.
- Samma intolerans förekommer mellan djurrättsaktivister och olika traditionella slaktmetoder som borde vara en del av det multikulturella.
- Ingår inte olika kirurgiska ingrepp också som en del i det multikulturella? Och ändå vill svensk lagstiftning hindra dessa mångkulturella yttringar.
- Det får en att undra om kravallerna i Rinkeby också är ett utslag av kulturkrock.
- Kan även bråken i Tynnered vara ett utslag av kulturkrock.
- Nja... eller så är det personer som inte har sökt jobb i hela Norden...

- Det är rätt intressant att skolan nu helt plötsligt skall ha ämnet skapa entreprenörer på schemat.
- Är det inte bara ett sätt att på ett tidigt stadium skapa förutsättningar för arbetstillfällen inom landets gränser. Så varför inte!
- Ett sätt att förhindra att jobb vandrar utanför landets gränser också. Visst låter det som en saga i dessa dagar.

- Jag ringde nån central enhet för posten för jag hade ett paket som skulle iväg. Jag frågade om det inte var smartare att låta vår lantbrevbärare ta hand om mitt lilla paket. På denna centrala postenhet ställde man sig helt frågande till mina argument om att vara miljövänlig och liknande argument.
- Med nån dag senare ringde han som kör postbilen som fått i uppdrag att paketet och undrade om det inte var smartare att låta lantbrevbäraren att ta med paketet? Då berättade Du att det hade Du föreslagit redan när Du ringde den där centrala enheten.
- Jo minsann och killen i bilen bara skrattade och sa att dom som regel hade 0-koll och ingen lokalkännedom alls. Det slutade med att vi blixtsnabbt enades om att detta var ett typiskt fall för vår lantbrevbärare och ett typfall för att lantbrevbärarna verkligen behövs.

- En annan kul grej är a-kassereglerna som tvingar folk att gå från stad och hem. Om man nu har tur och få jobb i Jönköping och bor i Göteborg måste man också bryta upp och flytta till Jönköping för det har Hovrätten beslutat. Familjebostäder anser inte att den som veckopendlar har behov av bostad i Göteborg om man tillbringar 5 dagar i Jönköping.
- Familjebostäder hade tolkat hyreslagen. Tydligen har Hovrätten ansett den tolkningen korrekt. Jobbar Du inte på orten ska Du inte heller bo där!
- Detta med att flexibiliteten på den nästan obefintliga arbetsmarknaden ställer också till det för Folkbokföringen och Skatteverket.
- Nu måste jag stanna upp och tänka till här. Regeringen har skapat a-kassaregler som tvingar fram veckopendling, men man bryr sig knappast om vilka följder detta får. Man skiter i mångkulturella rötter. Du skall söka jobb i hela landet och släpa runt på fru och ungar allt eftersom Du har tur och hittar ett jobb. Att skaffa jobb för frun och skolor till barnen är sekundära problem.
- Jag hörde att vår justitieminister tycker att veckopendling är ett fullständigt normalt inslag i svensk arbetsmarknad numera och att den därmed följande vräkningen från en hyresrätt skall anses som normalt.
- Då kan man också koppla in de nya Försäkringskassereglerna som (M) nu slår sig för bröstet om. En tjänsteman på FK ska ersätta en läkares kunskap och en Försäkringstjänsteman skall verifiera hur stor resterande arbetsförmåga en individ har och denna resterande förmågan skall sedan jämföras med en teoretisk arbetsmarknad.
- Hur var det han sa Mark Twain? Jo just det det finns tre sorters lögn: Vanlig lögn, förbannad lögn och statistik. Politiker ljuger alltid med det sista alternativet.

07 juni 2010

Måndagen den 7 juni 2010


- Skåningarna håller ju på att framhålla sin flagga i alla sammanhang så det är väl hög tid att även Västra Götaland gör på samma sätt.
- Det är lite intressant det där. Nationaldagen skall ju fylla funktionen att svetsa samman en nation till ett folk, men jag tvivlar på att det kommer att fungera i Sverige. Här odlar vi hellre skillnaderna och skapar sub-grupper. Vi vågar inte hävda nån typ av svenskhet eller svensk kultur utan här gäller mottot multietniskt och det står i motsats till ett land - ett folk.
En intressant observation. I Norge verkar ju 17 maj fungera utmärkt som ett medel att visa upp en enad nation och det har väl fällts ett och annat bittert ord från svensk sida över att Norge som land är så nationalistiskt.
- Fransmännen börjar ju också reagera på det icke-franska vad nu detta är?
- Frågan är hur länge det dröjer innan en svensk nationaldag verkligen blir en riktig nationaldag som enar innevånarna som ett folk.
- Kanske aldrig, det beror väl på om man ställer krav på medborgarna eller ej!

- Ett tidens tecken kan man nog påstå. En företrädare för Wikileaks besöker Sverige som är ett av de få länder som har kvar en yttrandefrihetslagstiftning värd namnet.
- Det låter förfärligt egentligen.
- Det var faktiskt via Wikileaks vi fick veta hur man i praktiken för krig. Ingen propagandabild av krig utan den råa verkligheten. Krigs uttalade målsättning är att ta livet av sin nästa. Ju fler lik desto bättre.
- Jo jo det är därför som Israel konfiskerar allt bildmaterial (bevis). Det skulle inte vara bra om man sprider ut bilder på krigets grymma verklighet. Nån skulle kunna reagera.
- En internetsida som Wikileaks finansieras av organisationer som försvarar de mänskliga rättigheterna samt av bidrag från oberoende mediebolag och privatpersoner. Och som av en händelse hittar man två av de gamla The Piratebay-företrädarna i en organisation som hjälper till att sprida Wikileaks i Sverige.
- Dom som stöttar siter som Wikileaks vill stötta informationsfriheten som nog kan påstås strida mot ett flertals så kallade demokratiska staters önskemål om censur och hemlighetsmakeri.
- Bara behovet av en sådan här skvallersida väcker frågor!

- En annan intressant fråga som seglat upp som ett resultat av Gaza-frågan är om muslimer får hjälpa andra muslimer i förtryck? De flesta tycks misstro syftet och man ser hemliga agendor överallt. Att några av sitt goda hjärta vill stötta sina religionsvänner i Gaza finns inte!
- Ingen verkar ifrågasätta att judar stöttar judar i alla fall, men det verkar vara skillnad på folk och folk och efter de 11 september är väl alla muslimer blivande terrorister. Det är liksom bara en självklarhet. Dom har ju hotat grundbulten i västvärlden.
- Och västvärlden har ju eldat upp en massa judar och därmed är väl saken klar!

- Så har vi åter kunna notera att delade tjänster håller på att bli det normala. Dom har till och med sagt det i TV nu.... Inte illa alls.
- Men jag undrar om det inte blir mer och mer att bemanningsföretagen tar hand om huvuddelen av svensk arbetsmarknad.
- Det lutar väl åt det hållet tills pendeln slår tillbaka. Specialisterna blir nog anställda av företaget men surpluspersonalen kommer från bemanningsföretag.
- Frågan är hur länge det dröjer innan bussbranschen bemannas via bemanningsföretag....
- Den som lever länge nog får svaret!



06 juni 2010

Söndagen den 6 Juni 2010 (Nationaldagen)


- Det skall bli ruskigt intressant att se vad som kommer ut av detta i praktiken!
- Vad menar Du?
- Avtalet som Unionen tecknat!
- Det som skulle gälla Busslink och Nobina?
- Möjligen så, men jag tänkte på nått väldigt specifikt: Frågan om delade arbetspass! "I de fall verksamheten kräver delade arbetspass ska detta bedömas mot behovet av familjeliv och ett fungerande socialt liv och förutsätter förhandling, där andra möjliga lösningar skall prövas."
- Onekligen en intressant skrivning, men frågan är väl hur pass tufft man kommer att tillämpa skrivningen. Visserligen skriver Unionen att man är nöjda med att frågan om delade arbetspass fått en lösning, men sedan skall fack och arbetsgivare förhandla om varenda enskilt omlopp och då kommer alltid verksamheten av snöd ekonomiskt vinning att kräva delade arbetspass.
- Så Du tycker att skrivningen var för 'snäll'?
- I vart fall som den refereras i media. Fast arbetsgivarna medger plötsligt att dom inte förstått att arbetspassen var en så viktig fråga. Det om något visar väl nivån på dagens personalpolitik. Den är ta mig fasen obefintlig.
- Jag noterar också en annan glidning i frågan om tillämpningen:....det kommer även i fortsättningen att vara tillåtet att ha folk på delade pass när verksamheten kräver det. Och det kommer som sagt verksamheten ständigt att kräva.
- Åter till ruta ett alltså?
- Det beror på hur facket tillämpar den nya skrivningen. Är man bara tillräckligt tuffa så kommer en förändring till stånd. Och nu talar vi enbart om Unionen och inte om Kommunal.
- Kan undra hur många år det tar innan en verklig ändring kommer till stånd i t ex 7härad??



04 juni 2010

Fredagen den 4 juni 2010

- På söndag är det en dubbelröd dag.
- Dubbelröd. Aha Du menar att det både är en högst normal kyrkohelg och nationaldagen?
- Det är precis det jag menar. Så då uppstår frågan: Kan vi överhuvud taget fira nationaldagen med flaggor och hela kittet utan att bli betraktade som fullblodsrasister.
- Bara Du inte sätter igång och sjunga nationalsången. Med Din sångröst är det en brottslig handling. Det är för övrig ful att odla svenskheten i landet lagom.
- Det är fult att ha skolavslutningen i kyrkan där vi firat den de sista 100 åren i alla fall. Det är rasistiskt och ett hån mot invandrade kulturer.
- Då är det alltså ett rasistiskt inslag i Facebook att visa en svensk flagga på statusraden den 6 juni då?
- Kan nog vara. Militanta religiösa grupper kan tolka detta som en provokation och börja demonstrera.

- Det har varit rätt våldsamma pressreaktioner runt Israel denna veckan, men israeler i allmänhet bryr sig föga om vad det lilla landet Sverige tycker och tänker. Dom är omgivna av grannländer som alla vill kasta dom i havet.
- Jag tittade lite på kartan förut och blev lite undrande. Varför har Israel en så stor landyta och det tänkta Palestina två små plättar?

- Om Du tittar på kartorna här intill så får Du en förklaring. På den vänstra kartan är det gröna området Palestina och det lila Israel. Detta är den uppdelning som gjordes av FN. På den högra kartan har judarna redan efter två år trängt undan palestinierna rejält. Deras tacksamhet mot FN kände tydligen gränser rätt kvickt!
- Minns jag rätt hade dom väl snott till sig Sinai-öknen från Egypten också ett tag.
- Jag hörde att t o m Albert Einstein redan 1929 varnade för konsekvenserna av fördrivning av den arabiska befolkningen från dåvarande Palestina.


- Han var ju en klok man den där Albert så han hade säkert rätt även i detta. Vi får väl se vad framtida historia kommer att skriva.
- Jo Du minns rätt men det området lämnade dom tillbaka. Men som Du ser har dom knaprat och knaprat på det av FN utsedda Palestinska området så att lilla friluftsfängelset Gaza är ett område för sig som Israel dagligen bombar sönder och samman i tron att de där boende 1,5 miljoner palestinierna skall sluta att hata judar.
- Hur länge skall Gaza förbli ett fängelse?
- 10 år; 60 år ; 100 år eller troligast tills det är införlivat med Israel och etniskt rensat. Kan ju inte ha en massa palestinier som skickar raketer in i Israel. Sedan skall man rensa Västbanken från fientliga palestinier. Sedan får man fixa en rejäl buffertzon i Libanon så att dom djävla araberna inte kan skicka raketer från Libanon in i Israel.





- Då får vi hoppas att dom andra arabiska grannländerna inte börjar stötta sina arabiska bröder i Israel. Det skulle väl vara lite väl förödande för staten Israels överlevande.
- Du fattar jag varför Israel förbjuder återinvandring av landsförvisade palestinier! Det finns inga områden att återvända till. Dessa palestinier får nog leva sitt liv i några tusen år i exil innan FN delar upp Israel i en Judiskt och en Palestinsk stat. Det lär finnas över 400.000 landsförvisade palestinier bara i Libanons flyktingläger.

- Nu vill jag utfärda en varning för filmerna i The Twilight Saga för de är vanebildande! En romantisk fantasi serie. Lite vuxnare än t ex Harry Potter.
- Och minst lika spännande.

- BP:s misslyckande i Mexikanska Golfen drabbar i alla fall det konsumtionssamhälle som förbrukar mest energi så det finns nån typ av logik i eländet.
- Kanske det. Men det är en superkatastrof för djurliv och marint liv.
- Det är det och följer skiten med golfströmmen blir det en ännu värre naturkatastrof.

- Att sluta röka skall vara den bästa metoden att undvika lungsjukdomen KOL.
- Det hoppas jag verkligen. Vi har ju håll upp ett antal år nu.
- Precis och KOL är på väg att bli den tredje vanligaste dödsorsaken. Känns ju så där kul.
- Då är det alltså KOL:t att röka då!

- Härom sist konstaterade vi att uttrycket Närodlat kan betyda precis vad som helst från granngården till långtbortistan. Det är ett begrepp utan värde och nu har tydligen begreppet "fast pris" hamnat i samma fålla. Numera betyder orden absolut ingenting. Räntefritt är för övrigt inte alls utan ränta längre heller! Det begreppet är till intet förpliktigande.
- Reklam och marknadsföring är en gråzon numera och de etiska reglerna är till för att kringgås. Hörde att begreppet originaldel också blivit omdefinierat! Det betyder inte längre en originaldel från biltillverkaren.

- Det är lite häftigt! Det gick bra att åka gratis på vissa linjer i Göteborg under Göteborgsvarvet. Gästande löpare och anhöriga behövde inte sätta sig in i ett märkligt biljettsystem och så var det fin reklam för staden Göteborg.
- Det var väl dit Västtrafik skickade räkningen.
- Och i Norge vill man återinföra förbud mot tiggeri.
- Importerade proffstiggare är ett otyg!

- Nu kan heltid plötsligt bli ett problem. Det minskar lönsamheten för de företag som bygger sin verksamhet på deltidsarbetare.
- Mona & Co har ju lovat lagstifta om rätten till heltidsarbete. Det ska bli intressant att se hur det då går för t ex bussbranschen!
- Men vad är då hennes definition på heltidsarbete? En oerhört viktig fråga faktiskt. Det förekommer så många ord och begrepp som inte betyder ett dugg när man synar dom lite närmare.

- Det verkar som det inte blir några problem att boka ett hotellrum i Stockholm i samband med kronprinsessans Viktorias bröllop med herr Daniel.
- Tydligen har inte kungliga bröllop strax före midsommar den dragningskraft man hade hoppats på. Vissa börjar till och med använda ord som fiasko.
- SVT & TV4 kommer att hålla intresserade uppdaterade så det finns väl ingen anledning att resa till Stockholm.
- När föräldrarna gifte sig satt vi i en husvagn i Dalarna. TV försåg oss med all upptänklig prakt som vi aldrig kunnat se på plats.

- Nej nu drar vi iväg och bokar plats framför SVT 1 och ser på "Så ska det låta". Det är ett program vi verkligen gillar!
- Jag det gör vi verkligen.

01 juni 2010

Tisdagen den 1 juni 2010

- Intressant detta! Skall bli riktigt kul att följa karusellen Israel. Fast vi skall visst lära oss att skilja mellan judar och israeler.
- Skilja på dom? Vad är det för skillnad utöver stavningen?
- Ja det var den stora frågan. Israeler är troligen dom som bor i staten Israel och judar alla de miljoner som inte bor i staten Israel. Huruvida dom israeler som bor i staten Israel är judar eller inte är alltså lite oklart. I alla fall är Staten Israel en stat i Mellanöstern, närmare bestämt i Asien med ungefär 7,28 miljoner individer. Icke att förväxla med individer som bekänner sig till judendomen med som inte bor i staten Israel. År 636 blev araberna områdets herrar och var så fram till 1947.
- Okej och 1311 år senare tyckte britterna att man skulle skapa ett nationellt hem åt det judiska folket. Därför delade FN staten Palestina i två delar 1947 och gav den ena delen åt det judiska folket. Arabstaterna runt omkring godkände aldrig den delningen och sedan dess har det rått krig mellan staten Israel och dess arabiska grannar. Klart som korvspad!
- Jag funderar på om danska och norska motståndsmän idag skulle ha kallats för terrorister när dom angrep ockupationsmakten Tyskland. På den tiden kallades dom som samarbetade med Tyskland för överlöpare. Men det är å andra sidan alltid segraren som skriver historia.
- Minns jag rätt så förklarade sig staten Israel som självständig blott ett år senare och har genom ständiga krig utökat staten Israels gränser långt mer än det landområde som FN "gav" dom 1947.
- Jojo mycket vill ha mer! Att det någonsin skulle bli fred med palestinierna är nog att betrakta som en utopi. Israel anser att palestinierna är dess naturliga fiender och palestinierna anser att Israel är en ockupationsmakt som ockuperar deras land sedan 63 år tillbaka.
- Det är onekligen ett lite problem med vem som har rätt i detta fallet.
- Enligt bibeln, där judarna bara erkänner gamla testamentet, skall Israels land vara det geografiska område som Gud lovade judarna kallat "Det utlovade landet" till ättlingarna av Abraham, Israel och Isak. Med undantag för ett par hundra år så kontrollerades dock området av andra än judarna. Områdets historia gör att det har en särskild betydelse inom judendomen.
- Så det har alltså ingen betydelse för Kristendomen eller Islam alltså? Var det inte judarna som dräpte Jesus?
- Det har dom i så fall blånekat till i nästan 2000 år. Dessutom finns det historiker som hävdar att det judiska folket aldrig någonsin befann sig i Egypten. Möjligen en liten fraktion av judar. Så det är på rätt så lösa grunder staten Israel hävdar sin födslorätt till området. Men som många hävdat genom århundraden, religion har dödat fler människor än det helat!

- Nu vill alltså många att vi skall lära oss att skilja på israeler och judar, men det vete katten om det ens är möjligt och när man hör prat som att Gud har givit staten Israel till judarna blir man mörkrädd. Det gjorde britterna via FN 1947. Dessförinnan fanns det ingen judiskt stat med namnet Israel. Dessutom hävdar judarna att alla ateister är emot staten Israel och det tror katten det. Ateister tror inte på sånt trams som Bibeln eller andra så kallade religiösa skrifter. Så det är rätt logiskt att dom inte köper historieskrivningar som bygger på utvalda så kallade religiösa skrifter.  
- Jag för min del tror inte att en massa religiöst geggamoja gynnar varesig judar eller palestinier, det räcker så bra med den iskalla verkligheten. Att påstå att Jesus funnits och att det är därför staten Israel skall finnas är snömos. Enligt judendomen har Jesus aldrig funnits!

- Det lär bli värre. För från arabiskt håll hävdas ideligen att det judiska folket inte har någon som helst anknytning till landet Israel. I varje fall har judarna inte mer rätt till landet än araberna. Enligt denna falska historieskrivning, började judarna immigrera till det arabiska Palestina först på 1900-talet. Genom sin framfusighet och sina pengar trängde man undan de araber som bodde i vissa områden och sedan slutade det hela med att man 1948 lade beslag på hela området. Fast enligt Israelisk historieskrivning har det judiska folket sina rötter i landet Israel, ett land som de älskat även då de befunnit sig i en 1311 år lång exil och kring vilket till stora delar Bibelns Gamla Testamente kretsar. En sagobok för vuxna. Om man sedan kollar vilka olika folk som under olika tider bott i område som idag kallas Israel finner man att vissa bibeltolkningar gör gällande att judarna lämnade Egypten cirka 1446 före Kristi födelse. Och då skall man hålla i minnet att det finns andra källor som hävdar att judarna aldrig funnits i Egypten.
- Nu börjar detta bli lite rörigt va.
- Oh nej då. Enligt judisk historieskrivning har det bott judar i Palestina sedan cirka 1240 f Kr fram till 1948 då staten Israel utropades.
- Men dom utvandrade ju från Egypten 1446 f Kr??? Nu får jag inte ihop det längre. Tog det verkligen 206 år att vandra den korta sträckan??? Enligt rimliga så kallade bibeltolkningar tog det ju bara 40 år! Känns rätt flummigt med andra ord.
- Med andra ord är det en massa religiöst mummelmummel som ligger till grund för Israels rätt till annan stats land. Intressant! Undrar vilka som har rätt till USA om man gräver lite i historiska dokument eller för den delen Norden. Ett synnerligen intressant synsätt. Vi kanske i själva verket är husvilla. När andra folk skrivit om sin historia så kanske även Sverige egentligen är en gammal arabiskt stat. Vi kanske skall vara muslimer egentligen!

- Jo det finns väl risk för att detta kan bli verklighet. Men som en sann kristen skall Du enligt judiskt propaganda förstå judarnas och Israels utvald roll i hela Guds frälsningsplan. Jesus, som judarna förnekar ha funnits, var det judiska folkets Konung. Gud hade inte alls förskjutit sitt folk (=judarna).
- Om nu judarna är Guds utvalda folk så är alla andra folk givetvis inte Guds folk. I det ljuset är det naturligtvis rätt av judarna att utrota palestinier och mörda och bomba hej vilt. Det är ju inte några av Guds utvalda folk som man tar livet av.
- Då fattar jag varför den Israeliska ministern kallade alla som ville hjälpa folket i Gaza med förnödenheter för terrorister och störande element. Dom tillhör ju inte Guds utvalda folk och kan väl knappast ens betraktas som mänskliga. Med det upphöjda Gudsperspektivet finns det ju inga kan kritisera Guds Utvalda Folk, som fått landet Israel till skänks av Herren Gud själv.
- Nu är allt solklart! Det bor inga människor i Gaza, på Västbanken eller i resten av världen. Det var någon typ av djur som kom med de sex fartygen som ville bryta blockaden mot Gaza. Allt blir så klart och tydligt bara man har rätt perspektiv.