31 augusti 2007

Fredagen den 31 augusti 2007

Så var det klart


............
Positivt och Beröm
Mycket bra jobbat av Tranemo och Svenljungadepåerna som lyckats göra bra tjänster, både ur ekonomisk och personalmässig synvinkel. Dessa inför vi med start på måndag. (Man får inte glömma lagledarhustrun i dessa sammanhang).
Resultatet av allt dolt arbete blev lustigt nog att ett antal experter som genast skulle ändra på tjänstgöringsnyckeln. Rätt typiskt egentligen.
Nåja specar är gjorda och tjänstgöringsnyckel är ordnad och allt är frid och fröjd inför måndagen. Jag borde veta för jag blev indragen i finaljobbet att färdigställa slutprodukten... men äran skall, som förra veckobrevet konstaterade, gå till lagledaren/kontaktombudet i Svenljunga - med hustru. Att undertecknad fick offra lite nattsömn för den goda sakens skull är mer rent rutinarbete. Dom har offrat cirka 6 veckors huvudvärk! Sug på den....

..............

Jag har en kort fundering om rutiner och eftersom jag inte vistas i Borås så har jag inget svar, bara en fundering baserad på vad jag sett. De lånevagnar som cirkulerat på depåerna de sista veckorna är inte i skick som nya och dom är alla behäftade med olika typer av fel. De flesta av dessa fel har funnits en längre tid. T ex vindrutetorkarblad som är så skadade att dom repat upp glaset i vindrutan. Tydligen skrivs det ingen felrapport på sådant och ingen tar fram två fasta nycklar och byter bladet. Samma sak med belysning, defrosterreglage, defrosterfläktar, fönsterspärrar och så vidare. Om det inte skrivs felrapporter måste det finnas en orsak till detta (jag köper inte ointresse från förarna) - och jag undrar vilka instuktioner tvätthallspersonalen har? För en hel del av dessa felen är lätta att upptäcka. Det skulle troligen löna sig att ha en extra person som enbart fixade småfel efter det bussen tankats & städats. Bussarna skulle må mycket bättre, liksom förarna och dom skulle nog rapportera felen bättre.

Ur veckobrevet:
"På förslag från en förare kommer här ett miljötips. Att köra för fort.....Vid hastigheter över ca: 80 km/t kostar luftmotståndet lika mycket som lasten i bränsleförbrukning." Detta berättar veckobrevet för fel personer, fixar TCH tidtabellerna skall vi sänka hastigheterna, men sist jag talade med VD var ett av hans mantra att snitthastigheten var FÖR LÅG!

"Det har kommit klagomål från Västtrafik om att statusen på Svenljunga och Tranemobussarna fallit rejält. Jag hoppas att det har skett i frustrationen kring tjänsterna, men att det nu kvickt blir bättre igen." Här kan jag bara genmäla att det inte hade avsatts tid till varesig städning eller tankning i BLs tjänster och att bussar vandrade mellan depåerna utan större kontroll. Men jag minns också ett uttalande från TCH som löd: "Vi har inte betalt för att städa bussar utan för att köra dom".


Det kom ett brev:
Hej Bancoboy
Du har helt rätt i det du skriver, det känns skönt att det finns fler chaufförer på BL som känner som jag. Vi som kör bussarna skall vara serviceinriktade, men hur är det med dem som är våra chefer på TFM, de skall ju vara ett stöd, men det beror på vem som jobbar när man behöver hjälp.
Fortsätt och skriv Bancoboy du har starkt stöd från oss alla när du beskriver vardagen för oss förare.
Tack för en bra blogg!

Som alltid utelämnar jag namn...men ett stort tack till brevskrivaren.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

---LÄNKAR---


Svemickes Blogg
Det blev ju lite fel i Veckobrevet denna vecka också...
Farbror Sid
Alltid läsvärd

Torsdagen den 30 augusti 2007

Baksätesförare


Ett av en bussförares mardrömmar är en buss full med Trafikinspektörer och dessvärre finns det gott om experter som alla vet bättre än föraren hur en buss skall framföras, speciellt i lite udda situationer.
Därför är jag glad att föraren på linje 100 nu frias - detta utan att veta om han gjorde något olämpligt eller inte. Men jag misstror passagerare som tycker sig vara experter.

Den buss jag kör idag är väl inget under av funktionalitet. Det brister både här och där. Varningslampor i bussar kan dom lika gärna plocka bort eftersom man ändå inte skall bry sig om dom och defrosterreglage och defrosterfläkt är ur funktion i de flesta nyare Volvobussarna. Jag fattar inte varför man monterar in sådant trams som ändå inte fungerar. Vindrutetorkarblad kan tydligen se ut lite hur som helst och stora repor i vindrutan avslöjar att dom gjord det en längre tid. Munstycken till spolarvätskan kan sitta fastknutna och peka åt vilket håll som helst (om dom alls finns vill säga).

Idag fick jag en rullande soptunna...tid eller inte tid...jag var bara tvungen att grovstäda. Jag kan inte med att åka runt i en buss i det skicket.

Min röntgensyn har börjat sättas på prov igen..Nu skall man åter försöka se det som inte går att se. Människor i moderiktiga kolsvarta kläder utan missprydande reflexer, som av någon för min obegriplig anledning blir skitsura om man råkar köra förbi dom - dom såg ju bussen.


Sist men inte minst måste jag beundra BLs förhandlingsteknik gentemot depåerna. Först skittjänster som gör att hela systemet bokstavligt talat klappar ihop och sedan med en gnutta medgörlighet släppa fram tjänster gjorda av depåerna under hot. Jättesmart BL och det verkar ju ha fungerat också.

Jag blev uppringd i morse på min mobiltelefon av vår trafikledning som ville veta att jag var på plats. Då hade jag bråkat med kommunikationsradion och anropat ledningen ett antal gånger.
Om jag nu inte begrep denna annorlunda kommunikationsradio kunde jag väl komma in och få en bruksanvisning! tyckte TFM. Jag hade cirka 5-6 minuter på mig att komma iväg på denna tjänst - så att först åka 10 mil tur och retur Borås var inget alternativ. Att kommunikationerna söder ut från Svenljunga sällan fungerar har vi känt till i många år. Att offra tid på att springa och leta efter en fast telefon inom ramen 5 minuter är inget alternativ - det är lika slugt som en TFM som för några år sedan tyckte vi kunde använda röksignaler.
Det lite löjliga i sammanhanget är att TFM inte själv använde radion utan min nalle och hade han testat radion så visste han redan att systemet inte fungerade...??? Nästa gång ger jag f-n i att svara. Vi skall ju undvika att prata i mobilen när vi kör.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

---LÄNKAR---


Svemicke
Det blev ju lite fel i Veckobrevet....
Farbror Sid
Alltid läsvärd

30 augusti 2007

Onsdagen den 29 augusti 2007

Pålitlighet


Styva (stela) tidtabeller som mer bygger på önsketänkande än fakta och verklighet har tillsammans med en rent usel planering av tjänster gjort att ordet pålitlighet - som är ett nyckelord i kollektivtrafiksammanhang - plötsligt har förlorat sin innebörd. Nu uppstår de mest märkliga situationer som innebär att man rubbar hela tidtabellssystemet och plötsligt är ingen buss i tid inom det undersystemet.

Men PÅLITLIGHET & stabilitet kan också ta sig andra uttryck...till exempel en proffsig styrning från ett regionalt trafikföretag där politiker är bannlysta och där en fungerande kollektivtrafik - baserad på korrekt underlag och med hänsyn tagen till de förutsättningar som existerar och vad man avtalat med andra aktörer för att kunna kontrollera trafikmiljön godtagbart och utifrån detta skapa en kollektivtrafik som fungerar till 98% med tidpassning med mera. Men då duger inga skrivbordsprodukter - då är det verkligheten som skall styra - inte styras.
I gårdagens rubriker flaggar man för att årets budget kommer att spricka och det kommer man på efter 8 månader. Det tyder på en dålig ekonomisk kontroll eller ett politiskt rävspel på hög nivå. Oavsett vilket som är sant är det våra skattepengar man leker med. Märkligt nog finns inget nämnt om hur mycket förluster själva Hajen-projektet genererat.

Västra götalandsregionen och de 49 kommunerna i regionen kan därför komma att behöva skjuta till ytterligare 165 miljoner kronor, en rejäl slant med andra ord. De lägre intänkterna beror enligt Västtrafik på att resenärer är smartare än Västtrafik (det stod så!). Jag tror inte en minut på den typen av bortförklaringar som innebär att resenärerna skulle köpa fel kort. Jag tror mer på en politisk glädjebudget som sprack. Sedan har man, på grund av lokal politik i Göteborg, beslutat sänka priser i Göteborg.
Borås Stads politiker säger sig länge ha kritiserat det som man anser, den slappa kontrollen över ekonomin. Man menar också att det "misch masch" av olika biljettsystem som finns inte har gjort det hela bättre och att resanderäknadet inte fungerar. Resandet har under det första halvåret ökat med totalt 1,7 procent, men den ökningen är mindre än vad man hoppats på, vilket då pekar på önskebudget istället för en realistiskt budget. Det är bättre att göra en "sämre" budget och bli glatt överraskad om den överträffas än tvärt om i den här branschen.
I Sjuhärad ligger resandeökningen på sex procent och där är det Borås som är orsaken. Det nya biljettsystemet (Hajen) kom inte igång så tidigt som man önskade och det var svårt att se att förutse i budgeten. I klartext är det nya biljettsystemet en katastrof både i funktion och dess prisplan.

Det är de regionala resorna, inte de lokala, som dras med största underskottet. Att fler ska åka kollektivt är en tydligen en dröm som omhuldas av regionens politiker. En annan knäpp detalj är att Västtrafik är som en enda stor sandlåda för potenta politiker (ta bort dom) medan de två andra regionbolagen båda har en enda ägare.

Som grädde på moset har både Borås och Göteborg flaggat för att avbryta samarbetet med Västtrafik och återgå till egen regi. Det tror jag vore att ta ett steg tillbaka till medeltiden och jag förordar lösningen ovan där ett proffsigt ägarbolag med personer som vet vad kollektivtrafik handlar om driver hela regionen. Inga upphandlingar och annan skit. Allt under en hatt - stabilt och pålitligt. Trafiken flyter utan störningar år efter år med smärre justeringar när behov i ett område förändras på grund av yttre omständigheter.
Linjesträckningar skall anpassas till regionens behov och inte enbart till en enskild kommun och de kan mycket väl vara genomgående för att minska på antalet byten.
I Göteborgsregionen finns det linjer som t ex börjar i Snipen (gränsen till Halland) och sedan rullar rakt igenom Göteborg för att ha sin andra ändpunkt i Partille. Det är att helhjärtat gå från söder till norr.
Man kanske kan tänka sig någon typ av Västtrafik Express, något som delvis finns runt Göteborg. Det finns all anledning att tänka ett par varv till på hur trafiken skall vara organiserad och vem som styr över yttre omständigheter som Västtrafik inte kan påverka annat än på medellång till lång sikt. Banverk och Vägverk är tröga kolosser som går över en statlig budget.

Det finns även en annan icke särskilt uppskattad pålitlighet - något som tas för självklart rent av. Alla dessa depåförare som kommer till sina depåer - tar ut sina bussar och kör sina pass - och åker hem. Man gör inte mycket väsen av sig och allt bara fungerar och ingen behöver bry sig.... Detta pågår år efter år, men ingen uppskattar dessa strävsamma och kunniga yrkesmän, som verkligen kan sitt jobb. Bussar rullar utan skador och år läggs till år. Inte ett ord till tack.. Ni gör inte så mycket väsen av er så vi plockar väl bort julklappar och julfest och andra personalfrämjande åtgärder... Ni gör ändå inget väsen av er. Så mycket i tack för den pålitligheten.

Det är ju besparingstider orsakade av det bejublade anbudssystemet och då måste alla offra sig - fast inte riktigt alla. För mitt i röran med avskedade lagledare (som sedan återkom som kontaktombud, med oklar ekonomisk konsekvens) så fick vi en administrativ chef (vi hade då klarat oss i 6 1/2 utan) som inte kör en meter så nu måste svångremmen dras åt ytterligare för nu skall vi föda honom också.

---NYHET---


Om ingen har lurat mig så kommer både Tranemo och Svenljunga att få andra och vettigare tjänster från och med måndag. Det är bara att lyckönska den envise kontaktpersonen (och hans hustru) i Svenljunga. Underteckand skall icke ha någon ära av denna bedrift - har endast bidragit med tidberäkningar och tjänstenycklar och i övrigt duckat för att inte störa processen. Fick i och för sig en fråga från Tranemos nya kontaktombud varför jag inte gjort årets tjänster och han har fått ett svar som han lät sig nöjas med. Hur han agerar efter det är hans sak och inget jag kommer att lägga mig i. Så nu sitter jag här och skall förvandla dessa nya tjänster till läsbara nycklar...Hur hamnade jag där????

*** Fan Fiction ***


Fan fiction är i princip den grupp läsare som så till den milda grad gillar t ex Harry Potter att dom spinner vidare på en historia...lite "hur gick det sedan"-linjen. Man använder filmen, bokens eller TV-seriens figurer och bygger på där en historia slutar. Denna länk kan nog ge en liten inblick i denna märkliga värld som ingalunda är ny. Rowling FanClub

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

---LÄNKAR---


Svemicke
Det blev ju lite fel i Veckobrevet....
Farbror Sid
Alltid läsvärd

=================================
Ibland får jag en känsla av att varje gång man gör upp med arbetsgivaren så knaprar han till sig en bit av MIN kaka samtidigt som han ger sken av att jag vunnit en seger. Genom att justera definitioner och andra språkliga åtgärder som innebär en ekonomisk besparing för företaget och i praktiken gratisarbete för den anställde rullar verkligheten vidare. Kan just undra vad som händer den dag kakan är slut?

28 augusti 2007

Tisdagen den 28 augusti 2007

Dagen efter


Nu menar jag inte någon orgie i festande med rusdrycker och sådant (jag nyttjar inte rusdrycker), utan dagen efter alla språkförbistringar och andra språkliga kommunikationsproblem och andra brister på kommunikation.
Ett har jag lärt mig och det är att om någon frågar efter Limmared med ett uttal så man efter 3-4 försök börjar ana vad han menar ska man omedelbart skaka på huvudet eftersom vederbörande inte är så kontaktbar som behövs och därför inte kan förstå att ett bussbyte ingår i resan. Det fick man lära sig den hårda vägen...vi kunde inte ens kommunicera under rasten i Svenljunga - tragiskt.
Sedan vore det kul att forska i hur många möjliga uttal det finns på Aplared och hur många av dom som är någorlunda ljudligt lika originalet så att det går att gissa vad det handlar om?
Jag fattar givetvis att det är svårt att komma till ett främmande land på andra sidan jordklotet och inte kunna varesig landets språk som något av "världsspråken". Dessvärre skapar bristen på kommunikation problem för chauffören också och är sedan kundens kroppsspråk dessutom blockerat är det nästan omöjligt att gissa.

Idag är jag lite smålycklig. Till skillnad mot en tjänst i förra veckan med 5 minuters förberedelsetid, fick jag på gårdagens tjänst 10 minuter på mig att backa ut bussen och göra all nödvändig kontroll. I skenet av de 5 minuterna kändes de 10 nästan lyxigt. Undrar vad som kommer att hända om man råkar få hela 15 minuter? Man grips väl av beslutsångest och vet inte riktigt vart man ska börja.
Idag var det meningen att jag skulle fått motion - jag skulle i lugn promenadtakt jaga en buss vid Moga Hpl. Nu blev det inte så. Jag liftade till Svenljunga Station istället. Cirka 18 minuter EFTER avgångstiden dyker bussen upp och då hade skolbussarna som skall gå 15 minuter EFTER mig redan gått. Detta innebar att jag hade med mig en försening redan när jag började mitt pass. Att jag sedan i Borås fick ta extra passagerare för att någon förstärkningsbuss inte dök upp som den skulle och avgå c:a 25 minuter efter avgångstiden och låsa en massa bussar i Lockryd och samtidigt försöka köra in tiden i rusningstrafik tyder på en allvarlig brist på kunskap hos någon planerare...Det blev med andra ord en svettig dag på jobbet - men jag tror inte att Svemicke tyckte att jag stressade för att jaga klockan, för det gjorde jag inte.
Nu ösregnade det inte idag som det gjorde i går så jag fick vänta på min buss i solsken idag - nästa gång kanske det ösregnar. Så har jag inget inget tjänstekort att åka på heller - men vad skall jag med det till? Löjlig situation - hoppas att tramset tar slut snabbt!

Samtidigt är jag mycket konfunderad och var det redan när den nya tidtabellen började gälla. "Våra" kvällsturer är ett under av kundfientlighet. Samtrafiken mellan Tranemo/Svensjunga och Borås har helt upphört. Den var förr kärnan i vår trafik, men nu är den inte ens nödvändig längre. Nu går det en buss från Borås antingen till Tranemo eller Svenljunga (förr gick en buss Borås - Lockryd för att sedan mötas av en till Tranemo medan bussen från Borås fortsatte till Svenljunga - eller tvärt om. Nu har all sådan samtrafik försvunnit.)
Såg en dam som fick sitta på Borås RC från 21:45 till 23:35 bara för att få åka till Länghem - sjukt....

Om Västtrafiks dåliga ekonomi är väl inte så mycket att säga .... vad var det vi sa låter så kaxigt så det är lika bra att avstå. Hela Hajen-projektet med zonsystem etc har från början verkat rätt skumt och med dagens siffror så blir det inte mindre skumt. Att flerkommunskortet är för generöst har alla insett...Låt om leka med skattepengarna ett tag till så får vi se sedan.

---Reklambluff?---


Jag fick mailreklam för mobilt bredband för endast 69:-/mån....Strålande .... eller var det verkligen det? Nja ..Inträdesavgift 295:--; 3G-modem USB 1195:--; Bindningstid 12 månader; Fakturaavgift 24:--/st; Frakt 89:--; Fri surf alla tider på dygnet 99:-/mån år ett och 199:-/mån år två. Priset 69:- gällde endast kvällar och helger vilket innebar 19-07. Förutom alla avgifter ovan tillkommer 10:-/Mb dagtid....
Så nu sitter jag och undrar hur långt gränsen för falsk marknadsföring flyttats.

---Bra gjort idag---


Håller på att radera ett nytt virus:
Fick en virusvarning idag....
>>>>> VIRUSVARNING !!>>>>>>
Ett nytt virus sprider sig, kallat "arbete". Om du får "arbete" från dina kollegor, din chef, via e-post eller på annat sätt, rör inte "arbetet" på något sätt.
Detta virus raderar ditt privatliv. Om du får viruset, följ dessa instruktioner:
1. Ta på dig jackan och ta två goda vänner med dig.
2. Gå till närmaste pub.
3. Beställ tre drinkar.
4. När du upprepat punkt tre 14 gånger,
märker du att "arbetet" totalt har raderats
från din hjärna. Skicka denna virusvarning
omgående till minst fem av dina vänner.
Om du inte har fem vänner, har viruset redan
påverkat dig och arbetet har tagit kontrollen
över ditt liv!
Lev idag... imorgon kan det vara försent!

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

---LÄNKAR---


Svemicke
Det blev ju lite fel i Veckobrevet....
Farbror Sid
Alltid läsvärd

27 augusti 2007

Måndagen den 27 augusti 2007

Lönedagen


Fast det är inte så mycket att orda om...Bara lite extrajobb att kolla vad som blivit fel denna gång.

Nästa apropå hållplatsen som just nu saknas mellan Karkashult och Axelfors Hed och där det ändå står skolbarn och försöker stoppa bussen med sina bara händer - livsfarligt.

Hej!
Det är på gång en hållplats vid Hylte. Vi ska från Västtrafiks sida träffa kommunen och Vägverket. Planerare Västtrafik Sjuhärad.


Bra och snabbt svar..Hoppas att stolpe kommer lika snabbt innan det händer något riktigt otrevligt. Hade nog inte varit fel med någon vuxen som hade trafikvett hos barnen någon vecka eller så.

Apropå trafikvett: Undrar hur många som läste om 20-åringen som körde bil i 120 km/tim utan ratt. Hur många oskyldiga liv ska riskeras för att dessa galningar skall få en riktig kick?

Nu skall jag nämna några ord om så kallade stela tidtabeller. Idén är otroligt simpel och likaledes korkad och går ut på att det alltid tar lika lång tid att köra en viss sträcka oavsett årstid, tid på dygnet eller väderförhållanden. Resultatet brukar bli en katastrof eftersom trafikplanerarna vägrar lägga in bufferttid för att kompensera dumheterna. Stela tidtabeller leder till de mest märkliga fenomen. Tänk Dig samtrafik i högtrafik och stel tidtabell (till saken hör att en stel tidtabell utgår ifrån belastningen i lågtrafik en vacker och solig samt torr sommardag) och att den maximala väntetiden är 5 (fem) minuter. Den samtrafiken blir mest en chansning...om nu inte förarna inte kör som f---n och struntar i 5 minuters regeln. Ibland går det och ibland inte alls. Lägger man sedan samtrafik i högtrafik där den ena bussen konstant är sen blir den andres avgångstid i praktiken flyttad 5-10 minuter och det gör att nästa samtrafikpunkt blir påverkad eller kollapsar och så vandrar effekten vidare ut i systemet. Här spelar Västtrafiks resegaranti ingen roll eftersom beloppsgränserna enbart är anpassade till korta sträckor i en stad och saknar verklighetsförankring på landsbygden. Dessutom kan det vara flera timmar till nästa avgång.
Likafullt kräver kommunerna att man skall tillämpa stela tidtabeller och lika envist vill dom inte betala för merkostnaden. Visst är världen underbar?
Kan inte låta bli att dra en jämförelse med trapetsartister på en cirkus - om fångaren kommer för sent kollapsar hela föreställningen.
I min värld är stela tidtabeller detsamma som slöseri med resurser.

Noterar att den som gjort vår tjänstgöringsnyckel envisas med att byta dygn mitt i en vecka - rent och skärt vansinne. Speciellt när man byter från kväll till dag....Detta med 11 timmar tummas det också på...
För övrigt är en busschaufför en som buset kör....

I övrigt vill jag bara hänvisa till Söndagen den 26/8:s Utgåva av Svemickes Blogg som på ett träffande sätt beskriver livet på landet. Han har fått till det på ett helt underbart sätt och mycket bättre än vad jag hade fått - kanske för att man blir hemmablind. STORT GRATTIS!

För de som inte hängde med på Söndagens Blogg om Västtrafik och Pendeltåg kommer en kort sammanfattning: Om man inte kontrollerar alla delar i kedjan ska man akta sig för att lova mer än man kan hålla själv. Det är inte säkert att de andra aktörerna är med på noterna.

---Bra gjort idag---


Klippt gräsmattan....

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

Att lämna det egna jobbet till någon annan har länge varit poppis. Det senaste är att Manpower Hälsopartner tar över jobb från försäkringskassan och deras personal också som det verkar.

---LÄNKAR---


Svemicke
Det blev ju lite fel i Veckobrevet....
Farbror Sid
Alltid läsvärd

26 augusti 2007

Söndagen den 26 augusti 2007

En rastplats för vilsna röster


Visst låter det poetiskt - och det är poesi. Och det är lånat...
Jag tänkte att det kunde beskriva kommentarsdelen av bloggen vid vissa tillfällen.

Per definition är kollektivtrafik ett sätt för folk att utnyttja samma transportmedel för att resa åt samma håll vid samma tidpunkt. De senaste dagarnas tidningsartiklar ger vid handen att den principen har rubbats. Just nu verkar det som om pendeltågstrafiken inte riktigt funkar som Västtrafik vill. Osökt frågar man sig om Västtrafik lovat för mycket med tanke på att dom inte kontrollerar alla länkar i kedjan. Om spåren som tågen går på inte håller måttet och om elledningar och annan utrustning (likriktare, ställverk etc) inte fungerar som det ska är det de statliga Banverkets huvudvärk. Det finns likheter mellan Banverket och Vägverket -- båda får medelstilldelning via den statliga budgeten och där speglas den statliga ambitionsnivån. Och då är det lätt att se att Västtrafiks ambitionsnivå är betydligt högre än den statliga och då är det klart att man kommer i otakt. Även vägnätets kvalitet påverkar kollektivtrafiken och inte heller där har Västtrafik full kontroll. Man har nog lagt ribban lite för högt i förhållande till regeringens nivå via Vägverket. Vad man kristallklart kan se är att de statliga ambitionerna för en fungerande kollektivtrafik är betydligt lägre än Västtrafiks ambitioner. Staten måste nämligen också ta i beaktande den skatteinkomstbringande biltrafiken samt att bilindustrin har tillräckligt med kunder så att vi inte blir av med alla arbetstillfällen inom bilbyggeriet med binäringar.

Det som retat en och annan skribent är att man på Västtrafik hela tiden skyller på de andra aktörerna. Dom gör inte sitt jobb efter Västtrafiks önskemål, men det finns ju ingen självklarhet i att dessa har samma prioriteringar - snarare tvärt om i många fall. Se ovan!
En trafikforskare varnar för att en stor grupp resenärer byter vana och börjar åka bil istället. Trafikforskaren hävdar med rätta att pålitligheten är nyckeln till framgång för kollektivtrafiken. En buss skall kunna följa sin tidtabell oavsett trafiksituation - dvs tabellen skall ta hänsyn till skiftande förhållanden under dygnet.
Banunderhållet - basen för en fungerande pendeltågstrafik - är eftersatt i hela landet och speglar denna och tidigare regeringars sanna politiska intresse för kollektivtrafik oavett vad munnen talar. Det är på sina faktiska handlingar och inte på sin breda svada som en regering skall bedömas.

Sedan är det andra samhällsgrupper som inte heller vill ha en fungerande kollektivtrafik och det är dom som med klockren säkerhet slår sönder busskur efter väderskydd. Sedan skall då detta motverkas av Västtrafiks ambition att reparera dessa inom 48 timmar (efter vad?). En ruta kostar cirka 1500 kronor får man veta. Till detta vill jag bara säga att jag ännu inte sett ett ända sönderslaget betongväderskydd. Att passageraren var tvungen att resa sig upp och ge sig till känna för bussföraren tyckte jag som förare inte var någon nackdel. Idag får man ju stanna och fråga om dom skall med för inte f--n är det alla som reser sig upp för att visa att dom vill åka med.

I skuggan av krånglande pendeltåg och bussar i bilköer var det lite befriande att läsa om Bohusbanan som fyller 100 år. Ånglok och vagnar med varierande komfort.....och allt i en lagom snabb takt. En gång i tiden åkte hustrun "skoltåg" till Kungälv på Bohusbanan och då kom hon i tid till skolan varje dag. Men som sagt det var då...och nu är det nu. Själv har jag vaga minnen av Säröbanans ånglok - men jag fick främst åka rälsbuss som man hade bytte till.

Äntligen har man satt ner foten i frågan om vilka hållplatser som linje 350 & 360 INTE skall trafikera. Här har under en längre tid rått djungelns lag. Sågbacken, Grändvägen, Daltorpskolan och Vasastaden skall hoppas över....och det har jag gjort i alla år....det står nämligen så i tidtabellerna, men särtolkningar har förekommit.

Om man nu inte är bilägare och om man köpt en säng, hur får man hem den? Man trycker in den i en buss? eller! Kanske ändå inte så lämpligt med tanke på att lastregler och inre säkerhet. En stor TV då -- tyvärr! Dock är frågan som så rätt tankeväckande mitt i all miljödebatt.

Satt och läste om helikoptrar och flyger högt över de egna samhället för att se det lite från ovan....Då slogs jag av en fundering. Kan helikoptrar vara ett inslag i framtida kollektivtrafik. De är då oberoende av Banverk och Vägverk och om Luftfartsverket kan laga alla luftgropar så är väl det i sin ordning. Helikoptern hindras inte heller av bilköer och annat otyg. Okey, blir vädret allt för bedövligt kanske dom inte kan flyga....???
Bara en tanke - flexibelt blir det i alla fall.

Var femte ombudsman inom Byggnads skall väck... vadå? Dessutom utreder den borgerliga regeringen en obligatorisk A-kassa. Ur led är tiden.
Fast lite intressant är det ändå att fackligt anställda nu ska ut på arbetsmarknaden och kriga. Kommer dom att vara med i facket? I tidningarna står det att var fjärde som kommer till en anställningsintervju kryddar sanningen. På gott och ont. -"Kan Du köra buss?" -"Javisst" ------- "Varför saknas bakdelen på Din vagn, Du sa ju att Du kunde köra buss!" -"Jag överdrev visst lite..."

Kan undra om man kommer att vara intresserad av att vara med i husbussens vänner efter ett liv som bussförare? Vill man ens äga en buss? Vill man ens se en buss? Kommer man att åka kollektivt?
Alltnog så kan tydligen en husbuss se ut ungefär hur som helst. Allt från tältsäng till villastandard. Före detta linjebussar, bokbussar och skolbussar byggs om. (På "min" tid byggde vi om två orkesterbussar till husbussar). Skall man ha 20-talet bussar parkerade på gården får man ha en rejäl plånbok och en ännu större gårdsplan. Tydligen har en familj från Karlstad så många bussar hemma hos sig. Dom har inte tröttnat i all fall.

Apropå Sprit så noterade jag något mycket märkligt här om dagen...Jag läste: Alkohol kan skada Din hälsa --- Det stod inte: Alkohol skadar Din hälsa. Det råder med andra ord tvivel på om spriten är skadlig eller inte. I trafiken är den livsfarlig i vilket fall som helst.

På lördagen körde jag runt i en buss där motorcheck varningslampa lyste hela tiden liksom lampan för öppen lucka. Båda var falska larm...irriterande att sådana grejor får felindikera år in och år ut - nästa lampa som tänds är väl också falsklarm då (och så skär motorn en vacker dag).

I miljödebattens bakvatten kan man notera att försäljningen av etanolbränsle E85 ökar, kanske inte med raketfart men i alla fall stabilt. När kan vi vänta de stora larmen om att E85 är jättefarligt (larm som säkert skulle kunna spåras till oljeindustrin)? Det har redan suttit "experter" i TV och berättat att oljan och naturgasen inte alls är på väg att ta slut det är bara påhitt. Trots detta svänger pendeln sakta men säkert bort från olja och diesel till förnyelsebara bränslen och de länder som lever på att exportera olja måste långsamt ställa om till annan produktion.

På uppmaning av Farbror-Sid tar vi med detta instick:
Se till att jag blir bloggad. Nu måste jag protestera mot denna så kallade blogg. Blogg är en dagbok på internet och inget forum för förskönade av en hel yrkeskår. Bloggen började bra med hårda tillrättavisanden av, i detta fall chaufförskåren, skarpt, koncist och med ypperlig skärpa och utan eftertanke, helt i mina takter. Men nu ser jag en förslappning av ordet och en dekadens, här hyllas och försvaras chaufförskåren. Vad vet du om sådana människor, vi på Myndigheten har erfarenhet av dylika personer eller resurser, för enkelhetens skull. Stapelvaran i kollektivtrafiken, läs chaufför, de lyfter lön och kör runt i fina bussar hela dagarna. De får se årstiderna och naturens växlingar och dygnets hela spektra av ljusskiftningar. De får träffa trevliga människor. Det har jag sett och jag vet, för jag behöver kollektivtrafiken för mitt viktiga arbete. Jag är Myndigheten och mitt arbete är mycket viktigt. Man kan säga att jag gjort mig oumbärlig. Det ser jag till att alla, då menar jag Alla, vet. Det är viktigt att i min position göra klart för alla att jag vet och kan Allt. Jag har tid att sitta och tänka ut allt, jag tänker och skriver mycket viktigt. Mina undersåtar, det låter kanske lite pompöst, men så ser jag det. Det är Undersåtarna som till synes bestämmer och är naturligtvis högst upp, men bara på pappret, i verkligheten är det jag. Undersåtarna är mig lydiga. Det bästa är att Myndigheten är utan ansvar. Det har jag skriftligt på. Så i min position behöver jag inte ta ansvar om något blir fel. Man kan säga, Sparkar man på mig så träffar det istället Undersåtarna, det är det fina med min position. Blir det istället beröm då stannar det hos mig, naturligtvis, för jag är hjärnan bakom allt, och det vet Alla.Så sluta med glorifieringen av en hel yrkeskår och försvara suspekta element, det är trams. Lyd ett råd från en myndig person, lägg ned den här patetiska bloggen eller ägna dig åt ditt navelskåderi i form av gamla LP, musik och annat konstigt./ Jag vill vara anonym för jag vill inte stå till svars".
Favoriter i repris måhända....

Ska du åka tåg till Skövde, enligt de tider som Västtrafik ger på sin hemsida, så duger bara kort. Vill du betala kontant, får du inte åka på Västtrafiks taxa, utan du får betala SJs taxa. SJ är lite dyrare än Västtrafiks zontaxa. Och SJ har dessutom mage att ta 50 kronor extra för att du köper biljetten på tåget. Ingenstans i "Vad kostar resan" står något om att Västtrafiks taxa inte gäller på Västtrafiks tåg.
Tack AXEL för denna upplysning - har ännu inte hunnit upptäcka denna läckerbit.


---Bra gjort idag---


Trädgårdsarbete....

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

Vi hade Sjötofta Marknad som firade 25 års jubileum som Sveriges minsta marknad? Ett lite märkligt inslag var annonsen som sa att Qstar-tappen hade sänkt bensinpris??? Tappen i Sjötofta är GULF!

---LÄNKAR---



Svemicke
Det blev ju lite fel i Veckobrevet....
Farbror Sid
Alltid läsvärd

25 augusti 2007

Lördagen den 25 augusti 2007

Veckoslutet


BIG IN JAPAN är väl ändå Carolina Klüft.

En gråmulen och lite kulen morgon, kor som lugnt betar på ängen, tranor som är ute och promenerar, kräftfiskare vid Viskan och en bil i diket efter en häftig fredagskväll. Välkommen till en vanlig lördagmogon på landet.
Endast en ordinarie som kör lördagen (jag) resten ersättare.

En liten veckosummering: Skall vi få en ny hållplats vid Hylte eller skall skolbarnen stå på vägen och försöka stoppa en stor dj--a buss? Det verkar rejält livsfarligt.
Detta påminner mig om något jag läste om skolbussar. I Bollebygd skall samma förare köra samma rutt varje dag för att på så vis öka tryggheten för barnen. På den "gamla goda tiden" när jag började köra var detta en självklarhet. Nu har det blivit ett försäljningsargument i Bollebygd.
För att fortsätta summeringen kan jag konstatera att "våra" bussar nu finns i Tranemo och att deras bussar finns hos oss samt att städningen på mindre än en vecka rasat totalt. Men det är å andra sidan naturligt. Dels har trafikchefen predikat att vi har betalt för att köra, inte för att städa och dels ger nuvarande tjänster inte så stora möjligheter till städning. Till detta kommer att de flesta förare inte bryr sig längre.

Nu är det inte Västtrafik som sätter tidtabellerna och körtiderna. Det är planerarna på BL som gör det jobbet. Så det vore nog bättre att sätta upp lappar med telefonnummer till planerarna på BL. Det skulle vi behöva göra i Borås också. Det är inte bara ni på landsbygden som har det på detta viset.
/En kollega i Borås

Det är ett mycket intressant inlägg och på förarcertifieringen 'lär man ut samma sak'. Med anledning av detta är följande insändarsvar signerat Västtrafiks informationsansvarige rätt informativt om hur allmänheten skall uppfattar samma sak. "....Vi (Västtrafik) är medvetna om problemet och vi (Västtrafik) har gjort vissa justeringar i tidtabellen."
Med andra ord: Allmänheten ska enbart se Västtrafik och inte BL, Orusttrafiken, Buss i Väst och så vidare....Därför ska Dina passagerare i stan och mina dito på landsbygden bokstavligt talat välta Västtrafiks klagomur över ända. Vi förare kan använda oss av samma kanal och klaga utav bara f-----n för att på så sätt nå fram. För jag tror att oavsett om vi kör i tätorten eller utanför får vi dagligen ta emot klagomål från våra kunder som aldrig kommer längre än till oss. Det är nu vår uppgift att se till att dessa klagomål kommer ända fram...via Västtrafik.
Förslaget att alla skulle kontakta facket kan kanske vara befogat -- har lite dålig koll på fackets roll i Borås för stunden, men i mina ögon är alla klagomål som går via Västtrafik enda chansen. Slå mot plånboken.

Några av oss gamla uvar har fått ett problem på halsen av moralisk art: Skall vi ägna oss åt kundservice och skyla över alla BLs tabbar eller skall vi offra vår yrkesstolthet och bara tänka på oss själva?
I dagsläget är jag nog inne på att ge avkall på både kundservice som yrkesstolthet och skapa en stormvåg av kundklagomål mot Västtrafik som slutligen landar i knät på BLs ansvariga och då är det Västtrafik som vill ha svar. Och det är Västtrafik som håller i pengarna.

VI måste göra något, men vem tar på sig rollen som vår egen bussChe Guevara och enar depåerna. Vi är djävligt eniga i Lockryd, men när man blir ensam i bussen försvinner kamplusten. BL kan köra rent olagliga turer bara för att depåerna inte kan enas. Härska genom söndring. Det behövs inget blodbad, (fast det är att föredra),för att ändra på detta ,det är bara att alla följer specarna till punkt och pricka, tar sina raster och pauser, respekterar promenadtiden till bussen som man ska åka med, (och den bussen är missad), så har man snart en veckas förseningar och dras med, då blir det snart ändring. Kollega frånåkt i Lockryd idag, taxi eller övertid?

Låt mig uttrycka min tanke i allt detta. Jag hoppade av från allt arbete med tjänster mm eftersom listombudet i Tranemo kunde så många fula ord som helst om mig. Jag valde då att inte stå ivägen för en gemensam lösning. Vad hänt sedan dess - båda parter lämnar in var sina planer istället för att gå in med en gemensam och så länge vi envisas med att gå på den stigen är vi bortom all hjälp. Jag tycker jag försökte bidra till en depåsamarbetslösning genom att stiga åt sidan för att inte blockera ett samarbete, men resultatet har än så länge varit magert. Det vill till ett helt nytt tänk (nytt populäruttryck) för att lösa upp låsningarna - kanske helt nya personer på båda håll - frikopplade från allt gammalt som varit och opåverkade av respektive lagledare, listombud m fl. Kan vara värt ett försök.

En effekt av att till punkt och pricka följa tjänstgöringsspecarna är att första bussen får dieselstopp. Den rullar med tre, eller vad det fyra, förare under dagen och kommer aldrig in för tankning och dessa bussarna har små dieseltankar (en rätt så viktig kunskap när man gör tjänster för vårt område). Till saken hör att vi aldrig haft dieselstopp under alla år innan. Vi kan ju vår egen trafik på våra fem fingrar.

Frågan är väl hur många av oss urinnevånare som är kvar om någon tid. Det går alltid lättare för de yngre än för de äldre att hitta nya jobb.

Vi har också förare som säger att dom har ett nytt bättre jobb - så frågan infinner sig automatiskt -- vad f---n gör Du här? Svaret har uteblivit ännu....

Redan nu efter en vecka är alla redo att riva ögonen ur en kollega och det gäller att ducka fort..... Gästförare från Borås hade till och med mage att anklaga mig för att ha gjort dessa usla tjänster - det kunde slutat illa.

Varför ställer aldrig någon krav på vår fackförening? Som det nu är, så betalar vi ju för att få SÄMRE arbetsvillkor?!
Min motfråga är simpel: Varför ställer inte Du krav på de som Ni valt som Era fackliga ombud. Alternativet: Varför är Du kvar och betalar för något Du aldrig får? I det fallet måste man börja med sig själv.....
Fast frågan är intressant från en annan synvinkel också. LO måste avskeda personal eftersom antalet medlemmar i de olika LO-förbunden hela tiden minskar. Så det finns en turbulens kring fackets vara eller inte vara just nu.

Kan dessutom påpeka att på mitt nuvarande schema finns redan två ggr där dygnsvilan är kortare än 11 timmar och då har jag bara kollat lite mindre än två veckor....

Från Farbror Sid: Måste säga att Bancoboy på senare tid lyckas överträffa sig på bloggen dagligen... mer sanningar och klara analyser om en kollektivtrafik får man leta efter...Måste också ge en eloge till Svemicke som kommit starkt med fina läsvärda blogposter nyligen...Så nog med hyllningar och smicker till bloggkamrater i området... puuh såna postitva ord tär på en sur gammal man... men i vart fall så hittar ni länkar till dem nedan till höger...
TACK GAMLE MAN - DET VÄRMDE

Det är Texasdag i Svenljunga idag.....Jag är inte där och super huvudet av mig!

---Bra gjort idag---


Jag har skärpt mig och lagt av med både yrkesstolthet och dåligt samvete och ställt in en nästan tom buss i garaget. Den var långt ifrån när jag tog den och på min spec skall jag inte tanka.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

Nu har jag definitivt dabbat mig. Förr om åren har jag alltid fått en specialinbjudan till Texasdagen i Svenljunga, så icke i år.

24 augusti 2007

Fredag den 24 Augusti 2007

Orsak & Verkan



Om man har en buss som enligt tidtabellen skall vara i Svenljunga 07:36 och om man samtidigt har en buss som ska avgå 07:40 - hur stor är sannolikheten att det finns kunder som tror att man kan byta buss i Svenljunga mellan 07:36 - 07:40????
Tidtabellen ljuger dock rätt rejält. Bussen kan inte ens med dubbelturbo och dubbla förknasare vara inne vid Svenljunga Station vid den tiden och jag vägrar jaga klockan/tidtabellen i alla sammanhang och speciellt inte med en buss fylld med skolelever. Bara tanken är horribel.
Man kan undra vad den planerare tänkte som trodde att det går att köra sträckan Mjöbäck -- Överlida Skola (inklusive lastning av skolelever på samtliga hållplatser) på 5 (fem) minuter för att sedan lossa och lasta vid Överlida Skola och ta sig ner till Överlida Centrum på 3 minuter. Att sedan lägga förstärkningsbussen 10 minuter senare tyder på vissa brister...... Jag kan inte med en linjebuss neka någon att åka annat än när bussen är fullsatt, sedan må det ta den tid det tar och jag kan inte med en linjebuss bestämma mig för att hoppa över delar av linjen för att hålla tidtabellen (som sprack redan i Mjöbäck).
Orsak: Mycket dålig planering och absolut ingen kunskap om lokala förhållanden....
Verkan: Chaufförer med hörselskydd......

Brist på pålitlighet debatteras nu i Göteborgsregionen med anledning av trassel med pendeltågstrafiken -- här debatteras inget alls för det berör ju inte lika stort antal personer...

Orsak: Felaktig planering... Dåliga kunskaper om lokala förhållanden
Verkan: Inte ens vår snabbaste chaffis klarade köra Svenljunga - Överlida Skola på 16 minuter.

Bolaget inbillar sig att man sparar pengar.... Ett rent självbedrägeri.


Tack för Din kommentar Resenären:
"Det effektivaste sättet att få till en ändring är just att göra resenärerna "lidande" det blir klagomål, klagomål och återigen klagomål. Räcker inte längden på er arbetstid till ändå tycker du, utan att ni gör skyler över och gör övertid för andras kalkylerande "misstag".

Det är alltså så att flertalet förare i någon mening jobbar gratis övertid för att få trafiken att flyta. Jag undrar t ex hur många som gör sak av att man inte får ut fulla raster på vissa tjänster. Mig veterligen ännu ingen - (utom jag som ju bråkar om allt - enligt vissa).
Andra åter jobbar på sin fritid..fråga inte mig varför?

En sak höll jag på att glömma. Depåerna har ännu inte lärt sig att samarbeta. Man går fortfarande bakom ryggen på varandra för att vinna inbillade fördelar.

---Bra gjort idag---


Avsagt mig allt som har med uppdraget som listombud att göra. Företaget går direkt på vår nya depåchef och hans kontaktombud så listombudsrollen är sedan länge helt överspelad och vad tjänsternas legitimitet beträffar så avgör det av klubbordförande och inte av listombuden. Dom har blivit en relik från fornstora dagar. Jag har inget behov av titlar utan värde.
Jag har att förhålla mig till en tjänst som jag aldrig får utförd. Jag måste tänka ett varv till. LO-kollektivet har tappat massor av medlemmar redan och man måste nu banta sin organisation och då bantar man i bottenskiktet först. Var och en är sig själv närmast när det gäller.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

23 augusti 2007

Torsdagen den 23 Augusti 2007

Tid är relativt


Satt bara och funderade om hustrun nöjder sig med att umgås med mig 20 minuter per dygn? Mina belackare skulle nog säga att det är för mycket.
Dagens lilla pass är på ynka 12.58 timmar vilket lämnar nästan exakt 20 minuter till familjeliv innan nästa pass börjar dagen efter. Det är endast genom att slarva med sömnen och göra slarvsylta av bussen som Du får mer fritid.
Dagens pass har en del intressanta finesser: Du skall hinna att på fem (5) minuter köra ut bussen ur garaget, göra säkerhetskontroll, ställa in radio och logga in två biljettsystem samt lägga in dagstidningar och ringa och berätta att Du kommit. Sedan skall Du på sexton (16) minuter tomköra en sträcka som i normala fall tar 23 minuter att köra. Är det någon som ens inbillar sig att den bussen avgår i tid? Det blir till att skriva med övertid - kunderna skall inte lida för planerarnas dumheter (även om det är lockande att sätta upp lappar efter hela linjen med internetadress och telefonnummer till Västtrafik).
Skillnaden på 10 minuter mellan ordinarie tur och dess förstärkningstur har också ställt till med problem liksom att 06:55 från Älvsered slutar att lasta passagerare efter Överlida Centrum. Livet är stenkul.
I dagarna ska visst båda depåerna presentera nya förslag till bättre arbetsvillkor.... må lycka och välgång följa dem på vägen (eller var det ..på de sju haven [kan det ha gällt båtar?])

Nytt är att man numera själv kan välja om man vill stanna och ta upp passagerare eller skita i det eftersom man tycker att man måste passa tiden på något annat ställe - orginellt.

---Bra gjort idag---


Kollat tider....

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

22 augusti 2007

Onsdagen den 22 Augusti 2007

Dikt & Verklighet


Dagens lilla betraktelse handlar om Dikt mot Verklighet samt Orsak & Verkan.

Dikten


Det finns förare i både Svenljunga och Tranemo som på fullt allvar tror att nuvarande delade tjänster strax är ett minne blott. Inget kan vara mer dröm än det -- dom tjänster vi kör nu kommer vi att få dras med och när man anser att dom är etablerade vrider man om skruven ett varv till. Enda orosmolnet torde vara om för många av "våra" resenärer började klaga hos Synpunkter Västtrafik. Ur BLs synvinkel är det bara bra om det går rykten om nya och bättre tjänster för då hoppas alla på det och alla slutar inte samtidigt.

Verkligheten


Verkligheten är som sagt att denna typ av delade tjänster har kommit för att stanna.
Verkligheten är att enigheten bland de relativt få förare som kör på de båda depåerna är så djävla låg så dom aldrig kommer ens klara att klara av att ordna ett gemensamt möte och fatta ett enhälligt beslut.
Verkligheten är att dom inte ens klarar av att organisera en vild strejk tillsammans.

Resultatet


Depåerna kommer att ha en massa missnöjda förare och detta missnöje kommer att påverka bemötandet av passagerarna. Depåerna får inga timanställda - vem vill jobba 13,08 timmar och få betalt för 6 timmar.

Effekter


Om du inte hinner ta ut din rast så faller problemet genast över till arbetsgivaren. Säg bara till trafikledningen som då skickar ut en annan förare.
Eftersom rastens utformning är sådan att den aldrig kan genomföras i verklighen (bara på pappret) är det bara att ha en reservförare ständigt stand by.

Allt detta nya med delade tjänster och jättelånga arbetsdagar och en massa åkande fram och tillbaka betyder för mig som inte har gångavstånd till arbetet att jag åker lika många mil som om jag arbetade i Borås, Ulricehamn eller Värnamo, fast jag kan inte dra av för milen för hemresa på rasten, men om jag hade kört till orterna ovan får jag göra avdrag. Alltså en ren lönesänkning och inget annat.

.-.-.-.-.-.-.--.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.---.-.-.-.-.-.-.--.--.-

Läser på hemsidan för en bredbandsleverantör att med 8 Mbit/s tar det 20 minuter att ladda ner en film. En rätt intressant info och inte ett pip om upphovsrätt och annat trams.

---Bra gjort idag---


Har varit på Östra Sjukhuset....svaren kanske inte var sååå bra!

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

21 augusti 2007

Tisdagen den 21 Augusti 2007

Billigare


Nu har vi åter olika priser i kollektivtrafiken beroende på vart man bor. Göteborgarna fick i går en rejäl sänkning! Årskortet sjönk med 1000:-- och månadskortet tappade 115:--... Skulle inte tro att det är en alltför djärv gissning att detta har gått ut över och kommer att gå ut över trafiken utanför städerna....Den som rullar i "glesbygden".
Från och med igår måndag säljer inte spårvagnsförarna biljetter längre....När får vi detta system? Åtgärden innebar också att tidpassningen på spårvagnarna förbättrades. (Om det sedan blev roligare eller tråkigare att köra spårvagn kan jag inte avgöra. Det var evigheter sedan jag åkte konduktör på släpet.)

Fast igår var det lite si och så med försäljningen. "Hajen" startade inte i alla bussar. Vissa fick ingen 'handskakning' med radionätet och därmed ingen uppgradering....Fast det var ingen direkt nyhet.

Att det regelbundet sker skadegörelse i bussarna är nog rätt så naturligt. Den uppfattningen förstärks när man läser om mindreåriga flickorna som går runt och sätter eld på brevlådor. Seriös brist på sysselsättning eller uppmärksamhetbrist? - skit samma - orsak & verkan.

En detalj har länge förundrat mig. Jag undrar hur svårt det är att bygga ett fungerande defrostersystem till en Volvobuss B10M och B10B? Dom bussar vi kör är av årsmodell 2001 och DEFROSTERREGLAGEN har nästan ALDRIG fungerat. Det är egentligen otroligt, men en rimlig slutsats efter 6 år är väl att det inte är ett nödvändigt tillbehör som måste åtgärdas.

En av våra tjänster ankommer Borås 07:29 enligt tidtabell och avgår 08:00 enligt samma tidtabell - faktiskt. Tiden från 07:29 till 08:00 kallas rast och för att fylla villkoren för rast skall den vara MINST 30 minuter. Nu kommer den bussen vid den tiden definitivt inte in till Resecentrum 07:29 (det är en massa passagerare som envisas med att kliva på på varenda hållplats mellan Aplared och Gånghester för att sedan med samma energi gå av på varenda hållplats från Brotorp till Resecentrum. Man får väl vara glad om man är framme runt 07:37. Sedan kan ju bussen självklart INTE avgå 08:00 enligt tidtabell eftersom rasten tog slut 08:00. Då börjar man ställa om biljettmaskiner, skylta om och lasta, för det hann man ju inte innan. Sedan skall bussen vara tillbaka klockan 09:59 enligt exakt samma tidtabell för att kunna avgå 7 minuter senare eller 10:06. Turboaggregatet på bussen är för dåligt och strypningen till max 100 km/tim ställer till problem; så det är hopplöst att hinna in till ens 10:06 om folk skall hoppa av och på vid varenda hållplats. Sedan skall den bussen spetsvända i Tranemo och f-n ta SJ m fl att dom får fälla några bommar. Nästa gång kör jag rakt igenom dom där lååånga djävla godstågen från Green Cargo.
Summan av kardemumman är att någon godkänd rast finns det inte på den tjänsten.... och att passagerarna var fly förbannade på förarbytet i Lockryd. Det artar sig till en kul höst med hörselskydd.
Tjänsten är med andra ord inte godkänd enligt avtal och jag måste nu skriva tidlappar.

Ponytail var på radion idag om nu någon hörde det....Man skall ringa till Synpunkten på 0771-41 43 00 varje gång en buss 'kör för fort' på Lilla Brogatan (som icke Boråsare är jag lyckligt okunnig om vart den ligger).

Debatten om arbetslinjen fortsätter och sjukskrivningar skall bannlysas. FK skall i högre grad än nu i kraft av sin stora kompetens överpröva alla läkares sjukskrivningar. Rekommendation: Gå direkt till FK och bli sjukskriven.. dom lär bli rätt trötta efter de första 100 patienterna :-) och läkarkåren kan ägna sig åt att bota patienter istället för att skriva sjukintyg som FK ändå ifrågasätter. Onödigt dubbelarbete.

För de av oss som har förmånen av en fungerande radio i bussen meddelas att Radio Sju tappar lyssnare till förmån för Radio Rix som har Mix Megapol i hälarna. Vart tog hederliga P1 vägen?

Vi skall nog vara glada att vi inte har en massa "skräp" bak på våra bussar. Förr när det fanns skidställ mm där bak var det en hel del tjuvåkning baktill. Den typen av adrenalinkickar för sysslolösa har flyttat över till pendeltågen istället. Nytt är att man videofilmar eländet med mobiltelefonen. De kanske är till tröst för föräldrarna som får se sonens/dotterns sista minuter i livet. För att titta på folks sista minuter i livet är det bara att surfa in på Youtube. Lycka till!

---Språkproblem:---


FRITT FRÅN RADIO & TV
"Jag gick ut i min dressade outfitt men pennkjolen gick inte att skriva med, men vad gör man inte för lite uppmärksamhet. Lack är inga meskläder och tjejer skall köra kostymer."
"Apoteket har migränveckor - så det gäller att undvika att gå in där på ett tag."
"JC annonserar hur mycket kläder barnen får för sitt 'barnbidrag' - visst är det skönt att slippa räkna själv."
"Nu vet jag inte vem som skall ha credd för detta? - men jag vill bli lyssnad på!"
"Har Du sett en storare buss någongång?"

---Bra gjort idag---



Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

20 augusti 2007

Måndagen den 20 Augusti 2007

Trafikavtal


Man kan verkligen undra om herrarna och damerna som förhandlat fram gällande trafikavtal tycker att dom gjort ett bra jobb och man kan undra vems intressen man tycker sig ha tagit tillvara... knappast den förarkår de är valda att representera.
"Det är riktigt att avtalet föreskriver att för linjetrafik där linjens längd understiger 5 mil får körning pågå i högst 2,5 timmar utan avbrott för paus eller rast. Avtalet föreskriver även rast på minst 30 minuter skall läggas ut senast efter 5 timmars arbete. Observera att tiden (2,5 timmar) före paus är körtid och inte arbetstid, vilket innebär att den totala arbetstiden före paus kan överskrida 2,5 timmar. I avtalet finns möjlighet till lokala avvikelser från dessa regler."
Då infinner sig frågan vem som gynnas av dessa lokala avvikelser, som rimligen skall tolkas som en försämring? Troligen inte chaufförerna. Lokala avvikelser delas inte heller ut till dem det berör av någon anledning.

"Avtalet föreskriver att den maximalt tillåtna ordinarie arbetstiden per arbetsdag får uppgå till högst 10 timmar. Däremot kan den så kallade ramtiden uppgå till högst 13,5 eller enligt lokal överenskommelse. Mot detta finns inga spärrar i avtalet. I avtalet finns inga krav på vilorum vid delat pass. Däremot finns reglering vid uppehåll på annan ort och olika ersättningar om dagrum, manskapsrum eller övernattningsrum tillhandahålls eller inte."
Alltså för vems skull är avtalet tecknat. Det är alltså lagligt med ett pass på 13,5 timmar så länge man slängt in totalt 3,5 timmars icke arbetstid lite här och där. Knappast ett avtal för förare, snarare för arbetsgivare. Kan man sedan pytsa in mer än 3,5 timmar, typ 6 - 7 timmar så blir ju arbetsgivaren superglad och föraren supersur, för ramen är ju fortfarande 13,5 timmar. Den som påstår att ett sådant avtal är skrivet med förarnas bästa för ögonen måtte vara blind. Om jag går omkring i Tranemo i minus 5 grader och får 1,50 kronor mer i timman blir jag knappast lyckligare.

---Bra gjort idag---


Kört mitt första totalt hjärndöda delade pass. Enda fördelen är att motivationen får sig en rejäl kick.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

19 augusti 2007

Söndagen den 19 Augusti 2007

Trafikdöden


"....förstår jag att olja är mer värt än blod och att vatten också är mer värt än blod."
"....chauffören var en vit man, vilket är relativt ovanligt bland bussförare nu för tiden."
Citat ur några böcker

Hot och våld mot busschaufförer verkar ha en tendens att öka. I vissa fall ställer kunderna löjliga krav och blir förbannade när föraren säger NEJ! Ibland vill kunden bli hemkörd (trodde det var taxi som ägnade sig åt sådant). Skydd med larm och kameror verkar inte vara nått skydd och på sikt kommer det att leda till att ingen vill köra under dygnets mörkare timmar. Respekten för förarna minskar hela tiden och tillmälena tycks florera på sina ställen. Att komma med ett ogiltigt färdbevis och då givetvis bli nekad resa kan resultera i uttalanden som "djävla invandrare" och "Jag tycker du skall åka hem, skulle vara skönt med en mindre här." Främlingsfientligheten är av allt att dömma djävligt djup rotad och en så simpel sak som ett försök att resa med ogiltigt färdbevis och bli avvisad räckte för att den skulle bubbla upp.

Trakikdöden ökar igen och stor ökning av dödsolyckor i tätort är två rubriker under den gångna veckan som oroat. Att antalet dödade i trafiken har ökat visar dessvärre okänslig statistik så det går inte att prata bort, Det som däremot kan göra en lite förvånad är alla ursäkter och bortförklaringar för att inte tala om rena spekulationer. Det beror på unga män (inte på unga kvinnor) har fått körkort fast kanske det mer beror på att fler super och kör bil eller kan det eventuellt bero på att vägstandarden har sjunkit och att samhället anamat en övertro på teknisk övervakning och alkolås är en het potatis för tillfället. Det märkliga är att det inte står ett ord om att förarna inte längre har förmågan att självständigt fatta egna beteendebeslut i trafiken. Förarna har under så läng tid fått allt serverat på silverfat. Här kör Du så fort och där får Du köra lite fortare och nu kommer det en skarp kurva och här får Du inte köra om och nu har vi fixat till vägen så att Du slipper och tänka och nu har vi satt upp skyltar som varnar för halka (hoppas att Du förstår vad det innebär). Vi har ju för f-n blivit totalt avtrubbade och vi har ett helt samhällsmaskineri med experter som hela tiden tänker åt oss. Tror f-n att det går illa då.
Sedan ökar dödsolyckorna i tätorterna i form av singelolyckor. Även här män i åldern 18 - 24 år. Det står ju fortkörning skrivet i pannan på dom. Här kan man fundera på vad som inte fungerade i utbildningen?

Veckans Veckobrev dök upp och innehöll för 'vår' del inget nytt. Det hade visst blivit lite slantar på incitament-grejen, men dom skulle stanna i Borås och berörde inte depåerna överhuvudtaget.
Så stod det något om kladdiga och sketna bussrattar, men det är väl i sin ordning = vi får inte betalt för att städa bussar utan för att köra dom.

Att först kalla på Polis för att sedan lugnt köra vidare verkar minst sagt måttligt smart - påminner mig om historen om "Vargen kommer".

Nu på måndag skall Vintertjänsterna rulla igång och vi kan lugnt räkna med en rejäl röra....Själv skall jag vara mycket ordentlig och inte använda mobil i bussen. Det har varit mycket negativ kritik mot detta. Måste nog ta med mig en hängmatta på måndag...skolan börjar tisdagen den 21/8 i denna kommunen så det blir lite ryckigt första dagen med en superdelad tjänst och ingen skolkörning = djävligt rörigt.
Av veckobrevet för vecka 33 framgår att man förväntar sig en salig soppa i minst två veckor framöver när det gäller trafiken för Svenljunga & Tranemo. Själv har jag ännu inte fått något arbetsschema så jag har inte en aning om vad jag gör på måndag och framöver, men så har det ju alltid varit i någon mening - fast inte så rörigt som nu. Tur att man inte är listombud längre!!!!! Sådant har kontaktombudet fått eller tatt på sin lott.

Verkar förresten som om Tranemo skall byta kontaktombud, men jag vet inte så noga. Klok person som drog i så fall... Nuvarande ordning kan inte klassas som någon höjdare. Den som lever får väl se vad som händer eftersom de senaste mailen från den kanten var lite förvirrande.

Det finns ett par detaljer som är värda att notera i och med trafikstart vintertrafiken. Den ena är att trafikföretaget behöver INTE sörja för att förarna skall ha någon ställe att vara på vid delade pass. Du kan alltså utan vidare tvingas vistas utomhus i full snöstorm i 4 timmar för att sedan gå in och köra andra halvan av Ditt körpass. Hur smart är det på en skala? Däremot är det viktigt att Du endast kör 2,5 timmar och sedan tar ett kort avbrott innan Du kör vidare. Vårt fackliga avtal lämnar som sagt en del i övrigt att önska.

I morgon ska jag vara på jobbet i 9 timmar och 38 minuter, men jag kör bara i 3 timmar och 47 minuter....intelligensbefriat.

Med tanke på utvecklingen av tjänsterna inom kollektivtrafiken i allmännhet så kan följande sammanfattning vara till viss glädje. Det handlar om vikten av att ha bra nätverk när man skall byta jobb. Annonser och sådant i all ära men ryggdunkning är än så länge en väl fungerande metod. Man kan alltså urskiljs 4 huvudtyper.

  • Minglaren som lätt får ytliga kontakter med många personer men som inte förmår underhålla dessa kontakter och inte heller klarar av att skapa närmare relationer.

  • Relationsvårdaren är bra på att skapa nära och varaktiga kontakter med en mindre grupp medmänniskor. Denne har ett djupt kontaktnät.

  • Strategen beter sig som namnet avslöjar utstuderat. Han odlar kontakter för givna ändamål och släpper dom ibland när dom är förbrukade. Som regel är hans kontakter knutna till samma bransch som han själv är inom.

  • Nätverkaren jobbar med mejlinglistor och communities på Internet. Hans kontaktnät är virituellt och han har kanske aldrig träffat en enda av sina relationer, men han är duktig på att underhålla sitt kontaktnät.


Huruvida kontaktnät är lika med ryggdunk och svågerpolitik beror väl på var och ens egen inställning, men om man vill komma någon vart får man gilla läget. Kontakterna kan många gånger vara mer betydelsefulla än utbildningen. En bra CV är med andra ord inte allt....

Är jag kompis med advokater och läkare så har jag chans till bättre jobb och högre lön än om min polare är pizzabagare eller förskollärare. Orättvist eller inte - det avgör inte jag men det är bäst att omgående börja bygga en egen relationsportfölj, se ovan
Utbildning och erfarenheter må vara viktigt. Men för att få ett bra jobb är det minst lika betydelsefullt med rätt kontakter. Det konstaterar en forskare vid Tema etnicitet, Linköpings universitet. Han har tagit reda sambanden mellan personers sociala nätverk och deras position i arbetslivet. Han har undersökt sambanden mellan kontaktnät, lön och anställningsförhållanden och resultatet var entydligt: De som känner många med högstatusjobb har själva högre lön och stabilare arbetsförhållanden. Det visade sig också att flertalet fått tips genom kontakter. När många jobb förmedlas genom kontakter gynnas de som redan har en bra plats i hierarkin. Det gör att samhällets hierarkier hela tiden återskapas. Forskaren tror därför att en enskild person har små chanser att göra karriär genom att lära känna rätt folk. Strukturerna är sega och för den som står utanför är det svårt att hitta kanalerna in i maktsfärerna. Karriärcoachen är dock av en annan åsikt. Hon menar att det visst går att förbättra sitt nätverk. Det första steget är att tänka ut vilka kontakter man är i behov av. Sedan gäller det att sätta igång med kontaktknytandet. Rent konkret kan det till exempel innebära att gå på mingelkvällar och föreläsningar, ringa upp gamla bekanta för att fråga om läget. Man måste ändå skilja mellan att nyttja och utnyttja. Ett vanligt misstag är att bara tänka på sitt nätverk när man behöver det. Men att ringa runt i panik till avlägset bekanta när man behöver jobb är ingen bra strategi. Relationer måste vara mer långsiktiga för att ge utdelning. Det är i goda tider man bygger relationer. Effekterna av nätverkande kommer på flera års sikt.

Vissa mobiltelonoperatörer gör i stort sett vad som helst för att få en bit av kakan. Man skyr inga medel och barn får plötsligt nytt abonemang utan att ens bett om det. Skrämmande utveckling...
Kan vi börja skicka ut någon typ av månadskortsliknande pryl som vi sedan tar jävligt bra betalt för bakvägen så kommer vi att få en massa ofrivilla resenärer under en beränsad period. Det är ungefär samma sak, fast vi skulle kunna lägga till lite finstilta regler som gör att man måste köpa månadskort i minst 24 månader. Att det fortfarande får finnas hästhandlare på marknaden.
Tips till den som vill kolla mobilsamtalskostnader: Telepriskollen

---Bra gjort idag---


Gått igenom de flesta uniformsplaggen inför måndagen.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

16 augusti 2007

Torsdagen den 16 Augusti 2007

Surströmmingspremiär


Det är då själva *humhum* att man inte har några riktiga surströmmingskompisar i närheten längre.....

Styrelsen för Borås Lokaltrafiken har beslutat att allt upphandlingen av nya bussar ska tas om eftersom ingen av anbudsgivarna uppfyllde samtliga krav. BL:s styrelse gav i en första vända anbudet till Scania som var ett par miljoner kronor billigare. Man kunde acceptera avvikelserna med hänsyn till ett lågt priset. Scania var även förarnas favoritmärke. MAN begärde då en överprövning och inför hotet av ett bifall valde man att ta om allt från början. Ordern är värd drygt 50 miljoner kronor och omfattar 20 biogasdrivna bussar.
Den intressanta biten i detta är att det flertalet förare prioriterar väger INGENTING. Det finns inte ens med i anbudssvaren. I denna bistra ekonomiska värld finns inte längre den typen av hänsyn, dessvärre.

Det gick alldeles för fort under resan och jag är arg för att chauffören inte reagerade på att något hänt i bussen. Resan blev en obehaglig upplevelse. Vid inbromsningen gled hon ner från passagerarsätet och kanade på ryggen utefter mittgången. En trasig tröja och rivsår på ryggen vittnar om det som hänt. Ont i kroppen bland annat i ryggen och i höften är andra minnen. Chauffören märkte inte vad som hänt utan fortsatte körningen i samma höga fart. Istället var det medpassagerare som fick hjälpa henne upp från golvet. Väl framme där man skulle byta buss så ville man ha en förklaring från chaufförens sida, som sa att han var koncentrerad på körningen.
Hela berättelsen är lite för ensidig - buss kör för fort och en enda sittande passagerare glider av passagerarsäte. Ledsen, men jag köper inte denna story. Man ser 'i den stora backspegeln' på tok för mycket passagerare som inte förstår faran i att ränna runt i ett fordon som rör sig i trafik. Körde bussen, som i detta fallet, på landsväg får hastigheten vara upp till 90 km/tim om trafikförhållandena medger det. Om då någon medtrafikant bär sig illa åt, en älg kliver ut eller något annat som han vara omöjligt att förutse inträffar så blir det lite "plötsliga stopp". Detta med säkerhetsbälten i en buss kanske kan visa på allvaret i att sitta ordentligt på sin plats.

Olika kommuner planerar att höja priset på färdtjänsten vilket givetvis oroar användarna. Det är alltid svårt att ta tillbaka en förmån. Många brukare hävdar att färdtjänsten är en livlina ut till samhället och om förslaget går igenom kommer det att leda till att dessa isoleras. Det är orättvist att det ska kosta mer för dem att leva normala liv säger man på Synskadades Riksförbund i Göteborg. Förslaget ligger helt i linje med Kolla-projektet, Göteborgs Stads satsning på att anpassa kollektivtrafiken för nästan alla fram till år 2010. Genom att höja priset vill man uppmuntra färdtjänstens resenärer att använda den allmänna kollektivtrafiken mer. När man gör en stor satsning på att anpassa den allmänna kollektivtrafiken så är det viktigt att de som kan använda den också gör det. För många är det i nuläget omöjligt att åka vanlig buss eller spårvagn själv. Själva grundbulten i Kolla-projektet (förutom ekonomin) är, så vitt jag förstått saken, att man ska kunna vara en självständig individ som inte är beroende av speciallösningar. Man skall jämnställas med övriga samhällsmedborgare.
Kolla skall utläsas: Kollektivtrafik för alla.
Det är lite intressant att vissa grupper som idag utnyttjar färdtjänsten inte välkomnar kolla-projektet som syftar till att jämnställa dessa med "normala" medborgare. Det blir ju samma pris för dessa som för "normala" brukare. Men som sagt det är alltid ett helvete att plocka bort en förmån. Färdtjänsten fungerar lite som dörr till dörr och det kan aldrig kollektivtrafiken ersätta fullt ut.

Vår nya vice riksbankschef har talat och en viktig sak som hon sa berör ju min bransch. "Efterfrågan på arbetsmarknaden har ökat väldigt mycket. Hon spår att bristen på arbetskraft till och med kan bli större än väntat.
I det läget kommer ett intressant spörsmål in i bilden: Är nuvarande kollektivavtal för vår bransch ett avtal som sätter arbetstagaren i centrum? Jag hävdar att det INTE gör det. Ett avtal som tillåter 13,5 timmars dygn, inte innehåller några krav på utrymmen att vistas i vid delade pass (du får visserligen skenbart lite mer betalt för att gå ute och frysa i 4 timmar - men det är en klen tröst). Jämför med Byggnads krav på hur det skall se ut på en byggarbetsplats - stor som liten. I vårt avtal går det mesta att förhandla bort lokalt. Det är inte ett avtal som följt med sin tid. I en situation där arbetskraften kan välja och vraka ligger bussföraryrket knappast på 1:a plats hos flertalet.
Det kommer nog att bli turbulens även i andra branscher med dåliga arbetsförhållanden. Att sedan sammanhållningen bland bussförarna är relativt låg gör att förändringar blir svårare att genomföra.

---Iaktagelser---


Efter att ha läst igenom Camilla Läckbergs fem utgivna böcker, som hon med skicklig marknadsföring fått ut stora upplagor av, har jag kommit fram till vissa högst personliga iaktagelser. Hon har arbetat med rätt så smarta mallar, som man kan identifiera om man är uppmärksam och vill se hur hon byggt upp sina böcker. Hon har skickligt utnyttjat mallarna - men efter 5 böcker kan jag tycka att hon bör modifiera dessa schabloner så att inte kommande böcker blir helt identiska till sin uppbyggnad som de fem som hon fått utgivna. Som sagt: min högst personliga åsikt. Att lägga in huvudpersoner som växer bok för bok är ett smart grepp. Därför är hennes böcker egentligen flera böcker i en. Där finns deckarhistorian som ibland kan vara lite långsökt, där finns huvudpersonernas vardagskamp för tillvaron, där finns ett antal bifigurers liv och leverne mer eller mindre anknytna till handlingen. Ett intressant drag är att alla bifigurer INTE bär på pusselbitar i deckarhistorian. Där finns också samhällsreportagen och kvinnokampen samt kampen för HBT-personer.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

15 augusti 2007

Onsdagen den 15 Augusti 2007

Stor stad - liten ort


Det är rätt intressant att vår huvudstad, som av naturliga orsaker har störst volym kollektivtrafik, har en intresseförening för de som nyttjar denna nyttighet (lite göteborgsvitsig där). Kan man förresten kalla spårvagnstrafiken i Göteborg för rättesnöret. Det låter ju betydligt trevligare än socialsnöret i alla fall. Adressen till Stockholmarnas hemsida finns nedan.
Kollektivtrafikant Stockholm
Det bästa med Stockholm är väl annars tåget till Göteborg.

Med en bra kollektivtrafik minskar behovet av färdtjänst, skolskjuts och andra särlösningar. Det verkar som vi använder kollektivtrafiken mer nu än tidigare. Antalet kollektivresenärer i hela landet ökade med fem procent, enligt statistik från Statens institut för kommunikaitionsanalys. Själva idén med kollektivtrafik är att det på alla sätt är klokt att flera människor som ska resa längs samma sträcka vid samma tid åker tillsammans. Och idén om kollektivtrafik fungerar även när man har särskilda behov, som när man behöver färdtjänst eller sjukresor eller när man bor i ett område där lite färre personer reser.

Under 2005 hade Västmanlänningarna drygt 42 km kollektivtrafikerad väg per person, men under 2006 hade antalet kilometer sjunkit till 39. Anledningen till sänkningen är att Västmanlands lokaltrafik har tagit bort vissa linjer och hållplatser där antalet resande har varit för få. Man har tvingats göra val. Man kunde inte köra trettio minuter från järnvägsstation till järnvägsstation med för många stopp. Så man har sett över var man har ett frekvent resande och anpassat linjerna efter det. Under de kommande tre åren kommer kollektivtrafiken i länet att genomgå en förändring. Man kommer att satsa på att ge fler personer möjligheten att kunna ta bussen när de ska resa. Vinnarna blir de som till exempel jobbar skift och slutar sent eller de som vill ha kortare restider eller vill ha fler avgångar att välja mellan. Men förlorarna är de som bor på landsbygden. Det beror på att det är så få som åker därifrån att det helt enkelt inte blir lönsamt att låta linjerna stanna. Men trots att flera hållplatser på landsbygden redan har försvunnit och några till kommer att försvinna på vägen ska finnas möjligheter för dem som bor på landet att resa kollektivt. Det låter lite som att ha kakan och äta upp den. Trenden är dock tydlig vart man än vänder sig och tittar, landsbygden avvecklas till förmån för städerna.


Lånade denna lilla story från Svemicke. Den var bra ju....
Läste i ett veckobrev att ytterligare en förare öppnat bussens bakparti på samma plats i Svenljunga förra veckan. Det är rätt intressant eftersom att det skedde på en måndag och vad jag erfar så körs det bara till Svenljunga med oerfarna förare förare från Borås på söndagar, så den som gjorde det nu måste vara en, enligt trafikchefsassistentens utsago, erfaren förare. Jag var sålunda ej involverad i denna olycka på något sätt. Kanske assistenten ska fråga föraren varför han körde på "villovägar"? Han ska ju vara erfaren. Gör man sådana misstag då?


En av våra förare har observerat tre herrar på höstpromenad från Kjellgrens Buss till hållplats Industrigatan. Nu har dom tre ju gått in sig så att säga och då är det väl lika bra att dom tar hand om resten också.....Tranemo Depå får nu tre fräscha förare som är väl ingångna i det nya systemet och som samtliga tycker att det är bra och då är det bara UPP TILL BEVIS och kör själva när det nu är så bra. Den hittillsvarande depåansvarige i Tranemo har enligt pålitliga källor tackat NEJ till allt ansvar som kontaktperson.

---Gjort bra idag!---


Satt upp trådlöst Internet - ej hemma - finns redan.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

Tisdagen den 14 Augusti 2007

Det händer grejor



EU överväger nu att skaffa ett eget "electronic travel authorisation system", liknande det som införts för resor till USA. Det betyder att EU kommer att tvinga folk att registrera en massa data om sig själva och sitt resande. Om nu detta ska gälla även för resor inom EU så blir scenariot verkligen intressant. En talesman för EU-kommissionen säger att man överväger att systemet även ska innefatta EU-resor. Nu avser detta i första hand flyget, men inget säger att det inte inom kort även omfattar såväl tåg- som busstrafik. Då har vi järnkoll på hur folk rör sig.

Det finns många fördelar med trängselskatten. Några saker som så där omgående faller en i minnet är att det blir färre bilar och därmed bättre miljö i den stad som har trängselskatt. Detta leder även till att bilåkandet minskar och därmed minskar klimatpåverkan. Som ett resultat kommer fler att åka kollektivt vilket ger mer pengar till kollektivtrafiken och därmed en snabbare och bättre utbyggnad. Självklart skall inkomsterna från trängselskatten användas tills satsningar på kollektivtrafik. Inte på nya vägar. Nya vägar innebär ökad bilism. Bilismen borde på alla sätt som står till buds, minskas.
Fast minskad bilism innebär samtidigt våldsamma omställningar av samhället. Minskad biltillverkning tar bort mängder av arbetstillfällen inom bilindustrin, hos underleverantörer, hos reservdels- och tillbehörssektorn, däcksindustrin kryper, drivmedelsbranschen får problem, hur affärscentra är placerade eftersom de är baserade på bilism och en massa andra faktorer - icke att förglömma de enorma skatteförlusterna. Undrar hur hög trängselskatten skulle behöva vara för att täcka skattebortfallet?

Skåne föregår med gott exempel på en smidig kollektivtrafik. Man har en lokaltrafiken som fungerar riktigt smidigt. De som bor i utkanten av Lund behöver inte åka buss in till centralen för att sedan hoppa på ett tåg, dom kan ta tåget direkt trots att bostadsområdet trafikeras av buss. Pågatågen och Skånetrafiken borde vara ett exempel för andra länstrafikbolag, som inte tillåter tågtrafik på sträckor som har buss. Kollektivtrafiken borde konkurrera ut biltrafiken och samarbeta med övriga kollektiva trafikslagen i stället för som nu slåss om passagerarna.
Sätten äro många och exemplen goda. Dessvärre är Skåne inte speciellt glest befolkat vilket gör att det är svårt att i alla lägen göra jämförelser dessvärre.

Bakgrunden är att under 2004/2005 påbörjades inom Västtrafik ett projekt som gick ut på att försöka skapa och sammanställa en enhetlig terminologi över trafikplaneringstermer. Detta känns som att kasta pengar i sjön - kan bara hoppas att jag har fel.

---Gjort bra idag!---


Räknat tid och nycklat....

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

13 augusti 2007

Måndagen den 13 augusti 2007

Kommentarer


Vissa personer som läser bloggen - och som lämnar kommentarer - får mig att undra varför dom överhuvudtaget surfar in och läser? Min logik räcker inte till där, för dom verkar alltid druckit ättika till frukost - men det är ju deras ensak; mig rör det inte i ryggen. Jag funderade bara på hur en sådan person är funtad i huvudet? Undrar just om typen skulle passa som romanfigur?

Med de nya vintertjänsterna ligger en besparing gömd...man behöver nog aldrig betala mottagaravgift, eftersom man aldrig hinner titta på TV. Fiffigt Elin!

Det kom ett e-postmeddelande och jag måste ärligt undra hur avsändaren tänk? Meddelandet innehöll ett förslag till nya tjänster för de båda depåerna. För den ena depån fanns inte en enda delad tjänst medan den andra fick två (2) delade tjänster. Att vissa tjänster rent praktiskt inte ens gick att köra pga att samma fordon och förare skulle vara på två (2) platser samtidigt kan vi lämna därhän... Det jag blev fundersam över var hur man resonerade när man skickade iväg ett sådant förslag?????

Studerar man Svenska Naturskyddsföreningens Hemsidor som berör kollektivtrafik får man nått att fundera över.

Så mycket som en tredjedel av Sveriges vuxna befolkning har kollektivtrafik som enda resealternativ. Kollektivtrafik är också mycket viktig för att uppnå samhällets målsättningar om ökad trafiksäkerhet, minskade utsläpp och bra miljö för oss alla i våra tätorter. Att kollektivtrafiken är så viktig skulle man inte kunna tro när man följer samhällsdebatten. Bilintressena är resursstarka och pengarna flödar in i lobbykampanjer och politikerpåverkan. Kollektivtrafiken däremot berör många men försvaras av få.

Den totala kostnaden för lokal och regional kollektivtrafik var år 2002 cirka 20,8 miljarder kr. 40 % utgjordes av biljettintäkter och reklam bidrog med 20 %. THMs ägare, kommuner och landsting, investerade resterande % för att finansiera driften. Staten bidrog med ett mindre ekonomiskt bidrag via Rikstrafiken. De allmännas kostnader för att köra kollektivtrafik uppgår till ca 1000 kr per invånare och år. Fördelningen sett i hela Sverige är att regionen bidrar med två till tre gånger mer än kommunerna.
Kollektivtrafikkommittén gjorde 2003 en inventering av den ekonomiska situationen hos THM och deras ägare, kommuner och landsting. Inventeringen visade att underskotten hos THM förväntas öka kraftigt kommande år. Viktigaste skälet till de kraftiga ökningarna är att kostnader vid nya upphandlingar ökat kraftigt och beräknas fortsätta öka. Samtidigt ser den ekonomiska utvecklingen hos ägarna kommuner och landsting bekymmersam ut. Kommittén bedömde ägarnas möjligheter att täcka ökande underskott hos THM som mycket begränsade. Kommittén såg därför en överhängande risk att THM kommer att tvingas skära ned trafiken och beskrev situationen som alarmerande i många län. Man menade att det måste tillföras mer statliga medel till kollektivtrafik.
En enkät till THM gjord 2004 stärker bilden av en bransch i kris. Med något enstaka undantag beskrev THM sin ekonomi som svag.
Av 21 THM i landet svarade 15 att de väntar en minskning av trafikutbudet i vägkilometer perioden 2000-2007. Fem THM kalkylerar med minskningar kring 30 procent eller mer. Endast fem THM räknar med ökad trafik. En allmän trend är att trafiken i storstäderna väntas öka, medan relativt stora minskningar kommer ske på landsbygden.
Det förefaller som om fördelning av medel till infrastrukturen verkar ske mellan tummen och pekfingret. Ett starkt inslag av bypolitik, där alla inblandade kommuner måste få någon del av kakan, kan sannolikt förklara många olönsamma vägprojekt.
Det är svårt att jämföra kostnadsutvecklingen över tiden för olika transportslag, inte minst för att priset för kollektivt resande sätts lokalt och regionalt och därför varierar mellan olika delar av landet. Olika rabatter och biljettyper påverkar också reskostnaden. Även bensinpriset uppvisar rejäla variationer.
En sådan jämförelse för perioden 1971-2004 visar att hushållens disponibla inkomst ökade ungefär i takt med priset på bensin. En liter bensin tog alltså inte större ekonomiskt utrymme från hushållen 2004 än den gjorde på 1970-talet, trots att realpriset på bensin då var betydligt lägre än idag.
Om priset för ett månadskort vid Stockholms lokaltrafik (SL) används som exempel på kostnaden för kollektivt resande visar det sig att den reala prisökningen perioden 1971-2004 är 100-200 procent och att ökad disponibel inkomst bara kan kompensera för 30-50 procent av realprisökningen. Det kollektiva resandet tog alltså en större del av hushållens ekonomiska utrymme 2004 än det gjorde på 1970-talet.

År 1950 svarade kollektivtrafik för 47 % av den totala persontrafiken i Sverige och 1990 hade den andelen fallit till 20 % och det trots att antalet personkilometer inom kollektivtrafiken nästan fördubblats. Förklaringen är att bilresandet ökat och att vi sammantaget reser allt längre - i genomsnitt ca 5 mil per person och dag, jämfört med ca 1 mil 1950. Antalet resor med lokal och regional kollektivtrafik har de senaste 20 åren legat hyggligt stadigt med en viss ökning på senare år, då främst i storstäderna. Däremot fortsätter antalet resor att minska i landsbygdstrafiken. Bilåkandet har däremot ökat i och med att man använder bilen även för korta resor.

Lösningen på snedfördelningen är givetvis en omfördelning av de offentliga stöden i en rad olika former. Reseavdrag för bil är ett stöd till exempel. Sänkt moms på biljetter i kollektivtrafiken ett annat och ingen skatt på drivmedel till kollektivtrafik ett tredje, bara för att dra några exempel.

Hallå där alla kollektivtrafiksprofitörer runt om i landet...(Här en debattör med 0-koll) hur behandlar ni era kunder egentligen? Är det meningen att man ska smälta ned och flyta bort för att man tvingas gästa ett av era fortskaffningsmedel? Visst. Vi bor i Sverige. Det är kallt som fan större delen av året. Och klart att klimatanläggningar kostar stålar. Men det förutspås ju att vi går mot varmare klimat. Kanske dags att satsa på era resenärers välbefinnande också? Ibland undrar jag om busschauffören har det lika jävligt där han sitter (undra icke fråga nästa gång), eller om han har en egen liten klimatkontroll på intrumentpanelen. För det är förkastligt vilket som: Om han har det så är det fan så orättvist mot resenärerna. Och om han inte har det så är det ju arbetsmiljövidrigt. Så här kommer min idé: Om ni bara sparar in lite på den förbannade värme ni brassar på med på vintern, när alla ändå är påpälsade från topp till tå, så kanske ni kunde ha råd med lite kyla också, på sommaren.

---Gjort bra idag!---


Vi har firat dotterns födelsedag--------!!!

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

11 augusti 2007

Lördagen den 11 augusti 2007

Skit Du i det


Skit i vad jag gör - jag har jämt rätt! Jag är nöjd, nöjd, nöjd! Allsången på Skansen är redan slut för i år. Trist!

Enligt veckobrevet för vecka 32 så är två frågor om Svenljunga & Tranemo Depåer som inte är lösta - den ena är vilka som skall vara kontaktmän och det andra är att det är lite turbulent. Som jag ser det så verkar det mer som uppror. Det verkar till och med som de två depåerna skall förena sina styrkor för att komma till rätta med situationen. Det är i alla fall vad olika förare sagt......Vad vet jag...har semester....

Gå i väggen -- eller bli utbränd, skall inte räknas det som sjukdom. Glöm att Du blir sjukskriven. I oktober beräknas de nya riktlinjerna vara klara, men redan i dag finns uppgifter om vad de kommer att innehålla. Ett 90-tal diagnoser har fått nya anvisade sjukskrivningstider och riktlinjer om förväntad arbetsförmåga. Målet med projektet är att minska de rutinmässiga sjukskrivningarna. En grupp som drabbas hårt är de som har diagnoser om utmattning. Utredarna säger nu att i normalfallet skall den vara noll dagar för utmattning och lätt depression. Vid sömnstörningar kan det kanske bli några veckor. Vi vill undvika att folk fastnar i långvarig sjukskrivning. Sjukvården skall istället erbjuda stöd. Sjukskrivningar är ett samhällsproblem som vi måste komma tillrätta med. Man undrar vad det är för människor som hittar på det här idiotiska förslaget. Det kommer att slå stenhårt. Vi kommer att få fler självmord om det här förslaget går igenom. Ett effektivt sätt att ta ner samhällskostnaderna. Visst ser det lite ut som en tanke att detta kommer samtidigt som vi får arbetspass som definitivt skickar oss in i väggen.
Jämför gärna med hur man sparar på de äldres behov för att minska deras kostnadsbelastning på samhällets, för vad det egentligen handlar om är pengar och inget annat. Kostnadsbeparingar och då spelar människoliv ingen större teater. Jorden är överbefolkad redan som det är.


Det är så lågt, det är bullrigt och det kränger i kurvorna, säger spårvagnsförarna. De nya spårvagnarna har inte fått någon bra start i Göteborgstrafiken. Sedan kritiserades vagnarna av passagerare på grund av störande ljud och dåliga klimatanläggningar. Ryckandet i kurvorna är värst. Varje gång den svänger känns det i kroppen. Många har fått smärtor i ländryggen på grund av att man spänner sig hela tiden. Det pratas mycket om det här bland förare och ingen är nöjd. Göteborgs Spårvägar bekräftar att man har fått många klagomål från förare med smärtor i ryggen och spänningshuvudvärk. Flera har sjukskrivit sig. Då bytte man bland annat infästningen på förarstolarna och då blev förarna åksjuka istället. Kollektivtrafik är bra, men dålig kollektivtrafik är inget vidare och taskiga förarmiljöer ruttet. Synd att inte kårandan är bättre för då hade inte en enda av dessa vagnar rullat förrän de var fullt utprovade - nu får förarna vara försökskaniner.

En 57-årig man hotade att skjuta alla passagerare på en buss i Mölnlycke. Nu åtalas han. Mannen körde efter bussen i hög fart. När chauffören stannade vid en hållplats klev han på och skrek att han skulle skjuta alla om de inte steg av. Mannen har uppgett att han hade druckit flera starköl och att det är "alkoholen som ställer till det. Han åtalas för olaga hot, grovt rattfylleri, grov olovlig körning och vapenbrott. I mannens hem fann polisen patroner till en magnumrevolver. Inget vapen har hittats. Kollektivtrafik kan verkligen vara lite för spännande ibland - fy fan sicket folk!

Är Du chaufför, kock och snickare - då är Du eftersökt....grattis. Just nu gäller detta Halland och dit är det inte så långt. Apropå förare så har yrkesförare som kör Scania Lastbilar sin egen lilla tävling - Young European Truck Driver. Där är åldersgränsen passerad. Det lär finnas ungefär 300 000 Scania som rullar i hela världen så en sådan tävling är bra varumärkesreklam.

Kan också notera att alla bilar över en natt definierats om och blivit miljövänliga - eller plockas ner i bitar på ett miljövänligt sätt (vad det nu innebär?). Miljöbilsdemontering, Det går inte att sätta pris på miljön, men nu är den 20.000:-- lägre, Tänk Miljö Tänk XXXX, Miljöklöver, Bästa Miljöbil 200X, Miljöbilspremie, osv osv.... fanasatiskt.




---Gjort bra idag!---


Lagt golv.

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

Camilla Läckberg är bra, en bok kvar så har jag läst allt hon gett ut så här långt. Hon har en intressant mall att skriva efter har jag noterat. Skall bli kul och se om fler ser den mallen.

10 augusti 2007

Fredagen den 10 augusti 2007

Godsbuss





Så skall en riktig buss på landet se ut.......

1/4:del av Filipstad bar mitt efternamn, men när jag slog på Eniro så fanns det inte en innevånare i stan med det efternamnet. Man hade kanske blivit kändis i den stan?? :-))
[Spydiga kommentarer förväntas från de surmagade].

Sabotage låg bakom tv-avbrottet den 7 augusti. Så det behövs inte mycket för att släcka Sverige med andra ord. Orsaken till att vi alla var utan bild i rutan var att en fiberkabel hade klippts av i en gatubrunn på Hisingen i Göteborg. Om det var sabotage, inbrott eller vandalisering bakom är det ingen som vet, men händelsen visar hur sårbart samhälle vi lever i. Ännu otäckare blir det när inte ens reservsystemet behagade ta över.

Vill vi verkligen vara ständigt övervakade? Frågan har fog för sig. Självmordsbombarna i London undgick upptäckt den 7 juli 2005. Det var först i efterhand som de fyra attentatsmännen kunde spåras och identifieras med hjälp av bilderna. Mordet på Anna Lindh förhindrades inte av kamraövervakningen. Sant är att gärningsmannen kunde gripas tack vare bilderna. För en tid sedan polisanmäldes en passagerare för våld mot en bussförare och en CD med bilder bifogades, med chauffören fick likafullt en smäll på käften. Det finns med andra ord starka skäl att tro att denna typ av passiv övervakning INTE skyddar mot gärningen utan enbart ger en viss möjlighet att i efterhand straffa brottslingen. Skulle jag varit utsatt för grov misshandel vore det i sanning en klen tröst.

Hur ska man väga övervakningen mot värnet av mitt privatliv? Vill jag bli filmade när jag träffar en vän på stan? Tekniken utvecklas med en skrämmande hastighet. Med hjälp av sk backscatter, en teknik där kamerorna skickar ut knippen av högenergiljus och registrerar den reflekterande strålningen, kan tullare och poliser se oss in på bara kroppen, kolla efter bomber i parkerade bilar eller upptäcka illegala invandrare gömda i lastbilar med frukt. Polisen i andra länder spanar om natten efter misstänkta från en helikopter med IR-kamera. Samtidigt fastnar oskyldiga människors kärleksmöten på videobandet. "Vi måste jobba så här efter den 11 september", förklarar polisen. Men är det verkligen sant? Är övervakningskameror ett verksamt medel mot terrorister? Erfarenheterna från London motsäger det. Kamerornas bilder är alldeles för suddiga och tagna från för dåliga vinklar för att möjliggöra en effektiv identifiering. Men kanske kan framtidens teknik med dataindentifierade nyllen ändra på detta? Tänk att Ditt nylle tas av en kamera någonstans och systemet säger, jaha nu är Carl i Knallerian igen. Samma system slår larm om ett "brottsligt" nylle dyker upp. Storebror kommer också att kunna se Dig från rymden på detta sätt. Knuffa hustrun och kamrorna vet det också....i framtiden är snesprång inte möjliga -- datorerna skickar ett sms till den andra parten och säger att nu är den faan otrogen igen!!!!

---Gjort bra idag!---


Byggt om nätverket i huset --- puuhh!

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

09 augusti 2007

Torsdagen den 09 augusti 2007

Ack Värmeland Du sköna.......


"....Terrängen var tydligen också så tuff där de bodde att de var tvungna att ha en stor jeep som fordon. Den typen av bilar var överrepresenterade bland sommargästerna och han gissade på att det var Stockholmstrakten som i detta fall betraktades som oländig terräng."
En ovanligt pricksäker beskrivning av fenometet stadsjeepar och ett tack till Camilla Läckberg som jag 'snott' meningen ifrån. Hennes böcker är avgjort mycket läsvärda.

Vägverket vill nu åt ögontjänarna genom AUTOMATISK övervakning. Vi är tillbaka till plåtpoliserna med andra ord och lite juridiska spetsfundigheter om hur man skall få tillstånd att 'plåta' även de oskyldiga. Tekniken att mäta tiden mellan två kameror finns redan inbyggt i systemet, som av en händelse.

Jag är verkligen avundsjuk på Farbror Sid, för att han är anonym och på så sätt slipper personangrepp. Det är alltid trist med personer som har problem med att skilja mellan sak och person.

---Gjort bra idag!---


81,6 mil igår

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

07 augusti 2007

Tisdagen den 07 augusti 2007

Besserwisser.......


Att bli blind på ena ögat, gör att Du förlorar jobbet - speciellt om Du är bussförare. Det kan inte vara speciellt trevligt...

I och med industrins och byggnadsverksamhetens växande transportbehov har det snabbt uppstått en påtaglig brist på lastbilsförare. Inom flertalet övriga landtransportyrken är arbetsmarknaden fortfarande i stort sett balanserad. En viss brist på buss- och taxiförare kan emellertid förekomma ibland annat Stockholmsområdet, till följd av den höga personalomsättningen med anledning av arbetsvillkoren.
Jag kollade lite på AF och jäklar vilket drag det är efter grävmaskinister och lastbilschaufförer....jisses....det hade jag aldrig trott.

Kom att tänka på en sak. Som etablerad besserwisser (vad nu detta är) så kan man undra om en handling är rätt bara för att man har gjort den på ett visst sätt.... Ett exempel: Bara för att man byter buss och omlopp på SöT på Borås Depå så ska detta vara normbildande för all busstrafik. Rätt så lustig inställning egentligen. Om jag inte tar fel så har då föraren i Borås ett trevligt lunchrum att gå till. Trevlig miljö och någon som vissa tider på dagen serverar lagad mat...(företrädesvis frukost). Undrar om samme förare vill sitta ute på en bänk i Tranemo under sin rast och äta medhavda mackor i minus 5 grader och snöglopp. Misstänker att samme förare skulle ha synpunkter på det, men jag kan ju ha fel, så besserwisser jag är. Fast personligen trodde jag att jag är pessimistkonsult. Aldrig får man ha rätt.

Intressant är att polisen lär ha en specialblankett för fordon i linjetrafik som i praktiken gör att Du kan fortsätta att köra turen ut med ett defekt fordon. Mycket ska man höra...skall kolla med min granne någon lämplig dag.

En kommentar från Ventilen vill jag ge ett kort svar på. Under en period på ett bussföretag i Göteborg satt jag med i den fackliga klubben på företaget och förhandlade om såväl löner som arbetsvillkor (inklusive tjänster, tidtabeller mm). Det var tuffa samtal vi hade för att vi förare skulle få en lite trevligare tillvaro. En sådan skitsak som vanlig rundradio hos föraren tog nästan ett år att få fram likaså att få ändra på tjänstgöringsnyckeln så att man skiljde på förmiddagar och eftermiddagar. När jag började där startade måndagen klockan 04:00 och fredagen slutade 04:00, vilket i praktiken innebar att man vände dygn en till två gånger per vecka. Alla förare gillade att vi fick ordning på dygnsrytmen.... så nog har man fått kämpa för sin rätt till en dräglig tillvaro alltid. Till och med pappaledighet fick man kämpa för på den tiden. VAB vågar jag inte tänka på.
Jag är avundsjuk på de förare som ännu bara ser enbart det positiva i yrket och håller med Ventilen om att det må hålla i sig länge....

Vår kära regering har som mål att ingen skall dödas i trafiken, och det är i sig ett nobelt mål. För att uppnå det målet ska väghållaren och brukaren dela ansvaret lika. Dessvärre tycker jag som vistas i trafiken mer eller mindre dagligen privat eller i jobbet att inte alla brukare tar detta ansvar. Man ser dagligen hur användarna bryter mot reglerna i smått och stort. Med andra ord så har användarna ingen nollvision bara Vägverket och regeringen och då fattas en part -- den part som hela tiden fyller på statistiken över dödsoffer i trafiken.
Har man verkligen så bråttom till jobbet på morgonen och hem på kvällen att man ständigt måste riskera andras liv? Kanske skulle dessa förare tvingas ta bussen istället till allas fromma?

Allt fler betraktas som säkerhetsrisker då de ska borda ett flygplan. I 140 fall har stökiga passagerare avvisats. Det ska jämföras med 249 fall under hela förra året.Ofta är alkohol källan till problemen. Enligt utredare vid gränspolisen på Skavsta flygplats, berusar sig flera till den grad att de inte kan släppas ombord. Alkohol är det klart vanligaste skälet till att någon inte får följa med planet. Detta borde väl kunna tillämpas i kollektivtrafiken också för böveln.

Polisen bötfäller allt fler svenskar som urinerar på allmän plats. Förra årets rekord på 3 328 urinerare är redan på god väg att överträffas. Polisen i Västra Götaland är bäst på att bötfälla länsborna för detta lagbrott. Det blir lite chansartat att köra linjetrafik med buss och inte ha tillgång till WC i framtiden ser jag.

Nåväl, med stigande bensinpriser stryps friheten påstås det. Speciellt för lågavlönade och alla andra med taskig ekonomi. Bor man så i t ex Borås är det bara att ta bussen ut till naturen. Lite värre är det för dom som redan bor i naturen, dom har inga alternativ dessvärre. Men nu är det ju så att i den stora planen ska det inte bo någon i naturen. Som ett nytt inslag i kampen att få folk att flytta kommer man att höja elpriserna och självklart mest för dem som bor i glesbygd. Det är dyrare att leverera till dom. Villaägare med elvärme får räkna med minst 4000:-- mer per år...Nu är det inte produktionskostnaderna som stiger utan priset på utsläppsrätterna....och vi vet alla hur mycket ett kärn- eller vattenkraftverk släpper ut i form av koldioxid, för att inte tala om vindkraftverken. Så vad vi egentligen får betala för är att man på kontineneten använder kol- och oljekraftverk. Smart och affärsmässigt (främst affärsmässigt).

---Gjort bra idag!---


Använt mina "författartalanger" till att skriva en CV...
Om dom ringer till Trafikchefen hoppas jag han säger något snällt. Jag fick i alla fall använda honom som referens....

Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.

-- Vet Du vad det är för likhet mellan 365 använda kondomer och ett bildäck?
-- A GoodYear.

Imorgon Filipstad...Värmland .... ack Värmeland Du sköna Du .....